Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2011, 12:33 AM   #1
gagi.v
Junior Member

Default Mobile Pre MkII, Fast Track MkII, ili Delta 1010 LT

Trazim po forumu M-Audio Mobile Pre MkII ali izgleda da me ne slusa search engine foruma
Razmisljam se izmedju ove 3 kartice pa me zanima vase misljenje sta da kupim. Znam da ima 1000 postova na ovu temu ali mislim da o prve dva kartice nije bilo reci na forumu, a inace veoma su atraktivne cenom...
Zanima me da li je sve jedno kupiti Mobile Pre MkII ili Fast Track MkII koje su USB 2.0 i koje bi koristio na laptopu (koji sam sad kupio) ili da kupim Delta 1010 LT koju bih ubacio u desktop racunar koji je i dalje veoma jak? Da li je Delta 1010 LT kvalitetnija od ove dve? Inace, voleo bih da kupim neki solidan USB 2.0 AI, ali budzet mi je nekih 150e, mozda nesto preko (posto vidm ova Mobile Pre MkII kosta u Artistu 170e).
Ne treba mi audio interfejs za snimanje vec audio interfejs koji reprodukuje bolji zvuk od moje trenutne integrisane kartice na ploci u desktop racunaru i u laptopu, da ima dobre drajvere, samim tim malu latenciju i toliko. Monitore bih privezao na nju i sluske...
Btw, ne daje mi se 150e na karticu koja ce da mi da isti zvuk kao integrusa iz desktop racunara (pise u opisu ploce Realtek ALC888 codec, High Definition Audio) ili pak laptopa ciji sam zvuk uporedjivao sa ovom iz desktopa i bas se oseca razlika, posebno u basu (bolja je ova u desktop racunaru). Inace u laptopu je (Realtek ALC269 @ Intel Ibex Peak PCH).

Unapred zahvalan jer vidm da ima dosta ljudi na forumu koji se bas razumeju u hardver.
gagi.v is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 03:05 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Mobile Pre MkII, Fast Track MkII, ili Delta 1010 LT

Delta 1010 LT ce od ovih ponudjenih imati najbolji sound. Ona jedina poseduje vec dokazani ICE1712 (Envy24) chipset i razlika je znacajna na prvo slusanje! Cak i (budjavi) mp3 svira sa neverovatnom dinamikom.
E sad, 1010lt je karta koja je prevashodno namenjena visekanalnom radu, pa ako ti sluzi samo za audiofilsko slusanje a ne i visekanalno usnimavanje (e.g. bubanj,etc), onda je potpuno dovoljna obicna - M~audio audiophile 24/96, koja ima isti takav chipset i prepoznatljiv zvuk.

Ono sto je down side je sto su ovo PCI karte koje idu u desktop only i sto ne mogu da iskopam podatke o Envy-ju u USB kartama skoro u opste, a NISTA u toj ceni od usb karti ne zvuci kao to, osim sto je eto, mobilno...

Poz'

Last edited by Bockie; 11-04-2011 at 03:07 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 10:39 AM   #3
gagi.v
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Delta 1010 LT ce od ovih ponudjenih imati najbolji sound. Ona jedina poseduje vec dokazani ICE1712 (Envy24) chipset i razlika je znacajna na prvo slusanje! Cak i (budjavi) mp3 svira sa neverovatnom dinamikom.
E sad, 1010lt je karta koja je prevashodno namenjena visekanalnom radu, pa ako ti sluzi samo za audiofilsko slusanje a ne i visekanalno usnimavanje (e.g. bubanj,etc), onda je potpuno dovoljna obicna - M~audio audiophile 24/96, koja ima isti takav chipset i prepoznatljiv zvuk.

Ono sto je down side je sto su ovo PCI karte koje idu u desktop only i sto ne mogu da iskopam podatke o Envy-ju u USB kartama skoro u opste, a NISTA u toj ceni od usb karti ne zvuci kao to, osim sto je eto, mobilno...

Poz'
Bockie hvala na brzom odgovoru. Bas ovo sto sto si rekao da ne mozes da iskopas podatke o Envy-ju u USB kartama je i mene bunilo, tj. takodje i ja nisam mogao da nadjem bilo kakve detaljnije specifikacije. A iskreno, kupih laptop sa i5 460M procesorom koji ima dovoljno snage da pogura sve VST-je koje koristim, dok sam desktop racunar (u kome imam jaci Q8300) planirao da prodam zato sto putujem dosta zbog posla. Zbog toga sam i razmisljo o USB karti. Htedoh da kupim Maudio Fast Track MkII 2.0 jer kosta 10.000 din ali su me ovi cincevi nazad i cinjenica da nisam mogao da nadjem nista na forumu receno o njoj i bilo kakve detaljnije specifikacije, odbili od kupovine.
Kasnije videh Maudio Mobile Pre MkII 2.0 koji ima TRS balanced line outpute (ali skuplja je 170e) i kao sto rekoh, ne bacaju mi se pare za kartu koja ce da mi da isti zvuk kao integrisana karta. Sto se tice latencije, mogu reci da stvarno nisku latenciju (bez pucketanja) imam na oba racunara sa integrisanim kartama (Asio4all driverima) ali zvuk me najvise brine jer na laptopu ne mogu da radim mastering uopste ovako.

Citao sam o Fast track pro karti na forumu ali ona je USB 1.1, a moja zelja je USB 2.0 karta sa dobrim drajverima, gde vidim da je ovaj M-Audio veoma azuran jer nalazim na njihovom sajtu da imaju i posebne za Win7 x64 SP1.
Old 11-04-2011, 11:25 AM   #4
gagi.v
Junior Member

Nasao sam ovaj sajt gde je neko otvarao M-Audio Fast Track Pro, ali ne znam koliko moze da se vidi sa slika koji chipset se koristi u ovoj karti. Mozda se isti ugradjuje i u Mobile Pre MkII, Fast Track MkII.

Ako moze ista da se vidi sa ove slicke.

Old 11-04-2011, 12:25 PM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Shefe, svakako je bilo koja ovakva USB karta bolja od bilo cega integrisanog!

Old 11-04-2011, 07:30 PM   #6
gagi.v
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Shefe, svakako je bilo koja ovakva USB karta bolja od bilo cega integrisanog!
Jbg, ne slazem se. Pre kupovine novog desktop racunara pre godinu dana imao sam jednu Terratec kartu. Bas ta, u tom trenutku nova "integrusa" je zvucala osetno bolje od Terratec karte koju sam ubrzo prodao.
Old 11-04-2011, 07:50 PM   #7
Matoree
Member

koja je to integrusa zvucala bolje od bilo koje terratec kartice?
Matoree is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 10:51 PM   #8
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Onda ostavi integrisanu.

Old 13-04-2011, 01:16 AM   #9
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by gagi.v View Post
Jbg, ne slazem se. Pre kupovine novog desktop racunara pre godinu dana imao sam jednu Terratec kartu. Bas ta, u tom trenutku nova "integrusa" je zvucala osetno bolje od Terratec karte koju sam ubrzo prodao.
Sad sam gledao Hausa, pa moram da ti odgovorim u duhu...

"Ti ili si gluv pa necujes te razlike u zvuku, ili si dovoljno glup pa mozes da mislis da jedna integrisana kartica radjena za slusanje zvuka preko desktop zvucnika moze da se poredi sa koliko-toliko profesionalnom i specijalizovanom firmom koja pravi ili je pravila audio uredjaje studijskog polu i profesionalnog nivoa. U bilo kom slucaju trebalo bi da se vratis slusanju ploca sa bakinog gramofona, a da profesionalno bavljenje zvukom prepustis profesionalcima"

Nemoj molim te da se naljutis, odgledah pola serijala dr. Housa, pa sam pod utiskom, tako on ume da odbrusi

Na kvalitet zvuka kartice ne utice samo chip koji je koriscen. Vizuelni izgled kartice je zadnja stvar koja govori o njenom zvuku. Kada bih ovde postovao izgled Audigy2ZS full kartice, mislio bi da jede malu decu, kada ne bi znao o kojoj je karti rec. Tako da - integrisana je samo za kucnu upotrebu slusanja preko desktop zvucnika. Probaj samo da snimis nesto preko line-ina, pa ces videti npr DC offset, kolicinu bruma (o kvalitetu koriscenih konvertora i da ne pricam) Samim tim sto je van kucista i sto je na zasebnoj ploci, veliki je plus za ovu USB kartu. Tako da za*ebi to sto je integrusa bolja. Trenutno ih prave sa vecim samplerateom i sa malo pristojnijim shumom, pa ti se zato cini da je bolja od Terrateca.

Jos jednom, salim se, izvini za ono gore...

Pozz

Last edited by psionic; 13-04-2011 at 01:26 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2011, 01:50 AM   #10
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Envy 24 je promovisala Jamana u nekim "veoma skupim" (1500$ +) karatama (za ono vreme) i prvi je Terratec ponudio ovaj chipset u "jeftinoj" (300$ ) varijanti... Pa je tek 6-7 godina kasnije M~audio napravo pare na "rupi na saksiji"...

Dmx-6 fire 24/96, koji i danas drzim u staroj masini (p3) jebe milosne majke svemu novijem do RME nivoa i slicno...
Jednostavno, cak i ljudi koji nemaju veze sa mjuzom, primete vece razlike u (cak i u mp3) soundu...!!!
Tona radio stanica po belom svetu emituje sa njega program i dan~danas....

Last edited by Bockie; 13-04-2011 at 01:56 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules