|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Kao sto mozes da vidis, malo se sta promenilo na Rumskom u tvom odsustvu...
Uvek ce biti antiprotivnih... ![]() pozdrav bogi
#12 | ||
Member
|
![]()
Xeoni su namenjeni za servere, da trose manje struje, ali ta kolicina je nebitna za normalne korisnike.. To se isplati nekom ko uzima dzak procesora koji ce raditi 24/7.. Zao mi je sto dozivljavas rad na njima kao nesto posebno..
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
To je to, "obrnes fazu ,dobijes tisinu"...
![]() Pa svaki majmun zna da 2 iste komponente uglavnom nemaju iste performanse! Koji to "krvavi" novac kosta da neko sve istestira, proveri, sastavi,GARANTUJE za to sto uradi, pruzi podrsku skoro 24/7 itd, na ono sto bi inace platio na redom uzimane komponente sa police iz izloga... Nema potrebe da ikoga branim, ali mi stvarno ide vise na zivce ovaj futoški pristup... ![]()
#14 |
Member
|
![]()
pa i reko sam da nije rudaw losa solucija za nekog ko se bas ne kuzi u kompove, iako mi je onda suludo ak mu trebaju sve te pickarijice kaj je tomislav nabrojao da se ne kuzi, onda bi trebao ba? biti te?i nerd. ali point je bio da ako se malo kuzis da si mos napravit istu stvar s identicnim komponentama za podosta nizu cijenu. pa ko kako voli, nek izvoli. same komponente imaju svoju garanciju a i ducani u kojima kupujes takodje daju garanciju na performans cijelog racunala te ti je proces testiranja kuci, u prakticnom radu. ako nesto zasteka il sam troubleshootash komponentu ili odneses u radnju gdje oni provjere zasto nesto steka. a sad da placam 300 ? vise za taj support koji ce mi MOZDA trebati i to testiranje koje realno mozes izvrsiti kod kuce pa naknadno reklamirati AKO nes steka, ne znam, nekak mi se vise svidja ista performansa + ta lova u djepu. a kolko vidim novi kompovi danas rade ko podmazani ravno iz kutije.
a o macovima mi nit nemojte pricat, 40% skuplja cijena za korsitit osx i imat fensi plasticno kuciste? hmm ne fala |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Member
|
![]() Quote:
Testiranje... pustis neki stress test i to je to. rocketscience?! GARANTUJE za to sto uradi, - ne moze on da ti garantuje tu bogznasta.. moze da ti garantuje da ce ti zameniti deo koji se pokvari sto i jeste plus da ne cekas nedelju 2 do mesec dana da ti zamene u radnji
Last edited by Matoree; 20-05-2011 at 11:29 AM. |
||
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Tesko je samo tako odustati!
Ajmo redom... Kao prvo moj Mac je aluminijski, ne plasticni. Niti jedan drugi laptop nisam mogao kupiti u tim dimenzijama i tim performansama, kvalitetom izrade i OS-a. Izrazito sam zadovoljan i mene su osvojili s tim. End of story. Na njemu mi ne trebaju stress testovi ni nista. Jednosavno znam da on RADI. Izgled mi je kao dizajneru, ili opcenito osobi koja se bavi vizualnim umjetnostima dosta bitan. Dizajn nije samo izgled nego i funkcionalnost. Mac ima i jedno i drugo. RuDAW je kad sam ga ja kupovao kostao manje od 100e vise nego u trgovini. Za tu lovu sam zaista dobio odlican komp, nisam se bavio stress testovima itd. Imao sam manjih problema koje sam lako rijesio zahvaljujuco Divineru. Pocnite malo cijeniti tudji rad! Nije mi bitno 5% boljih performansi? To je samo bonus koji dobijem kad kupim od njega komp, nikako presudna stvar. Mozemo to postaviti i ovako: Svatko si moze sam izmiksat pjesmu amaterski, ne mora platit nista... Ljudi ce to popusit jer ionako ne cuju razliku i slusaju svaku glupost koja se snimi. Produkcija im je nebitna. Najbolje da se zatvore svi tonski studiji i cao. Bolje par tisuca kuna potrosit na firepod, sm58 x 10 i kraj price. Ili ne? ![]() Sto se tice Xeona... Ti si vjerojatno radio na 8-core Mac Prou pa znas sto pricas ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
vidi ?ta su mi uradili od teme mama
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Sto je najgore, vecina ljudi ni nema potrebu za hardcore klokovanim procesorima (sto znaci 300 - 400e manje ulaganja za hladjenje i plocu) a ipak im se potura to.. Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
svaki cigo svoga konja....jel. znam da su i macbook pro i rudaw dobri kompovi, niko nije ni tvrdio suportno. stvar je da ti tu pokusavas izbrijat da je to neka sad extra ludnica za daw naspram kompova istih komponenti koje slozis sam u kucnoj radinosti i to za znatno manju cifru, a to brate ne drzi vodu.
|
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Ako sam kupio ruDAW, ne misli? li da bih ipak trebao znati kakva je cijena bila barem tada. PONAVLJAM: cijena je bila vi?a, ali manje od 100E. Sto posto. Ne znam kako je sad. Trebam li mo?da napisati rečenicu jo? koji put? Ili će? i dalje nagađati koliko je stotina eura ruDAW skuplji?
Mozes kolko hoces negirat usporedbu, ali je korektna. Stvar je samo u nijansama, a prosjecnom "konzumentu" su one nevidljive. Tako je i tebi nevidljivo koliko su Xeoni bolji. Vjeruj mi da prosjecan slusatelj nece skontat da je pjesma snimljena sa Firepodom, pa to nije razlog da se sve snima amaterski. Diviner je postigao performanse koje su se mogle mjeriti sa nekim Xeonima, ali to je ponovno čista snaga, koja nije presudna kad su Xeoni u pitanju. On se potrdio da s tim konfiguracijama postigne takvu stabilnost da rade kao workstation pa?ljivim izborom komponenti i KOMBINACIJA komponenti. ![]() ![]() ![]() ![]() Nikad nisam razgovarao s nekim ovako zatucanim, o nikojoj temi. Da mi netko tko nije probao ne?to tvrdi besmislice... To mi je nevjerojatno. Ne, Xeon mi ne radi ni?ta, osim ?to mi se na njemu nije niti jednom zamrznuo niti jedan software, ?to u onim kritičnim situacijama kad je na rubu sa performansama on ne zablokira, nego radi. Ovo nije nacin za raspravu na forumu ili bilo gdje drugdje. Mislim da je ovakvo ponasanje podcjenjivacko za svakog tko ovo cita. Otvoreno govorim da je sve sto sam rekao iz osobnog iskustva i mislim da je ovo pljuvanje sasvim neutemeljeno. Inače, oko Mac priče. Amerikanci imaju nekoliko ljudi koji prilikom snimanja filma bilje?e tko kad dolazi na set, koliko se priprema, koliko se glumci zadr?avaju u kojem sektoru. U par dana mogu zaključiti da neki sektor ne funkcionira dovoljno efikasno, otpustiti ljude i krenuti dalje. To je industrija. Svi koriste Macove sa bezveznim Xeonima (jer im je jako bitno da u?tede to malo struje? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
" originalni " Van Gogh " | Max | Dragan Ivanović | 44 | 28-03-2007 11:15 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |