|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Maksimum iz integrisane je ako prikljucis moguci broj izlaza i oni - eto rade... ![]() Dakle mora se kupiti neka kartica za pocetak. Sve zavisi kakve imas potebe. Moze se birati nesto sa mikrofonskim preampima ako snimas, ili samo line in/out, ako uglavnom koristis software instrumente. U principu zvuk "pocinje" sa kartom klase Maudio 24/96... (savetujem koriscenje oglasne sekcije, polovna se moze naci i za 50~60 €) Ona nema mic preamp ,ima line in/out, pa je dobar izbor ako nemas potrebe za snimanjem ili vec imas neki miksercic/preamp etc... Ako ipak hoces da snimas, predlazem neku od povoljnijih usb karti sa mic preampom (Tipa ESI, M~audio, Line~6 ili slicno...) . Opet proveravaj oglasnu sekciju. Au, davno bese Acid, prestao da ga koristim sam sa verzijom 4... Savetujem prelazak na Cubase ili Pro Tools (za koji (osim poslednje verzije) treba i hardware AVID grupe (m-audio,digidesign)) ne zbog Acida, nego, prosto savetujem... Ako nista, sigurno je bolji "output", Acid je (bar u vreme kad sam ga jos koristio) dosta lose "sabirao" kanale u master i sve je nekako kartonski zvucalo, to i cinjenice da mnogo vise ljudi moze da pomogne ako se koristi wide~spread software...ali to je samo moje misljenje... (moguce da postoji neka opcija "include/exclude master effects" ili slicno, proveri to,ili negde u "preferences" ili "options" isto to... ![]() Hah, isto tako proveri sam player iz kog pustas, mozda je on drugacije setovan... ![]() Pravila (moranja) nema, ali kada renderujes (sa 24) u 16 bit-a, koristi dither... (ima plug-ova koji to rade) Gomilu audio izraza (audio dithering, bit depth, audio sample rate, etc) koji ti mozda nisu potpuno poznati (a i ako jesu nije lose procitati) ces naci sa detaljnim objasnjenjem na Wikipediji. Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 21-05-2011 at 02:21 AM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pogledajte prije nego ?to pitate - KOMPRESOR tehnike :) | voomighty | Tutorijali | 3 | 26-09-2015 02:39 PM |
Pogledajte prije nego ?to pitate - EQ tehnike | Shot | Tutorijali | 21 | 20-06-2013 04:08 PM |
jedan...mnogo bolestan !!! | DaBear | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 11-12-2010 05:34 PM |
Mnogo jak lik... | silicon science | Pricaonica | 4 | 16-03-2009 09:04 AM |
debil! Slucajno obrisan npr fajl | dawid | Audio Software | 33 | 25-08-2008 10:40 AM |