Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-05-2011, 10:43 PM   #11
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: David Maksim Micić - Bilo EP

Izvod iz PDFa:

Keep it metal!

Sincerely,
David Maxim Micic

Pri kraju sam četvrte pesme, osim ako se nešto iznenada ne dogodi mislim da je utisak isti kao i pre slušanja bez ikakve namere da unapred osudim.

Poštujem trud, rad i volju, ali mene ovo ne dotiče ni najmanje. Ne radi se ni o produkciji, ni o tehnici, jednostavno aranžmani su takvi da iako ima i seckanja i naglašavanja sve zvuči ravno od početka do kraja. Za nekoga kome je ovakav stil OK kapiram da to može da bude i plus, ali mene lično ovo ni najmanje ne "radi", u krajnju ruku, zvuči mi kao muzika koja bi mogla biti interesantna jedino bubnjarima, basistima i fanovima novijih radova Dream Theatera. Pritom, ovo što kažem ne odnosi se samo na Davida već na ceo žanr. I to je upravo ono o čemu sam pričao kada sam rekao da metal kao žanr već skoro 10 godina tapka u mestu i ništa pametno i antologijski vredno nije izbacio u medjuvremenu.

Ali pošto je obično ovakva muzika tu ne radi muzike nego radi prezentacije mladog virtuoza, sve pohvale na tom planu. Sa 21 godinom zvuči izdefinisanije od mnogih starijih kolega i samo napred.

Last edited by wladymeer; 16-05-2011 at 10:48 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2011, 11:22 PM   #12
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

bio je jedan mladji.. tipa 25 godina.. aleksandar valjda ne secam se sad kako se zove.. super je imao par stvari.. i bio je metal bash.. i tehnika mu je super, i imao je bash dobrih stvari.. al se ne secam kako se zove beshe dechko.. probacu da ga nadjem
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2011, 11:55 PM   #13
Haxli
Pro Member

sorry za off topik:
Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
nemam acrobat jbg..
Probaj ovo: http://www.foxitsoftware.com/pdf/reader/addons.php
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2011, 12:47 AM   #14
MarjanL
Junior Member

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Pobrisao sam prepucavanje... i zamolio bih nove clanove da pre nego sto napisu post, procitaju pravila foruma.

hvala

pozdrav

bogi
pa nije bilo nikakvog prepucavanja,nego evo lepo i polako,stalozeno da ponovo prokomentarisem album,a da budem sto je objektivniji moguce.Ja mislim da ovo nece obrisati.nikom ne upucujem samo je moje misljenje, ovako...muzika u svojim heavy momentima je preslikan MESHUGGAH,ANIMALS AS LIDERS,etc...kazem puno je truda ulozeno,kao sto pise u njegovom pismu(pismo? wtf? moglo je biti jednostavno "poruka", ali ok,to govori neke stvari).mislim sta?na onoj bilo iv vokalna deonica ide cis e cis b ais b ais b cis ais i puca od standardnosti, a ostali deo je uradjen na osnovu matrice Vaia i ostalih...ili onaj vokal u harmonskoj skali u bilo 2,a solaze necu da komentarisem,vec su 500 puta odslusane na raznim muzickim nosacima zvuka.ovaj ep je jedan deja vu,sve ti se cini da si od negde nesto cuo,zao mi je decka koji je potrosio toliko vremena zarad par novih kontakata i pohvala,zar treba se osloniti na to?decko ima talenta,ali za neke druge stvari,eto onaj snimak sa kablom je ekstra,kada bi bio neki akrobatski cirkus za muzicare,pozvao bih ga(ovo nije uvreda,cirkus je pun talentovanih ljudi koji danonocno vezbaju,tako da ne mislim nista pogrdno dragi moderatori).e sad svako osudjuje naravno,citam da me prozivaju,ali okej.ja samo prezentujem istinu.a vi sto osudjujete ovo,na fejsbuku,samo odmazete decku,dajete mu nadu,umesto sad da je izgubi i da nastavi da se bavi necim drugim u srbiji,unosnijim sad,nego da bude jos gore..ja samo empaticno zelim da ukazem da decko treba da nesto drugo uzme u ruke,ako je vec razvio vestinu u prstima,bio bi dobar hirurg recimo.
MarjanL is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2011, 12:55 AM   #15
MarjanL
Junior Member

Quote:
Originally Posted by MarjanL View Post
pa nije bilo nikakvog prepucavanja,nego evo lepo i polako,stalozeno da ponovo prokomentarisem album,a da budem sto je objektivniji moguce.Ja mislim da ovo nece obrisati.nikom ne upucujem samo je moje misljenje, ovako...muzika u svojim heavy momentima je preslikan MESHUGGAH,ANIMALS AS LIDERS,etc...kazem puno je truda ulozeno,kao sto pise u njegovom pismu(pismo? wtf? moglo je biti jednostavno "poruka", ali ok,to govori neke stvari).mislim sta?na onoj bilo iv vokalna deonica ide cis e cis b ais b ais b cis ais i puca od standardnosti, a ostali deo je uradjen na osnovu matrice Vaia i ostalih...ili onaj vokal u harmonskoj skali u bilo 2,a solaze necu da komentarisem,vec su 500 puta odslusane na raznim muzickim nosacima zvuka.ovaj ep je jedan deja vu,sve ti se cini da si od negde nesto cuo,zao mi je decka koji je potrosio toliko vremena zarad par novih kontakata i pohvala,zar treba se osloniti na to?decko ima talenta,ali za neke druge stvari,eto onaj snimak sa kablom je ekstra,kada bi bio neki akrobatski cirkus za muzicare,pozvao bih ga(ovo nije uvreda,cirkus je pun talentovanih ljudi koji danonocno vezbaju,tako da ne mislim nista pogrdno dragi moderatori).e sad svako osudjuje naravno,citam da me prozivaju,ali okej.ja samo prezentujem istinu.a vi sto osudjujete ovo,na fejsbuku,samo odmazete decku,dajete mu nadu,umesto sad da je izgubi i da nastavi da se bavi necim drugim u srbiji,unosnijim sad,nego da bude jos gore..ja samo empaticno zelim da ukazem da decko treba da nesto drugo uzme u ruke,ako je vec razvio vestinu u prstima,bio bi dobar hirurg recimo.
kome su ove solaze dobre,neka skine albume od PETRUCCI-a,posto je original petrucci,nota po nota.
MarjanL is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2011, 12:58 AM   #16
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

preterujehs. proslhi put mi je bilo glupo da ti odgovaram, ali sada ga stvarno pretera.. ne treba da prestane time da se bavi. daleko je od toga. treba josh vishe da se baci na to. ali potrebno mu je da sazri. pitanje je sad da li ce mu to doci sa godinama, ili ce ranije sam shvatiti shta mu fali.. (ili mozda nece nikad? shto ume da bude sluchaj)

ja josh uvek chekam da me doda pa cu da objasnim svima, koji su me nazvali svakakvim imenima, shta i kako.. ako ne, dokazace da je nezreo, pa cu napsiati ovde i gotova stvar..

Last edited by HeatMan; 17-05-2011 at 01:20 AM.
Old 17-05-2011, 01:23 AM   #17
nesmislen
Junior Member

MarjanL, da si neko m**o ne bi se krio iza tog imena i bio njegov prijatelj na fejsu, predstavi se tamo decku i reci mu sve to sto mislis, ovim pokazujes samo zavist, emotivno nastupas...jednom recju smesan si(a bogami cak i bolestan) ako ti on toliko smeta zasto uopste pratis njegov rad.
Sto se tice Heat-a sad tu kao ublazava nesto...pa kralju mozes da mu pustis poruku iako ti nije prijatelj....a ne da glumis nekog kriticara jer ne umes da spojis dve prostoprosirene recenice.
Ako vam se ne svidja muzika ok, to je vase misljenje i slobodan izbor, ukusi su razliciti ne volimo svi isto, ali ovde se ne radi o tome vec da vi zelite da vredjate, ponizavate i omalozavate neciji rad i trud.....klasicno srpski, umesto da podrzimo sve mlade umetnike u nasoj zemlji.
Boli vas tudji uspeh pa lecite komplekse i frustracije po forumima... uradite nesto sa svojim zivotima za promenu.
nesmislen is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2011, 06:33 AM   #18
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Već treća osoba kojoj je prvi post na rumskom ova tema i to u ekstremnoj formi. Niti kapiram zašto se HeatMan toliko napada, niti kapiram kakav je to uspeh danas izbaciti EP sa 4 pesme besplatno na internet.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2011, 06:51 AM   #19
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Nisam preslusao EP (problem sa skidanjem), ali sam pregledao Youtube kanal i Facebook i ne vidim cemu ovolka huka i buka.
Decko ocigledno vrlo dobro vlada gitarom..vrlo dobro ! Pa jos i kad se uzmu godine u obzir, vidi se da nije "obican seoski gitarista" !
E sad, sto to nekome smeta, sto mu je krivo ili sta vec - to je druga prica.

Ne bih ulazio u analiziranje muzike koju ne slusam na dnevnoj bazi, ali to je i nepotrebno ! Bitno je da decko ima ideja, puno ideja..da eksperimentise, da koristi sve moderne nacne skretanja paznje (Facebook, Youtube, itd.) da je sve odradjeno sa stilom, da vizuelno sve izgleda dobro...i to je dovoljno!!

Dr Luke je u mladosti studirao, slusao i svirao Jazz, samo stare stvari - a danas je jedan od najvecih producenata /kompozitora pop muzike !!!

Pre ili kasnije nesto lepo i veliko ce se desiti!
Ukusi / tehnika / znanje ce sazreti i izkristalisati se i onda ce biti jos lakse!!

Ljudi njegovih godina neznaju neke osnovne stvari o muzici i to je dovoljno!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2011, 07:09 AM   #20
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Već treća osoba kojoj je prvi post na rumskom ova tema i to u ekstremnoj formi. Niti kapiram zašto se HeatMan toliko napada, niti kapiram kakav je to uspeh danas izbaciti EP sa 4 pesme besplatno na internet.
nikoga ja ne napadam.. oni napadaju mene.. ja sam samo rekao svoje mishljenje..

e sad poshto je david ochigledno toliko nezreo da nece da me doda, moram da iskopiram odbranu koju sam napisao juche popodne

"
evo i nekompetentnog idiota, luzera, retarda, huligana, kompleksasha itd da vam odgovori na par stvari:

koliko sam kompetentan govori moj rad.
Drugo, zbog ovakvih kao ja je rok u kurcu? Hmm.. ne, zbog takvih kao shto ste vi. jer ja sam prvi od boraca za dobru muziku, ali znam da morash raditi i govna da bi se prodala (kao shto sam radio "i dalje me zele"). Ja sam prvi koji zeli da se rock vrati tamo gde je bio, i jedan od retkih, nazalost, koji slusha Stulica, Haustor, wes montgomery-a (iako nije rock jelte), i seche vene na Hendrixa i Eric Galesa. Na sve to sviram gitaru (ni priblizno Davidu) bass i klavijature, i svashta po malo.. i komponujem muziku od jazza preko hiphop/rba do rocka. No ja nisam bitan sad za celu ovu prichu.. Da bi se rock vratio na ono gde je bio pre 20 i kusur godina, prvo kvalitet mora da se podigne na vishi nivo. Danas klinci rade rock na engleskom, a chorba i ostali koji su nekada bili jaki, rade kojekakve gluposti koje nemaju veze sa onim shto je ranije bilo popularno. Ja sam odrastao na rocku, bluzu i jazzu, pa bih bio najsrecniji kada bi se sve to vratilo. Zashto ste vi krivi? zato shto samo svaljujete krivicu na ljude kao shto sam ja, a ne na bendove i muzichare koji ne rade nishta po pitanju rocka u srbiji..

Da, imam veliko poshtovanje prema autoru jer je vrsni muzichar (chak sam i kachio neke njegove tjub linkove sad kad sam ga otkrio), moram reci da se muzika radi srcem i da meni ovo sve zvuchi kao pokazivanje umeca. A da ume - ume. Ali kao shto rekoh, svaka solaza mu upada nesmisleno i zavrshava se josh besmislenije.. iza chega stojim.. Krene odjednom, chekash da neshto kaze, ali se svede na puke prolaske kroz skale i arpedja i zavrshi se.. i kao da je nije ni bilo.. ovo ce mozda pomoci malo nekome, http://www.youtube.com/watch?v=Nf7MbZPpDlQ a david je sigurno imao mogucnosti da pricha sa tim chovekom i uzivo, ili bar da mu poseti predavanja ili predavanja tomo fujite. poshto vidim da ide na berklee

Razlog zashto sam to rekao javno, poshto nemam potrebu ni naviku da komentarishem tudju muziku na tom forumu (o chemu ostali forumashi mogu da svedoche), je zato shto sam video ogroman potencijal. Sad, nisam ja nikakvo "mudo" da njemu pricham shta da radi, ali on moje mishljenje moze da ili prihvati ili odbaci. Na njemu je, naravno. Odlichnih gitarista je bilo i bice, ali odlichnih gitarista koji su uz to i jaki kompozitori, je malo. Npr, Gilmour ne bi bio to shto jeste da ne oseca tu muziku. njegove solaze su prilichno jednostavne jer nije preterano jak gitarista, ali SVAKA NJEGOVA SOLAZA RADI U KOHEZIJI SA PESMOM. I stvara neku emociju. A vecina ovih solo deonica je samo chisto dokazivanje..

@mirjana: ako ne znash termine, nema potrebe da se ukljuchujesh. ne razumesh masnije, ali sam zato ja debil. bravo za tebe.
takodje @aleksandar: vidim i ti si upoznat sa ustaljenim terminima u produkciji, i nashim rechnikom, pa si se nashao kompetentnim za komentarisanje mojih rechenica. Ako ne znash shta znachi, ne lupaj gluposti.

ako ne znate shta znachi potrazite na internetu.. "masno", "toplo".. "debelo".. sve su to termini koji se svaki dan koriste u produkciji.. jer se ukratko objashnjava dosta stvari..
ono shto ameri npr nazivaju "warm" vecina nas Srba producenata naziva "masno" ili toplo. a masna takodje i svirka moze da bude. ali nisam o tome prichao. prichao sam o samom miksu. nisam znao da ga je sam dechko radio, mislio sam da je Goran B, pa sam NJEMU rekao svoje mishljenje..

@david: nisam ochekivao sujetu kod tebe, no dobro.. ne brini, paznje mi nikako ne fali..
@maxim: nisam nevin ne brini za mene.. i da, volim mnogo masniji miks.

ko ne shvata prelaz iz svetlog u mutno, ili kako sam vec rekao na "bilo pt2" da mu objasnim:
svetlo je oshtro, tj sa izrazenim visokim frekvencijama
mutno je sa manjkom visokih frekvencija. nagli prelazak iz jednog u drugo je uglavnom problem u miksu..

dalje vidim ovde ljudi prichaju sad i da zavidim choveku. do malopre nisam ni znao ko je on, sad sam saznao da je na berkliju.. naprotiv, zelim mu sav uspeh zato sam to sve i napisao.. da nisam video potencijal, ne bih ni komentarisao.. imam jako dobru drugaricu i bliskog saradnika na berkliju, i peva neverovatno dobro.. verovatno i njoj zavidim? :/

jedinu inteligentnu stvar je rekao gosn alagic sa povlachenjem paralele izmedju gluteusa i subjektivne percepcije umetnichkog dela kao takvog.. :/
pokushavam da ulepsham rechnik jer ispadoh huligan kad sam pisao posle 25 sati nespavanja.. :/

a tebi davide, zelim sav uspeh.. i kao shto rekoh, iz kritika (i pozitivnih i negativnih) mozesh izvuci dosta. na tebi je da li cesh ih prihvatiti. samo ne dozvoli nikada da ti sujeta pomuti vid. I nema potrebe da te vredjaju ovakve stvari, jer apsolutno nishta nisam rekao loshe o tebi ili tvom poznavanju instrumenta. Naprotiv, odlichan si gitarista, ali to, bar meni, nije dovoljno.. Jer muzika nije samo sviranje.

sad tek vidim..
@zeljko: ti vrlo dobro znash da nikada nisam terao ljude da slushaju moju muziku niti sam privlachio paznju.. pogotovo ne na ovaj nachin.. nije bilo potrebe da me "promovishesh".. tako da ne izmishljaj sada stvari.. i da, rekao si lepo.. sviram par instrumenata prosechno, i retko se mrdam odatle jer pucam na hiljadu strana, jer radim sam vecinu stvari.. i svega sam toga svestan (shto i sam znash) i nema shta da se pricha o tome vishe. shto se vasila tiche, nisam rekao da je on mutan. on lepo lezi, ali mi je deo pre toga previshe oshtar u odnosu na naredni deo, a prelaz je prebrz. I to si shvatio, ali volish da bocnesh kao i uvek. A kod vasila mi se bash svidja shto nema te vrishtece synthove kao shto vecina sad fura.
a ti lepo ajd samnom na kafu jedan dan pa da prichamo kao ljudi a ne ovako kao 15togodishnjakinje preko fejsa.
"

molim moderatore da ostave ovo, ako se izmakne kontroli bicu prvi koji ce obrisati sve postove (osim prvog naravno, da bi ljudi chuli ep)

prijatno.

edit: napisao sam ovoliko teksta a nikoga nisam uvredio. vi ste napisali svashta, zapitajte se o tome ko ste i shta ste. i ko je isfrustrirani nolifer..

Last edited by HeatMan; 17-05-2011 at 07:12 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules