|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Ovde sada postoji sansa da se pomesaju dva problema, elektricarski u mrezi i elektricarski unutra. Treba ponoviti, koliko god glupo bilo, dokazano u praksi i previse puta, sledece:
1. Ispravnost napajanja - ne stedite na napajanjima i proveravajte na 6 meseci sa unimerom, ne treba previse verovati software ocitavanju Razlog no.1 za crkavanje i USB iFW periferija 2. Ispravnost spoljnog napajanja za FW/USB ako ga ima 3. FW/USB bracket kada se prikljucuje na plocu, ako se ukljuci i na sekund na pogresan prikljucak, spaljuje kontroler, a verovatno pravi stetu i uredjaju i ploci. Glupo, ali puuuuno ljudi ne obrati paznju. FW na USB adapter stvarno nije napravljen za audio. To je kao da kipujes pesak iz kamiona u epruvetu... Nikako preporuka. I da, sam FW chipset moze da zajebe sync. i da pravi manje probleme, ali sigurno nije odgovoran za krupnije spomenute kvarove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mislis napajanje na racunaru? Kakve to veze sada ima??? Nije se to desavalo kada sam imao drugu kartu na USB..a bilo je isto napajanje.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Po meni je ovde problem u napajanju samog racunara, zapravo u naponu u mrezi preko goga se napaja racunar. Savremene sprave su jako osetljive na promene napona u mrezi. Imao sam dosta problema sa tim stvarima u studiju, posebno u zimskom periodu kada se popale razne grejalice i TA-peci u susedstvu. Jednostavno, digitalni procesori posasave i na audio izlazu se pojavi sum ili se sasvim izgubi zvuk.
Mozda bi ceo sistem, racunar i karticu, trebalo probati na nekom mestu sa pouzdanijim naponom u mrezi ili, pak, preko nekog UPS-a (pozeljno, on-line UPS-a), posebno kada se ima u vidu da sistem radi kada se racunar napaja iz baterija. Veliki pozz i srecno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
kupio sa APC surge protector i nije pomogao. kupicu i ups, pa ako ne pomogne, probacu sa nekom drugom karticom, pa ako ni to ne pomogne, evo dajem rec: macbook pro leti u publiku na prvom sledecem koncertu.
imam toshibu koja je bila ultra stabilna, vraticu se njoj, pogresio sam, nadam se da ce mi oprostiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Mrave, nemoj kupovati bez razloga. Najbolje je da probas da li je problem sa strujom na nekom UPS-u. Stojim na raspolaganju, Ja imam APC Smart 1500, pa mozes na njemu da probas. Osim toga, u isto vreme ces izaci iz svoje prostorije i ceo sistem probati na drugom mestu.
Javi se na PP, ili Arthura upitaj za moj telefon. Veliki pozz i samo polako. Svaki se problem da resiti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A ja bas hteo devojci da kupim na poklon neki apple notebook.. ![]() Nasao sam neki polovan ali kao nov za 28000-MacBook 2.1 2,16GHz 2GB 160GB. E sad ja se bas ne razumem u apple notebook-ove, pa ajde da pitam kada je vec bilo reci o appl, da li je to ok cena za ovaj model i vredi li ga kupovati ili je ipak bolja neka toshiba i sl...nova do tih para..? P.S. Mrave nemoj da ga bacis u publiku, dobaci do mene, ja cu ti dati i neku kintu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Last edited by puRe; 22-03-2011 at 10:31 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Imao sam more slicnih ili istih problema o kojima sam ipisao na forumu dok nisam kupio RME Babyface.
Problemi bilo koje vrste su nestali zauvek a ja uzivam i u live nastupima a i u radu sa desktop racunarom.Najtoplija preporuka za miran san! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
resio sam problem!
menjao sam se za fast track pro usb kartu. odjednom mi je zivot postao laksi. fw800 i fw400 iz nekog razloga nisu kompatibilni. mozda je do novog osx...nemam pojma, vise me ni ne zanima. hvala dobri ljudi |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
externi FW800 disk.. dovoljno brz za stream-anje sound libraries ? (macbook pro) | clusterchord | Computer Hardware | 7 | 23-12-2010 07:49 AM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |