Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Za?tita studija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37999)

tomo 19-05-2011 09:23 AM

Za?tita studija

Ne znam gdje da stavim ovo pa ako moderatori misle da bi se trebalo premjestiti samo dajte...

Ima li tko savjeta za za?titu studija u smislu lokota,blindiranih vratiju, alarmnih sustava...

Naime, kod mene se radi o skladi?tu sa gara?nim vratima gdje kao bend vje?bamo te se polako natrpalo opreme pa nam je trta...
Imamo bravu na vratima te pregradu od drva i dasaka unutra sa drvenim vratima te lokotom na njima...

Neka thread bude za sve vrste za?tita, ne samo da mene savjetujete.

Eomsy 19-05-2011 01:48 PM

Re: Za?tita studija

Svemo?e? od gore navedenog :wink:. No, jedan prijedlog, sru?i gara?na vrata i one daske, sazidaj deblji zid i stavi protuprovalna vrata. I to ti je to!

tomo 19-05-2011 03:46 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 306358)
Svemo?e? od gore navedenog :wink:. No, jedan prijedlog, sru?i gara?na vrata i one daske, sazidaj deblji zid i stavi protuprovalna vrata. I to ti je to!

jes!
ma dosta onda samo sru?it unutarnju pregradu od dasaka i drva i napraviti isti zid sa ciglama i protuprovalnim vratima...

boggy 19-05-2011 07:23 PM

teska gvozdena "protiv provalna" vrata su ok. Eventualno napunjena kamenom vunom, + sa nalepljenom bitumenskom trakom ispod lima.. da ne zvoni. Nadji radionicu koja takva vrata pravi po meri... ako ne... stavi obicna iz radnje.

pozdrav

bogi

tomo 19-05-2011 07:58 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 306384)
teska gvozdena "protiv provalna" vrata su ok. Eventualno napunjena kamenom vunom, + sa nalepljenom bitumenskom trakom ispod lima.. da ne zvoni. Nadji radionicu koja takva vrata pravi po meri... ako ne... stavi obicna iz radnje.

pozdrav

bogi

kul. ku?im.

kako god se okrene - tro?enja para nikad dosta.:grin:

NLP 19-05-2011 10:29 PM

Najbolje i najeftinije rje?enje je jedan dobar ugovor za osiguravanje za od?tetu u primjeru krađe:)

InsaneEyes 20-05-2011 04:51 PM

mozda ce da zvuci smesno ili komplikovano al po meni najbolja zastita je uopste ne zakljucavanje prostora, intuicija, opustenicija i neki stav prema zivotu i plavom nebu uopste.

da ne bude da sam totalna budala, par prijatelja mi je imalo maksimalan moguci security izmisljen, pa su ih opet cuknuli i ljudi su se nasli u neverici, nadam se da je bar neko skapirao sa sam teo da kazem :grin:

EDIT: za neverne tome, neki movement recognition sms bazirani sistem bi odradio posao extrara, nije ni skupo ako vam je bas zauvar

tomo 20-05-2011 05:49 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 306407)
Najbolje i najeftinije rje?enje je jedan dobar ugovor za osiguravanje za od?tetu u primjeru krađe:)

jes. al ne mozemo to napraviti jer smo u najmu dr?avnog vlasni?tva...

tomo 20-05-2011 05:54 PM

Quote:

Originally Posted by InsaneEyes (Post 306452)
mozda ce da zvuci smesno ili komplikovano al po meni najbolja zastita je uopste ne zakljucavanje prostora, intuicija, opustenicija i neki stav prema zivotu i plavom nebu uopste.

da ne bude da sam totalna budala, par prijatelja mi je imalo maksimalan moguci security izmisljen, pa su ih opet cuknuli i ljudi su se nasli u neverici, nadam se da je bar neko skapirao sa sam teo da kazem :grin:

EDIT: za neverne tome, neki movement recognition sms bazirani sistem bi odradio posao extrara, nije ni skupo ako vam je bas zauvar

e, tu se mora biti pametan pa ne staviti 2000 zlatnih lokota po cijelim vratima (karikiram) jer bi onda takva zastita vise bila mamac nego i?ta...

ma najvi?e me strah okolnih narkomana i kretena...
nemam pojma, ne znam ni koliko su oni sposobni razoru?ati bravu i lokot na gara?nim te lokot na unutarnim drvenim vratima.
profesionalna ekipa mislim da se ne bi s time bavila.
da stavim sve u oglas sto je u garazi skoro sve bi se tesko prodalo:)

NLP 20-05-2011 09:51 PM

Quote:

Originally Posted by tomo (Post 306457)
jes. al ne mozemo to napraviti jer smo u najmu dr?avnog vlasni?tva...

Pa kod nas to nema veze ako ima? para za osiguranje to je to, ionako osigurava? vlastito vlasni?tvo unutar te prostorije a prostorija uobičajeno je pregledana pa da se vidi kakav je rizik...
I ja sam imao prvi studio u takvoj zgradi i bio je za?tičen sa takvom policom.

All times are GMT +1. The time now is 04:37 PM.