|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 |
Member
|
![]()
Naručio sam jop jedan GOLDEN AGE PRE 73
![]() poslje uskrsa idemo snimat album, po?elite nam sreću.. Evo koje sam mikrofone sakupio od nekoliko prijatelja... za kick:SHURE BETA 52, BETA 91, AKG D112, SENHEIZER E602 (pa ću vidit koji mi pa?u najbolje za pop/funk) snare i tomovi: SHURE SM57 - 6 komada, overhead: OKTAVA MK012 - 2 komada, senheizer md 441 - 2 .. jo? imam RODE K2 neznam di bi njega stavio, mo?da da ga stavim za room mic, neznam? i imam nekoliko shure sm58.. ako ima neko koji prijedlog kako bi sa ovim ozvučili bubanj, recite.. Od interfacea imam RME FIREFACE 800 i dva preampa Golden Age Project 73 i jo? preko adata spajam M Audio profire 2626 tu imam jo? 8 preampa = ukupno 14 mikrofonskih i jo? 4 obična banana ulaza na RME-u za klavijature i bas gitaru (ja i basist ćemo snimat klavijature i bas skupa sa bubnjarom čisto radi radi informacije i da bude live feeling) poslje bi snimao basistu direkt preko Golden age 73 preampa i mo?da na pojačalo stavija neki od ovih mikrofona za bas bubanj? moram jo? posudit dva para dobrih slu?alica jer sva trojica sviramo/snimamo u istoj sobi.. AVANTURA POČINJE.. snimat ćemo sve na kameru pa će bit koji video.. mo?da bude koristan, a mo?da bude i ?aljivi kućni video ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nema niceg brzog i lakog u korektnom snimanju benda u studiju... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
MAO
|
![]()
onda nisi bio u dobrom studiju sa dobrim bendom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Member
|
![]()
Samo da izvjestim sve koji su uključeni u ovo piskaranje da smo krenuli smo jučer sve postavili i navečer krenuli pomalo sa sviranjem/snimanjem..
Bubnjar basista i ja na klavijaturi snimamo skupa.. sviramo uz klik i uz neke već snimljene kanale (neke gitare, klavijature i info vokal) zadovoljni smo setup-om, sobi zvuči pristojno.. monitoring je isto ok, nemamo ba? neke bajne slu?alice, ali ne cure i to je bitno i t da svi sve čujemo, routing od RME FF800 je stvarno ODLIČAN... Danas nastavak.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Banned
|
![]() Last edited by quake2; 26-04-2011 at 10:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Moderator
|
![]() Ovo je kljucna misao...! A nije Tex kriv.... Ovo je nekome "avantura" i zajebancija,exqrzija u nepoznato, a ja sam 10 godina motao kablove i isao po sendvice i pivo da nesto naucim... E pa ko te jebe Big Bockie, nisi moderan, danas se ljudima jebe za simfonijske orkestre...cuju ih samo u napetim scenama holivudskog groblja kinematografije....a i to su uglavnom krekovani VST-i... Jednostavno, mjuz otis'o po kurcu,ljude to vise ne zanima... Uzivaju (ono malo) slobode... Bitno da je brzo i zadovoljava dimenziju konfora...i da je jos vruce...pa nek je i stari sir u bureku...jogurt sve sapere...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 27-04-2011 at 12:42 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Member
|
![]() Quote:
kad čujete snimke uvjerit ćete se da su rezultati iznad očekivanja... jučer smo nastavili snimat, bez tehničkih maltretiranja sve je i?lo glatko.. soba je solidno prigu?ena a opet dovoljno ?iva, tako da će bubanj ispast super.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Moderator
|
![]()
Ma ne kazem nista za tebe.... Ti se jos i trudis kako se danas radi...
Ok, radi lepo, pa cemo cuti na kraju, i slobodno pitaj usput... Pozdrav!
![]() |
#100 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete | sira | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 31 | 07-05-2011 01:18 AM |
Snimanje bubnjeva | awacs | Dejan Vučković | 39 | 21-12-2009 03:33 AM |
Mikrofoni za snimanje gitare | Milanche_show | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 35 | 06-09-2008 11:51 PM |
mikrofoni za snimanje bubnja | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 01-08-2007 09:55 AM |