Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-04-2011, 12:55 PM   #91
tex viler
Member

Default Re: Mikrofoni za studijsko snimanje bubnjeva?

Naručio sam jop jedan GOLDEN AGE PRE 73 tako da ću imat stereo par, taman fino za overheade..
poslje uskrsa idemo snimat album, po?elite nam sreću..
Evo koje sam mikrofone sakupio od nekoliko prijatelja...
za kick:SHURE BETA 52, BETA 91, AKG D112, SENHEIZER E602 (pa ću vidit koji mi pa?u najbolje za pop/funk) snare i tomovi: SHURE SM57 - 6 komada, overhead: OKTAVA MK012 - 2 komada, senheizer md 441 - 2 .. jo? imam RODE K2 neznam di bi njega stavio, mo?da da ga stavim za room mic, neznam? i imam nekoliko shure sm58..
ako ima neko koji prijedlog kako bi sa ovim ozvučili bubanj, recite..

Od interfacea imam RME FIREFACE 800 i dva preampa Golden Age Project 73 i jo? preko adata spajam M Audio profire 2626 tu imam jo? 8 preampa = ukupno 14 mikrofonskih i jo? 4 obična banana ulaza na RME-u za klavijature i bas gitaru (ja i basist ćemo snimat klavijature i bas skupa sa bubnjarom čisto radi radi informacije i da bude live feeling) poslje bi snimao basistu direkt preko Golden age 73 preampa i mo?da na pojačalo stavija neki od ovih mikrofona za bas bubanj?

moram jo? posudit dva para dobrih slu?alica jer sva trojica sviramo/snimamo u istoj sobi..
AVANTURA POČINJE.. snimat ćemo sve na kameru pa će bit koji video.. mo?da bude koristan, a mo?da bude i ?aljivi kućni video
tex viler is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2011, 02:38 AM   #92
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
u. Rekao sam već da svako ko ?eli da snimi normalan album ?to lak?e i br?e treba to da radi u profesionalnom studiju...

Nema niceg brzog i lakog u korektnom snimanju benda u studiju...
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2011, 02:39 AM   #93
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Samo je pitanje dana kada ce neko pitati kako se sinfoniski orkestar snima sa FF800 i pet,sest shurki.
XY ili ORTF, opanjis preampe i vooooziii...
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2011, 11:08 AM   #94
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Nema niceg brzog i lakog u korektnom snimanju benda u studiju...
onda nisi bio u dobrom studiju sa dobrim bendom
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2011, 01:04 PM   #95
tex viler
Member

Samo da izvjestim sve koji su uključeni u ovo piskaranje da smo krenuli smo jučer sve postavili i navečer krenuli pomalo sa sviranjem/snimanjem..
Bubnjar basista i ja na klavijaturi snimamo skupa.. sviramo uz klik i uz neke već snimljene kanale (neke gitare, klavijature i info vokal) zadovoljni smo setup-om, sobi zvuči pristojno.. monitoring je isto ok, nemamo ba? neke bajne slu?alice, ali ne cure i to je bitno i t da svi sve čujemo, routing od RME FF800 je stvarno ODLIČAN... Danas nastavak..
Old 26-04-2011, 10:22 PM   #96
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
XY ili ORTF, opanjis preampe i vooooziii...
Genijalno.

Last edited by quake2; 26-04-2011 at 10:39 PM.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2011, 12:18 AM   #97
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by tex viler View Post
AVANTURA POČINJE..

Ovo je kljucna misao...! A nije Tex kriv....

Ovo je nekome "avantura" i zajebancija,exqrzija u nepoznato, a ja sam 10 godina motao kablove i isao po sendvice i pivo da nesto naucim...

E pa ko te jebe Big Bockie, nisi moderan, danas se ljudima jebe za simfonijske orkestre...cuju ih samo u napetim scenama holivudskog groblja kinematografije....a i to su uglavnom krekovani VST-i...

Jednostavno, mjuz otis'o po kurcu,ljude to vise ne zanima... Uzivaju (ono malo) slobode... Bitno da je brzo i zadovoljava dimenziju konfora...i da je jos vruce...pa nek je i stari sir u bureku...jogurt sve sapere...

Last edited by Bockie; 27-04-2011 at 12:42 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2011, 10:36 AM   #98
tex viler
Member

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Ovo je kljucna misao...! A nije Tex kriv....

Ovo je nekome "avantura" i zajebancija,exqrzija u nepoznato, a ja sam 10 godina motao kablove i isao po sendvice i pivo da nesto naucim...

E pa ko te jebe Big Bockie, nisi moderan, danas se ljudima jebe za simfonijske orkestre...cuju ih samo u napetim scenama holivudskog groblja kinematografije....a i to su uglavnom krekovani VST-i...

Jednostavno, mjuz otis'o po kurcu,ljude to vise ne zanima... Uzivaju (ono malo) slobode... Bitno da je brzo i zadovoljava dimenziju konfora...i da je jos vruce...pa nek je i stari sir u bureku...jogurt sve sapere...
Nemoj da te to brine, ima nas jo? koji ovo radimo sa dovoljno ljubavi i entuzijazma, a ne samo kao zanat... ono AVANTURA POČINJE sam stavio jer zvuči fino.. zapravo otprilike znamo kakav zvuk ?elimo, samo smo sad sa mogućno?ću sviranja i snimanja zajedno dobili puuuuno na kreativnosti i dorađivanja aran?mana samih pjesama, a to je uvijek bolje nego kad sam sla?e? jedan po jedan instrument... neke pjesme koje su mi bile onako za b stranu, su mi sad postale udarne..
kad čujete snimke uvjerit ćete se da su rezultati iznad očekivanja...
jučer smo nastavili snimat, bez tehničkih maltretiranja sve je i?lo glatko..
soba je solidno prigu?ena a opet dovoljno ?iva, tako da će bubanj ispast super..
Old 27-04-2011, 10:41 AM   #99
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ma ne kazem nista za tebe.... Ti se jos i trudis kako se danas radi...

Ok, radi lepo, pa cemo cuti na kraju, i slobodno pitaj usput...

Pozdrav!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2011, 10:50 AM   #100
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
.......Ovo je nekome "avantura" i zajebancija,exqrzija u nepoznato, a ja sam 10 godina motao kablove i isao po sendvice i pivo da nesto naucim...
....
Blago tebi... nisi skupo prosao.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules