Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-03-2011, 11:05 AM   #11
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Fw400 na fw800 problem?

Ovde sada postoji sansa da se pomesaju dva problema, elektricarski u mrezi i elektricarski unutra. Treba ponoviti, koliko god glupo bilo, dokazano u praksi i previse puta, sledece:
1. Ispravnost napajanja - ne stedite na napajanjima i proveravajte na 6 meseci sa unimerom, ne treba previse verovati software ocitavanju
Razlog no.1 za crkavanje i USB iFW periferija
2. Ispravnost spoljnog napajanja za FW/USB ako ga ima
3. FW/USB bracket kada se prikljucuje na plocu, ako se ukljuci i na sekund na pogresan prikljucak, spaljuje kontroler, a verovatno pravi stetu i uredjaju i ploci. Glupo, ali puuuuno ljudi ne obrati paznju.

FW na USB adapter stvarno nije napravljen za audio. To je kao da kipujes pesak iz kamiona u epruvetu... Nikako preporuka. I da, sam FW chipset moze da zajebe sync. i da pravi manje probleme, ali sigurno nije odgovoran za krupnije spomenute kvarove.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2011, 12:27 PM   #12
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Ovde sada postoji sansa da se pomesaju dva problema, elektricarski u mrezi i elektricarski unutra. Treba ponoviti, koliko god glupo bilo, dokazano u praksi i previse puta, sledece:
1. Ispravnost napajanja - ne stedite na napajanjima i proveravajte na 6 meseci sa unimerom, ne treba previse verovati software ocitavanju
Razlog no.1 za crkavanje i USB iFW periferija

Mislis napajanje na racunaru? Kakve to veze sada ima??? Nije se to desavalo kada sam imao drugu kartu na USB..a bilo je isto napajanje..
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2011, 12:40 PM   #13
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Po meni je ovde problem u napajanju samog racunara, zapravo u naponu u mrezi preko goga se napaja racunar. Savremene sprave su jako osetljive na promene napona u mrezi. Imao sam dosta problema sa tim stvarima u studiju, posebno u zimskom periodu kada se popale razne grejalice i TA-peci u susedstvu. Jednostavno, digitalni procesori posasave i na audio izlazu se pojavi sum ili se sasvim izgubi zvuk.

Mozda bi ceo sistem, racunar i karticu, trebalo probati na nekom mestu sa pouzdanijim naponom u mrezi ili, pak, preko nekog UPS-a (pozeljno, on-line UPS-a), posebno kada se ima u vidu da sistem radi kada se racunar napaja iz baterija.

Veliki pozz i srecno.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2011, 02:26 PM   #14
Mrav
Member

Mrav's Avatar

kupio sa APC surge protector i nije pomogao. kupicu i ups, pa ako ne pomogne, probacu sa nekom drugom karticom, pa ako ni to ne pomogne, evo dajem rec: macbook pro leti u publiku na prvom sledecem koncertu.
imam toshibu koja je bila ultra stabilna, vraticu se njoj, pogresio sam, nadam se da ce mi oprostiti.
Mrav is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2011, 05:16 PM   #15
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Mrave, nemoj kupovati bez razloga. Najbolje je da probas da li je problem sa strujom na nekom UPS-u. Stojim na raspolaganju, Ja imam APC Smart 1500, pa mozes na njemu da probas. Osim toga, u isto vreme ces izaci iz svoje prostorije i ceo sistem probati na drugom mestu.

Javi se na PP, ili Arthura upitaj za moj telefon.

Veliki pozz i samo polako. Svaki se problem da resiti.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2011, 07:51 PM   #16
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mrav View Post
kupio sa APC surge protector i nije pomogao. kupicu i ups, pa ako ne pomogne, probacu sa nekom drugom karticom, pa ako ni to ne pomogne, evo dajem rec: macbook pro leti u publiku na prvom sledecem koncertu.
imam toshibu koja je bila ultra stabilna, vraticu se njoj, pogresio sam, nadam se da ce mi oprostiti.
Pa ja rekoh, da imam i stabilizator i rack power conditioner, ali ne pomaze..Ja cu probati sa čiftekovim napajanjem...
A ja bas hteo devojci da kupim na poklon neki apple notebook..
Nasao sam neki polovan ali kao nov za 28000-MacBook 2.1 2,16GHz 2GB 160GB. E sad ja se bas ne razumem u apple notebook-ove, pa ajde da pitam kada je vec bilo reci o appl, da li je to ok cena za ovaj model i vredi li ga kupovati ili je ipak bolja neka toshiba i sl...nova do tih para..?
P.S. Mrave nemoj da ga bacis u publiku, dobaci do mene, ja cu ti dati i neku kintu.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2011, 10:29 PM   #17
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Pa ja rekoh, da imam i stabilizator i rack power conditioner, ali ne pomaze..Ja cu probati sa čiftekovim napajanjem...
A ja bas hteo devojci da kupim na poklon neki apple notebook..
Nasao sam neki polovan ali kao nov za 28000-MacBook 2.1 2,16GHz 2GB 160GB. E sad ja se bas ne razumem u apple notebook-ove, pa ajde da pitam kada je vec bilo reci o appl, da li je to ok cena za ovaj model i vredi li ga kupovati ili je ipak bolja neka toshiba i sl...nova do tih para..?
P.S. Mrave nemoj da ga bacis u publiku, dobaci do mene, ja cu ti dati i neku kintu.
Iako po specifikacijama zvuci ok, taj model je s kraja 2006./pocetka 2007. tako da tesko da moze da bude "kao nov". Ukoliko jeste u dobrom stanju, onda se isplati. Za te pare ljudi prodaju mnogo starije (ne-Intel) Appleove.

Last edited by puRe; 22-03-2011 at 10:31 PM.
puRe is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2011, 11:09 PM   #18
Zeroo
Member

Imao sam more slicnih ili istih problema o kojima sam ipisao na forumu dok nisam kupio RME Babyface.
Problemi bilo koje vrste su nestali zauvek a ja uzivam i u live nastupima a i u radu sa desktop racunarom.Najtoplija preporuka za miran san!
Zeroo is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2011, 07:25 PM   #19
Mrav
Member

Mrav's Avatar

resio sam problem!

menjao sam se za fast track pro usb kartu.
odjednom mi je zivot postao laksi. fw800 i fw400 iz nekog razloga nisu kompatibilni. mozda je do novog osx...nemam pojma, vise me ni ne zanima.

hvala dobri ljudi
Mrav is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules