|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() kako koji vokal. snimao jedan ?enski gdje kada sam ga "poduplao" tj. dva ista tejka smo snimali, tu i tamo sam poslaga koju riječ da se ne ku?i da je poduplano i dobio se neki strange chorus efekt i koloracija ko da je snimano sa nekim ludim mikrofonom. npr. kad ja pjevam, ne dogodi se takvo ne?to osim ?to mi vokal na refrenima zazvuči kada ga poduplam 4 puta! ![]() jer mi je tana?an vokal itd... evo vraćam se na prvobitno pitanje, dakle, sto se stavlja kad je vokla već usnimljen. EQ bacam smeče ispod cca. 100 hz, ponekad dignem oko 5 khz ili vi?e za bistrinu i da dam zraka na vidjelo. a midrange ?telam zbilja ovisno o vokalu (koje su mu bazne frekve u grlu, gdje ima gu?će poslo?eno...) npr. ako se pjeva kroz nos, uglavnom slijedi izbijanje oko 800, moda i ni?e, a u nekim slucajevima i oko 1 khz REVERB pa COMPRESSION ILI OBRNUTO. ovisno dal oču vi?e repa da leti po i oko vokala ili dal oču lijepo iskomresiran vokal pa onda na njega dozirano staviti reverba ili delay-a (inace isto, kome ?to pa?e, vi?e detalja - vi?e kompresije, a manje reverba i varijante i nijanse izmedju....) that's it! ako s ovime ne zvuci dobro (joj znam, kad mi to kazu kada nesto pitam mi idu na zivce... ![]() i po?to sam dosta u tom nekom rokendrol underground djiru dosta mi dolazi pod ruku da stavljam razne distorzije, nekakve layere, svakako izobličene eq-om, samo da daju neki čudan prizvuk original glasu...pa onda se distorziraju i bitcrush-aju i delayevi i stavlja se vokal kroz pojačala, ma ba? sva?ta se brlja... |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vocal Killer | Domestos | Audio Software | 3 | 09-06-2009 09:25 PM |
Pomoc oko vocal-a | statusband | Audio Produkcija - Tehnike | 24 | 24-11-2005 12:58 AM |
VOCAL???HITNO | Zid | Audio Produkcija - Tehnike | 11 | 02-09-2005 06:39 AM |