|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#611 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Pro Member
|
![]()
Lakiranje, ups, ovaj kontaktiranje
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Pro Member
|
![]()
Rack sam zalijepio sa Chromoden 2K PUR ljepilom, malo pobrusio i evo još jedna slika pokitanog racka koji čeka brušenje ...
![]() Ovih par dana sam užurban sa postavljanjem SC-a na svoje mjesto, te sam izrezao sve podne lajsne koje sada farbam, a to slikam kada budu SC-i postavljeni ... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Moderator
|
![]() ![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
#615 |
Pro Member
|
![]()
Pitanjce!
Koliko bi realno mogao očekivati da si rije?im problem u donjem spektru sa panel absorberima, s obzirom da ih mogu jedino staviti na zadnji zid (iza difuzora) i na zidove sa strane (recimo iza visećih absorbera)? Pitam iz razloga da i to ne bude proma?aj kao Helmholtzi, s obzirom da i njih (panel absorbere) treba postaviti tamo gdje oni najbolje djeluju na zadanu frekvenciju, a pozicioniranjem istih sam u prostoru vrlo ograničen ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#616 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ali ako si zaboravio... panel apsorberi mogu srediti tvoj low end, ako barem onu kamenu vunu iz helmholtza svu iskoristis i potrpas kojekude po sobi, recimo tamo gde su ti bili helmholtzi.... samo jedan primer. 100Hz cini mi se, ti pravi par zidova koji su ostali bez ozbiljnog panel tretmana... pogledaj koji su to. 20-25cm debljine bi trebalo da bude dovoljno... 10cm paneli nece puno pomoci... provereno. Mozda nije los trenutak da ponovo sve stavis na papir, izvrsis neku reorganizaciju i pogledas da li mozes neke stvari modifikovati... pozdrav bogi p.s. takodje mi padaju na pamet tuneovani rezonantni membranski paneli.... te ako zelis u to da se upustis...
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 30-06-2011 at 03:36 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Moderator
|
![]()
A HH na kraju nisu bili dovoljno efikasni?!
Ne znam sad tačno koliko ti je ostalo praznih zidova i ako če ti to pomoči kod kritičnog frekvencijskog pojasa ali membranski bi svakako pomogli ![]() ... moglo bi i kakva druga modifikacija da se isproba, napravi... Mo?e? li da da? neku zadnju verziju u SketchUp-u kako sve do sad izgleda?
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#618 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#619 | |||||||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Pa to smo već konstatirali čim sam ih izradio i bacio mjerenja ![]() Quote:
Sama slika se nije promjenila, ali ću probati da postam slike zidova koji su "slobodni" .. Last edited by Eomsy; 30-06-2011 at 09:41 PM. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Moderator
|
![]()
S obzirom da ti je soba prazna.... mislim da je sada idealno da izmeris uticaje svakog bass trapa ponaosob tamo gde treba da stoji.
Stavi jedan zvucnik .. negde... mikrofon na suprot njemu na par metera.. i izmeri samo odziv prazne sobe.. ne mrdaj mikrofon i polako unosi i iznosi rekvizite i premeri ih sto vise... s tim sto meris samo jedan rekvizit u jednom trenutku... Da li ti je ovo sto predlazem isuvise veilki smor. BTW, lakse ces... puno lakse tuneovati membranski apsorber u praznoj prostoriji nego u punoj. Kukaj ako sam preterao... ![]() pozdrav bogi p.s. btw... bolje stavi zvucnik ne "negde"... nego na poziciju... a mikrofon na mestu slusanja.. tako ces bolje premeriti direktan uticaj na to mesto.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Color's Control room - sredjivanje prostora | Color | Dizajn i konstrukcija studija | 99 | 05-10-2008 02:16 PM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |
Vocal Booth sa broadband panelima od konoplje - zavrsen | clusterchord | Dizajn i konstrukcija studija | 17 | 04-01-2007 06:07 AM |