Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2011, 10:43 AM   #11
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Koja zvu?na karta uz Great River ME-1NV

@Arthur
Da, zasto da zaobidje Multiface?
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 12:03 PM   #12
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

zato što je to starija serija konvertera kolko znam i od 9632 i of FF800.. A i oni teško da odgovaraju po rangu GreatRiveru as such
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2011, 04:57 PM   #13
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Arture ja cu najvjerovatnije da se ponovim sa isto jednim GR (mislim da sam najblizi njemu po odluci za novi pre).

Nalazim to za vazniji upgrade u mom trenutnom setupu nego da idem na konvertor. Planiram da zadrzim hdsp9632 kao main adda do recimo sledeceg upgrade-a kompa kad vise vjerovatno nece ni bit pci slotova u kucistima.

Znam da imas fireface800 i da si pricao da si 'progledao' u nekom smislu kad si ga nakacio.. Kolika i kakva (i ako znam da je to tesko rijecima prevesti) je to realno razlika? Mislim jesam se koristio sa ff800 na 150 razlicitih mjesta, ali nikad u mojoj sobi i u mom lancu kog poznajem najbolje jelte.
Old 04-05-2011, 02:01 AM   #14
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

dosta slično rade čini mi se 9632 i FF800, sa tim da sam dobio neke subjektivne dubine u smislu 3d-a slušajući i radeći mixeve. Što se kupovine tiče, daleko od toga da ja osporavam bilo koju kombinaciju, samo napominjem, da biste čuli svaki euro uložen u taj komad opreme, morate ipak ispratiti ceo lanac na tom nivou. A great river za oko 1000e po kanalu, teško da ulazi na meč sa zvučnom kartom kojoj po logici deljenja, jedan kanal košta oko 100e. E zato 2kanalne Rosette od Apogeea i koštaju 2k eura. To je kao kad majstori kod nas kupe pola miliona eura u opremi i nabiju ga u podrum koji je već građevinski ograničen da ne može da zvuči dobro, i onda oni od svih tih po milje eura, čuju ukupno desetinu i sa njom barataju i kalkulišu.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 03:24 AM   #15
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ma ok. Jasno sve to, naravno... I ja bi sad uz GR-a uzeo bar rosettu200 da mi moze bit, al jbg ne moze..

A hdsp je dobrodrzeca naprava po mom misljenju.. Stoga sam te i pitao za subjektivno/objektivnu usporedbu jer si jednog dana koristio hdsp a sjutra presao na ff800.

Nego da ne otimam covjeku temu....
Old 04-05-2011, 09:38 PM   #16
rockatansky
Junior Member

rockatansky's Avatar

koristio sam uz great river rme 9652 a sad koristim ssl mixpander,koji mi je puno draži,konverter je ssl-ov
rockatansky is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 11:00 PM   #17
Komplex
Member

ja imam RME FF400 UC i odlicno mi radi sa tim preampom..
Komplex is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 11:42 PM   #18
loscolorados
Member

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Ma ok. Jasno sve to, naravno... I ja bi sad uz GR-a uzeo bar rosettu200 da mi moze bit, al jbg ne moze..

A hdsp je dobrodrzeca naprava po mom misljenju.. Stoga sam te i pitao za subjektivno/objektivnu usporedbu jer si jednog dana koristio hdsp a sjutra presao na ff800.

Nego da ne otimam covjeku temu....
haha ma ne otima?, samo predlo?i ?ta bi radio da ima? GR, deltu 66 i 800 eura na usa ebayu vjerojatno topio deltu za po?etak
loscolorados is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules