|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#10 | |||
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() ![]() Sto se tice Gilleteovog pitanja o medjusobnom povezivanju - obicno monitori dolaze kao sto rekoh sa posebnim ulazima, tj svaka kutija ima svoje pojacalo. Ne znam koje ces monitore kupovati (pa da se ne izletim sa nekim neproverenim odgovorom) ali generalno, svaki ozbiljniji monitor ima zasebno pojacalo (cesto i po 2 - posebno bas-srednji posebno visoki) Dakle kao sto sam ti napisao u prvom postu - jedan kabl na jedan zvucnik, drugi na drugi zvucnik, medjusobno im ne treba nista i to je to. Da probam da ti pojednostavim sto su kolege vec napisale - Da bi koristio cond mikrofon, neophodno ti je PREDPOJACALO koje ima u sebi FANTOM napajanje (oko 48V) Napajanje moze i posebno da se kupi, ali moje misljenje je da nadjes neku all in one soluciju - ubacis mikrofon u ulaz, izlaz gurnes u mic in (cak moze i na auxe, zavisi od predpojacala) na klavijaturi i vozi. Za 2 mikrofona... Pa nema sta oko paniranja i tih stvari. Ako npr koristi Cubase, odabrace npr aux 1 (left) da bude Mono In 1, aux 2 (right) da bude Mono In 2 i problem resen... Taj Instrument IN je visokoomski (Hi-Z) ulaz na koji mozes da kacis odmah npr el gitaru, Mic je prilagodjen za dinamicke mikrofone (cudi me da nisu napravili da ima bar fantom kad vec ima XLR input) Predpojacalo uglavnom daje dovoljne naponske nivoe da mozes bez problema da ga nakacis na aux ulaze, ne koristeci nikakva predpojacanja sa postojecih mic i instr ulaza... A ako imas gitaru, stavis je u Instrument In. Tako bih npr ja uradio. Quote:
![]() ![]() Quote:
![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 26-06-2011 at 06:02 PM. |
|||
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori | Korg78 | Monitoring | 107 | 19-04-2013 07:49 AM |
ova situacija.. | Gillette | Monitoring | 7 | 07-04-2011 12:01 AM |
Kakva je situacija sa klubskom scenom u Beogradu? | Eeva_r&b | Razno | 5 | 27-10-2010 01:23 PM |
monitori monitori monitori | balthazaar | Monitoring | 23 | 16-07-2006 08:00 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |