|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Po?tovanje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||
Moderator
|
![]()
Samo cu prokomentarisati.
Quote:
Quote:
Postoje i bolji i skuplji (audiofilski i profesionalni) eksterni DAC sistemi od ASUS STX. (da ih sad ne nabrajam... ) Quote:
1. Meyer Sound HD-1, 2. PMC AML2, DB1, TB2 3. ATC SCM7, SCM11, SCM19, SCM 20 Tako da ne moras sada gubiti vreme na ESI i M-Audio, a konkretno PMC i ATC imaju i audiofilske varijante zvucnika (samo su furnirani nekom "egzotom"... nisu spricani u crno) pozrdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 08-05-2011 at 07:10 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
![]() |
#14 | |
Member
|
![]()
PMC AML2 10k $ idem sutra da ga kupim
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#16 | ||
Member
|
![]() Quote:
sta ti mislis o TB2 aktivnim ? Svi ih nesto pljuju.. i sta ima bolje za te pare ?
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Po meni, ti bi bio zadovoljan sa Adamom. Ukoliko je spisak koji si naveo poredjan po nekom tvom kriterijumu, od najboljeg ka losijem, mislim da bi trebao da Mackie stavis na dno. Takodje, ne bih razmatrao M-Audio i ESI. Genelec je zaista dobar ali ne kao mala kutija. KRK takodje (osmica mi je OK). Opet, Adam bi cini mi se, tu silazio najnize. Svojevremeno, kada je Adam krenuo ovde, zvucao je lepo. Toliko lepo, da je i losa produkcija zvucala lepo. E, to je za kucu (slusanje muzike) mnooogo dobro, da sve zvuci lepo. Koliko je to za studio, to je drugo pitanje ali s obzirom da mi kuci stoje Adami A7, onako, da se nadju, mogu ti reci da na njima i moze nesto da se uradi. Naravno, uz uslov da se ima makar pristojna karta (nikako Crshative).
Edit: Sad videh da ti Boggy predlaze Meyer i PMC...ako imas pare, naravno ne oklevaj. Nego, kakav je taj ASUS kao karta za ozbiljniji rad? Valja li to sta s obzirom na ne tako visoku cenu za pro upotrebu? Ne treba mi, nego me zanima, vidim klinci poludese... Last edited by kotmolot; 11-05-2011 at 07:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Junior Member
|
![]()
Hmmm, pa da... ja, generalno i jesam bio veoma zadovoljan Adamovim zvukom, ali sam zaista u teskom problemu da prelomim i svesno zagrizem kutiju koja kosta 600 (A5x) ili 1000 (A7x) EUR znajuci za port noise problem. Za sebe mislim da imam dobar i istancan sluh, da mogu dobro da "ulovim" i vrline, ali i mane sistema kojeg god cenovnog ranga i bojim se da bi mi se umesto uzivanja u opustenom slusanju muzike, druzenje sa Adamima pretvorilo u agoniju lova na anomaliju koju ta kutija dokazano IMA.
Quote:
Pozz. Last edited by gfx; 12-05-2011 at 01:11 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pre bi ti trebao zvucnik koji vec sam svira super, sta god da pustis na njega... ima i takvih zvucnika, koji "ulepsavaju"... i medju "pro" monitorima... doduse..... s obzirom na materijal membrane midwoofera... spomenuta ADAM serija bas to i nije.... mozda ona starija serija... P11 i dalje (ne prave se vise)... tamo mi se cini da je midwoofer bio sa nomex membranom, to je manje brutalno. Ako clanove ne bude mrzelo, navesce ti koji su im monitori ulepsavali zvuk (a da su ih stvarno culi, a ne citali o njima na http://www.gearslutz.com). pozdrav bogi p.s. pada mi na pamet Dynaudio... mozda da i njega poslusas... njihove su membrane od polipropilena... koji je tehnicki najmirniji materijal po pitanju rezonancija, ali zato i ne previse detaljan, kao sto su papir, karbon fiber, kevlar, glass fiber... itd. Cena malih Dynaudio profesionalnih monitora je prilicno prihvatljiva.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 12-05-2011 at 07:24 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Aktivni budget monitori | Goran B | Monitoring | 53 | 17-09-2011 01:01 PM |
aktivni monitori u bg-u do 700e (par) ?? | pinga | Monitoring | 7 | 24-01-2005 07:21 PM |
Aktivni monitori (300 - 600 ?) - na okupu | Nocni | Monitoring | 5 | 21-10-2004 02:54 PM |