Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-05-2011, 07:52 PM   #1
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Default Re: Sta kad ti se zgadi materjal...?

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
A trebali bi "svirati" ?to? Lady Gagu? Klju?na rije? je svirati, pa se valjda zato love za glazbu koje se jo? i mo?e odsvirati. Meni se ne gadi vokal snimljen sa 16 bita, nego vokal koji nema ?ivota, koji je napravljen od 300 poku?aja editiranja, iskompresiran do bola, obra?en sa autotunerima jer uslijed silne tehnologije vi?e ni ne treba pjevati ni svirati. Kaj ?e nam instrumenti uop?e? Pa sve ve? ima u VST-ima? ?to ?e ti mikrofon u studiju osim za vokal? Ima? banke sa klavirima, bubnjevima, gitarama, ne dao Bog opaliti palicom po bubnju vi?e. To je glazba? Ne hvala!!! Eto mo?da sam staromodan, ali i nogom u guzicu je korak naprijed, a to ne zna?i uvijek dobro
Da se razumijemo, nemam ni?ta protiv toga da bilo tko radi i slu?a bilo kakvu glazbu, ali pustite ljudima koji jo? uvijek vole prirodan zvuk pravog instrumenta da u?ivaju u tome. Nije problem nova tehnologija sama po sebi, nego lijenost koju je proizvela - zato vi?e nitko ne svira. Ali izgleda da ni ne treba, ionako se ne cijeni. Tako ?emo valjda uskoro i komponirati, ono u?ita? W.A. Mozart VST, stisne? 2 tipke na midi kontroleru i evo novog Requiema.
Ne znam kakve sad veze imaju VST instrumenti i Autotune sa činjenicom da su HR muzičari netalentirani i da klinci umjesto da skidaju Foo Fighterse ili Papa Roach, skidaju Crvenu Jabuku a pjesme i aran?mani im zvuče kao da imaju 50 godina i odrasli su uz Yu grupu.

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
P.S. kad smo kod Njema?ke, Nizozemske i Austrije (makar je ovo bez veze ovako generalno izjaviti), njihov vrhonaravni glazbeni talent je svakako o?it, bendovi iz Austrije ?are i pale svjetskom scenom ve? 50 godina, a Nizozemci im pu?u za vratom. Mi smo bar Ivu Robi?a imali kao neki brend.

Uf, sad sam se ispuhao

Ima? pravo,Austrijanci osim Mozarta, Straussa i Mahlera nisu imali nikoga.
Tko je jo? čuo za Bečku Filharmoniju? Von Karajan? Joe Zawinul? Falco? Opus?

Nizozemci? Van Hallen? Kane?Candy Dulfer? 2 Unlimited?
DJ Tiesto? Armin van Buuren?

Njemačku mi se niti ne da počinjati
Old 09-05-2011, 10:19 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Licno mislim da je najveci problem sto "nema hita"... Nema pesama! Pesme su dosadne,sirove,repetitivne, zatupljujucih sekvenci od ton-dva i nemaju "ono nesto", ili je vrrrrrlo malo takvih...!

...A kod nas je jos gore...!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 06:06 AM   #3
igormink
Member

Eto, potpis na ovo!
igormink is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules