Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-04-2011, 12:15 PM   #11
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Sta kad ti se zgadi materjal...?

Zamena teze. Najveća skupoća i subjektivni utisak iste, potiče upravo od muzičara, instrumenta i performansa kao takvog. Ako neko ne ume da peva, i ne ume da prenese emociju, svira gitaru i bubanj nedefinisano i nerezonski, džaba mu i Andy Wallace da ga mixa. A sa druge strane, dajte mi Paul Wellera ili pokojnog Johny Casha za mikrofon, pa da vidiš koliko sam dobar snimatelj i mixer. Ovo ne pričam iz sujetnih pobuda, naprotiv, već iz iskustva. Najskuplji i najhvaljeniji snimci koje sam uradio nisu uopšte potrošili proporcionalno mog truda i veštine. Čak se u radu 90% vremena bavim stvarima koje uopšte i nisu moj posao, štimom gitara, dikcijom pevača, inteligencijom bubnjara. I od toga ne stižem i nemam snage da se bavim filozofijom dal je taj refren sam po sebi dovoljno efektan, dal je pesma dovoljno "pukla", dal je aranžman ipak malo pregust i pretrpan, i o čemu vi to uopšte i pevata
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2011, 12:16 PM   #12
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

čak sam stekao utisak da su upravo najveće "face" ti koji su na vreme počeli da voze pažljivo i eskiviraju projekte koji ne donose respekt, pa čak i radili džabe nešto samo da bi dokazali da umeju, ako je materijal dobar.
Old 20-04-2011, 12:35 PM   #13
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Arthure, sve sto si rekao je ok. Mozda sam malo otisao u offtopic predhodnim postom ali ne mogu vise da slusam kuknjavu kako je u 90% slucajeva aranzman gust, lose svirano / pevano... a nivo mixa i sa dobro uradjenim aranzmanima zvuci kao demo snimak.

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2011, 01:31 PM   #14
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Čak se u radu 90% vremena bavim stvarima koje uopšte i nisu moj posao, štimom gitara, dikcijom pevača, inteligencijom bubnjara. I od toga ne stižem i nemam snage da se bavim filozofijom dal je taj refren sam po sebi dovoljno efektan, dal je pesma dovoljno "pukla", dal je aranžman ipak malo pregust i pretrpan...
Suva istina...!

Do sad sam jednom imao snimak (snimam live-ove) koji je mozda na jednoj pesmi odsviran bez greske...

Pa dobro, mozda sam ja neki Milisav iz Mojmilova, ok, ALI, mene takvog su angazovali jer im se svideo moj rad i zele da rade sa mnom!

Posle, kad su culi test (obicno im posaljem parce sa jednom pesmom - u smislu "jel to - to, jel tako hocete?") i onda je pocelo sa "ocemo kao sto si onima uradio", te ovo tise, te ono glasnije,te mame, te noge...ispade bre da nista ne valja!?!?
A svirka ljudi, kata-fucking-strofa...! Totalni taspad...

A ja onda pitam, "pa jeste li doneli takve instrumente? Jel svirate bar u pola kao oni? Jel placate koliko su i oni platili?"...

Nikad nikome nisam davao kanale, niti mi je iko ikad trazio kanale, zna se kako radim, i ko me startuje, zna sta ce dobiti... Ali sam lepo ,kad sam vec prs'o rekao: Momci, evo vam moj rad i evo vam kanali...pa se igrajte "kod drugara na kompu"... .

Hocu samo da kazem, da najmanje seru ljudi koji znaju znanje!

Dajte jos mega losih iskustava...

Last edited by Bockie; 20-04-2011 at 02:15 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2011, 02:25 PM   #15
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Hocu samo da kazem, da najmanje seru ljudi koji znaju znanje!
Affirmative.
VukP is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2011, 03:22 PM   #16
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by sRce View Post
Arthure, sve sto si rekao je ok. Mozda sam malo otisao u offtopic predhodnim postom ali ne mogu vise da slusam kuknjavu kako je u 90% slucajeva aranzman gust, lose svirano / pevano... a nivo mixa i sa dobro uradjenim aranzmanima zvuci kao demo snimak.
Da, ali suštinski, 2011te, u Srbiji, nažalost i jeste tako
Old 20-04-2011, 04:00 PM   #17
cAAc
Banned

gledao na Tvu i kukaju nasi bendovi kako nemaju (a to verovatno utice na ceo lanac ishrane) i kako zvuce losije od komsija (produkcijski) ..isto tako ljudi sve cesce sviraju obrade po splavovima i klubovima i retko ko vise i da radi nesto svoje.
Omladini to skoro da ne pada na pamet ..svi gledaju da se uvale u neki bend koji tezgari ili naprave neki svoj sa 20setak obrada i cepaj .. Ne pamtim kad sam cuo neku svezu krv ,a toga ranije bilo kolko oces ..mozda ima i sad ali u medijima je to slabo ili nikako zastupljeno (tome je i mnogo doprineo meni omrazeni bend najtvish) ..

..ako nisu toliko katastrofalni pusti ih da probaju (placen si i ne moras da se potpises) ..bar se loze na nesto svoje

Last edited by cAAc; 20-04-2011 at 04:02 PM.
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2011, 04:16 PM   #18
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Jeste matori, ali komsije imaju drzavnu televiziju koja ne meri gledanost u odnosu na zabavne televizije.
To je kao kad bi rekao da diskoteka ima vecu posecenost od muzeja ili biblioteke, pa ono drugo nam ne treba...! RTS se hvali u odnosu na pink ili ne znam ni ja koju drugu... IDIJOTI!
Tamo lepo svaki dan celu noc na drugom kanalu pici mjuza koju rade tamosnji bendovi... I to stvarno bolje zvuci... Ali se tamo i vise ulaze u opremu i sve, i opet se vracamo na pare... Ali mislim da to nije jedini izgovor...

Ljudi ovde ulaze u posao, bukvalno, jer ne znaju sta bi drugo... Kupis korga za pe'sto evra i peglaj 300-400 po svadbi... trt... A ni m od muzicara...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2011, 06:04 PM   #19
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

tamo moš misliti postoji i naplata autorskih prava, pa ko ume, taj i ima
Old 20-04-2011, 07:59 PM   #20
sira
Senior Member

sira's Avatar

Ako mislite na Hrvatsku, čini vam se da je bolje nego ?ta je, ovdje istina ZAMP naplačuje, ali mali dobivaju mrvice, a Huljić i co. grabe lovu.
Dr?avna televizija je sad počela nakon ko zna koliko godina vrtit spotove, ali samo u noćnom programu, i to su obično imena koja su se proslavila jo? za vrijeme Jugoslavije, i naravno zabavnjaci, koji su pandan va?im narodnjacima, mi svi ovdje mislimo da vi imate jaku i utjecajnu rock i ostalu "urbanu" scenu, a kod nas je zadnji "veliki" bend koji se pojavio TBF, a i oni su se pojavili prije 15 i vi?e godina, jo? su u "prvoj ligi" Majke, Hladno Pivo, Let 3 sve bendovi stari desetlječima i dinosauri tipa Parni Valjak Prljavo kazali?e, a pod "rock" jo? prolaze i svakakvi idioti kao npr. Thompson
sira is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules