|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
udri neko 'ladno pivo... Domaci lek
![]() ok. Posto u QRDude ima ona 3 osnovna nacina za racunanje difura sa odredjenim brojem (kako to u bukvalnom prevodu biva "bunara" ili udubljenja). Na osnovu: -"Design frequency in hz" -"Deepest well" -"2D build depth" (stojim idalje pri tome da bi da pravim 2D) Tu frekvenciju koju sam dobio kao najnizu za koju ima mesta da se razvije 3-4 puta, jel tu frekvenciju unosim u "Design frequency in hz" i tako racunam difuzor? Jer on tu frekvenciju (npr. 600hz) predstavlja pored kao "duffuze frequency" a postoji i Scatter koji je za unetih 600hz 300hz i HF cutoff u ovom slucaju 1911hz. Pretpostavljam da je 1911hz najvisa frekvencija na kojoj on radi nesto (ili gresim?) Najvise me buni Scatter (ono sto "rastura"), sta je to? Da ne treba da namestim da najniza frekvencija u mojoj prostoriji koja moze da se razvije 3-4 puta bude tu ili je to nesto sto ne treba da me buni? I jel sam dobro shvatio da se "Number of wells" kvadrira za 2D difuzor? |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vrata, prozori, prostor ??? | File | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 28-01-2011 10:43 PM |
Kako ukrotit prostor | UptempoDRM | Dizajn i konstrukcija studija | 5 | 25-12-2010 09:04 PM |
kako najbolje sredit ovaj prostor za studio?pls | ninowash | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 08-05-2009 12:36 AM |
Prazan i nesredjen prostor, kako poceti.... | hrkljus | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 06-03-2008 04:00 PM |
Prostor Za Probe I Studio | grada27 | Dizajn i konstrukcija studija | 45 | 29-09-2007 11:56 PM |