|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Znaci bez zezanja, imao sam Terratec Aureon jos na Duronu od 700Mhz. To je bila moja prva zvucna karta i kada je stavih nisam mogao da se nacudim cistini, dinamici zvuka itd.. Da citiram neki post koji sam procitao na forumu "kao da sam muziku slusao pod vodom pre toga" Toliko sam je gotivio da je zadrzah i na sledecoj konfiguraciji koju sam kupio, pa i na sledecoj ![]() I tako jednoga dana slusah jedan remix, i nisam mogao da skapiram kako prolazi toliko u setovima kad je bas slab, kao da mu je uzeta neka frekvencija (ne znam kako jednostavnije da objasnim). Kad poceh da koristim ovaj prethodno pomenuti desktop racunar i isprobah neke pesmice, medju njima i ovu, skapirao sam zasto prolazi ta pesma, jer preko bas te integruse je zvucala kako treba, sa totalno drugacijim zvukom u basu. Nisam siguran ali mislim da ima to veze sa tim sto je ova Terratecova 16bitna a ova integrusa 24bitna, te odatle bolji zvuk. Istrazivah jos malo i zakljucih. Kupujem ovu kad izadje ROLAND UA-55 QUAD-CAPTURE Odgledah neke klipove na youtube-u gde videh da neki producenti rade sa Edirol UA-25EX kartom i hvale je kako je zvuk sjajan itd. Ova UA-55 je navodno naslednik bla, bla, bla... Moja prva zelja bese USB 2.0 AI, pa sam zato pitao za Mobile Pre MkII i Fast Track MkII (na laptopu imam USB 2.0, 3.0). Njuskanjem internetom saznajem da su ove dve karte USB 1.1 Vidi link ali kao sto rekoh, kupujem ovu ROLAND UA-55 QUAD-CAPTURE kad izadje i kad mi se daju novci za ovu kartu. Do tada, kupujem neki jeftini USB audio interfejs koji mi vi predlozite. Voleo bih da mi ne zadaje mnogo glavobolja u Windows 7 64bitnom okruzenju, tj- da je stabilan, da ima solidne ASIO drajvere i da ima pristojan zvuk ![]() Ja sta sam nasao kao jeftine kandidate je ovaj Fast Track MkII i Native Instruments AUDIO 2 DJ. Btw, pise za ovaj AUDO 2 DJ da ima Cirrus Logic AD/DA konvertere i USB 2.0, ali smesno izgleda ova mala spravica. Mada kao sto Psionic zbori "Vizuelni izgled kartice je zadnja stvar koja govori o njenom zvuku. Kada bih ovde postovao izgled Audigy2ZS full kartice, mislio bi da jede malu decu, kada ne bi znao o kojoj je karti rec." Edit: Ne znam da li sam pomenuo, ali ne bih snimao preko nje. Last edited by gagi.v; 13-04-2011 at 04:19 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
M-audio 1010lt ce ti potpuno zadovoljiti zahtjeve. Zasto da nemas koji line in svejedno? Mozda ces i snimit koju pjesmu sa gramofona recimo, ili nesto slicno nekad?
A Ako insistiras na usb, opet ce ti fast track zavrsiti posao ![]()
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
2. ICE1712 je PCI-only chip (vise od pola pinova na cipu su kompletna PCI magistrala, direktno se vezuje na kontakte!), i nikakav drugi interfejs nema na sebi osim njega, tako da ga neces videti u USB/FW karticama... naravno, ako se uopste vise proizvodi. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#14 |
Superoperater
|
![]()
Gagi.v drago mi je da nisi uzeo za zlo moju salu sa dr.Houseom ( al sam prso, ne gledam TV, ne bih znao ni da jave da ce sutra da nas bombarduju, ali evo skinuh sve sezone sa neta i blenem kao idiot
![]() Samo sam hteo da dodam jos nesto u vezi integrisane: sve vise njih pravi i ubacuje u svoj drajver nekakve EQove, pa neke "optimalna podesavanja za vas polozaj zvucnika", pa neke blage reverbe, sve to moze kod nekoga ko je prosecan slusalac da izazove reakciju "i ti si dao pare za ovo, a vidi kako zvuci integrisana, ludilo !" Cak i kad sve pogasis, ona ima neki svoj trip na nivou drajvera - superaural supernatural 3D HD spectacular sound... Za audiofile, to je mozda i ok, ali za monitoring onoga sto radis - nikako. Neces imati pojma sta zapravo radis...Polu i Profesionalne katrice to nemaju, one ti nece sakriti greske u miksu.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Delta 1010 lt | malipocetnik | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 05-12-2010 05:38 PM |
K: Delta 1010 LT | arsenique | Kupujem/trazim | 0 | 15-02-2010 06:52 PM |
Kupujem M-Audio Fast Track Pro - 4 x 4 Mobile USB Audio/MIDI Interface with Preamps | alexcarina | Kupujem/trazim | 0 | 31-01-2010 03:12 PM |