Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-05-2011, 08:59 AM   #11
tomo
Member

tomo's Avatar

Default Re: Za?tita studija

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
Pa kod nas to nema veze ako ima? para za osiguranje to je to, ionako osigurava? vlastito vlasni?tvo unutar te prostorije a prostorija uobičajeno je pregledana pa da se vidi kakav je rizik...
I ja sam imao prvi studio u takvoj zgradi i bio je za?tičen sa takvom policom.
hmm..budem se raspitao jos ali koliko su mi rekli, ne moze se..
mada bi se trebalo moci (imamo ugovor kao pravne osobe za najam).
tomo is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2011, 10:34 AM   #12
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Osiguranje (polisa) je super stvar, samo treba videti posto je i to je to.

Drugo, u stanu u kom zivim imam mali Paradox sa senzorima pokreta (svega 3 kom) i jedan magnetni senzor na samim vratima. Ima i modem, te ako bilo sta ne valja, alarm je u stanju da pozove dva odabrana telefonska broja (licni mobilni telefon ili agencija za zastitu - nadgledanje itd...). Ima 2 "obicna" twitera po 130db. (kada rade, sve o cemu si u stanju da mislis je - izaci napolje sto pre!) Cuje se i u susednom kvartu...
Akomulator koji takodje sadrzi ce dozvoliti oko dan i po - dva rada bez struje!

E sad, tebi je dovoljan recimo magnet,jedan senzor,jedan twiter i modem (ako nema tel.linija ima i modem za sim karticu).
U takvoj konstalaciji sve zajedno moze da kosta oko 400-500€...
Nakon toga je tvoj, nema mesecnih ili godisnjih premija,mozes ga odneti bilo gde i opet koristiti a odrzavanje je da na svakih nekoliko godina da promenis akomulator (>20€) ili tastaturicu na konzoli (>20€) to je to...vrlo je pouzdano. Ovo su bar neka moja iskustva.
Za takav prostor i uslove , mislim da vam ne treba "ugradnja" (kablovi ukopani u zidove i slicno)...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2011, 11:15 AM   #13
tomo
Member

tomo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Osiguranje (polisa) je super stvar, samo treba videti posto je i to je to.

Drugo, u stanu u kom zivim imam mali Paradox sa senzorima pokreta (svega 3 kom) i jedan magnetni senzor na samim vratima. Ima i modem, te ako bilo sta ne valja, alarm je u stanju da pozove dva odabrana telefonska broja (licni mobilni telefon ili agencija za zastitu - nadgledanje itd...). Ima 2 "obicna" twitera po 130db. (kada rade, sve o cemu si u stanju da mislis je - izaci napolje sto pre!) Cuje se i u susednom kvartu...
Akomulator koji takodje sadrzi ce dozvoliti oko dan i po - dva rada bez struje!

E sad, tebi je dovoljan recimo magnet,jedan senzor,jedan twiter i modem (ako nema tel.linija ima i modem za sim karticu).
U takvoj konstalaciji sve zajedno moze da kosta oko 400-500?...
Nakon toga je tvoj, nema mesecnih ili godisnjih premija,mozes ga odneti bilo gde i opet koristiti a odrzavanje je da na svakih nekoliko godina da promenis akomulator (>20?) ili tastaturicu na konzoli (>20?) to je to...vrlo je pouzdano. Ovo su bar neka moja iskustva.
Za takav prostor i uslove , mislim da vam ne treba "ugradnja" (kablovi ukopani u zidove i slicno)...
e, odlicna kombinacija!
tomo is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules