Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-03-2011, 08:51 AM   #121
bornaa
Member

Default Re: Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija)

vrijeme je iluzija stvorena da nas drzi u osjecaju nepredvidljivosti

a brat bratu...kolko i uzme tolko i u?para
bornaa is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2011, 09:48 PM   #122
NLP
Moderator

NLP's Avatar

... nemojte se slijepiti da postoji neki opasan R&D tim i slične marketinške izjave oko svakojakvih proizvođača zvučnika (i dakako druge pro audio opreme)... dobro su prošli da samo prde, mogli bi da i lajaju
Tko još ima vremena i novca... da zabušava kod akustičkog dizajniranja portova te i kritičnijih elemenata... (malo je još ozbiljnih i odgovornih firmi... ostali su samo "opasni" trade markovi...)

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2011, 02:52 PM   #123
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Samo da kazem da jos uvek nema novosti o mom paru zvucnika, valjda ce biti uskoro...
Inace se ne bih setio da nisam imao neki 808 materijal :S

Bukvalno se osecam ko gluv kad radim sa 808 heavy kick-ovima.

Last edited by Jan; 19-03-2011 at 03:00 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2011, 08:50 AM   #124
zwerdesign
Member

zwerdesign's Avatar

Po?to nisam bio par mjeseci ovdje nisam vidio sta se sve pise za AX ser. monitora. Ja već godinu dana imam A8X monitore moram reć da nista ne prdi u 80 Hz osim ako to namjerno ne napravis ali mozes to u bilo kojoj frekvi.
imao sam A7 slusao A7X i uzeo A8X zbog snage i opet imam kvalitetu koju sam htio.
Sve u svemu sam prezadovoljan ili gluh....
zwerdesign is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2011, 02:48 PM   #125
anap25
Member

Hvala zwerdeign. Ja sam upravo danas krenuo u pohode da sakupim informacije o tom cudnovatom problemu. I upravo razmatram A8X medjutim skroz sam se usro citajuci ovdje i na gearslutzu problem.

Kupit cu nove A8x od relativno poznatog dealera i nadam se da necu dobiti neku "zaostalu" seriju sa port problemom.
anap25 is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2011, 03:06 PM   #126
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Jednostavno zatrazi da ih probas pri kupovini i pusti neki duzi zvuk od 50tak hz.. Kod vecih dealera vjerovatno postoji ta mogucnost.

Poz
Old 28-03-2011, 03:13 PM   #127
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by anap25 View Post
Hvala zwerdeign. Ja sam upravo danas krenuo u pohode da sakupim informacije o tom cudnovatom problemu. I upravo razmatram A8X medjutim skroz sam se usro citajuci ovdje i na gearslutzu problem.

Kupit cu nove A8x od relativno poznatog dealera i nadam se da necu dobiti neku "zaostalu" seriju sa port problemom.
Pitanje je da li su dosle retrofitirane verzije kod nas (ako jesu, onda su mene vec trebali da kontaktiraju da mi daju privremenu zamenu dok moje kutije odu na retrofit).
Ako se bavis elektronskom muzikom i ako koristis 808, sigurno ces osetiti taj port noise, 99% sam siguran, ja sam cuo 3 para Adam Ax serije, svi su imali taj problem.
Ako se pak bavis akusticnom muzikom neces imati nikakav problem
Old 28-03-2011, 04:15 PM   #128
anap25
Member

Bavim se elektronskom glazbom i 808 i 909 mi je izuzetno vazan. Izgleda da zwerdesign ima "ispravan" par. Ja ne kuzim...toliko ljudi je prijavilo problem. Upravo preslusavam one audio clipove sa gearslutz sto su ljudi snimili. Pa to je uzas. Ne kuzim kako nesto tako promakne kod izrade i kontrole kvalitete??

Sve si mislim da ili da si uzmem Mackie HR824MKII ili Jednostavno da stedim pare (novac mi je problem) i uzmem si Dynaudio BM6A ili jos bolje BM15A.

Zbilja je bijedno ono objasnjenje od Adam-a da taj zvuk mora biti tamo jer svi zvucnici bilo Adam ili ne - to rade i onda se pojavi lik sa u pola jeftinijim krkom gdje isti taj zvuk koji prdi na Adamu A7 i 8x ne proizvodi prdez na krku. Ja sam ostao doslovno zapanjen kako vjerno i dobro 909 i 808 zvuce na BM15a koji dakako ne prdi.

Neznam meni sve to izgleda nastrano sto se tice Adama. Sad jedino mogu ici na soluciju (nazalost ne mogu uzivo isprobati par A8X koje bih kupio) da narucim A8x i molim se bogu da mi ne dodje prdez serija. A onda bih radije Mackie uzeo i zaboravio da postoji prdez..

Zbilja su ga ukakili ovaj puta..
anap25 is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2011, 07:42 AM   #129
Bota
Member

Bota's Avatar

Ja sam prije par dana kupio malence A3X znajuci za problem. Na paru koji sam ja uzeo postoji port noise na kriticnim frekvencijama (ispod 90 Hz) kada se volume podigne preko 50 % sto je poprilicno glasno sa kucno slusanje. Mene elektronika ne zanima tako da u 99% slučajeva nemam nikakav problem.

Volio bih da cujem utiske poslije retrofitiranja, da li se promijenila zvucna slika jer realno i da nista ne diram meni je ovako kako radi super.

@Jan, kako si ti uspio organizovati slanje svojih monitora? Da li si kontaktirao Adam direktno ili si isao preko Artista? Meni su u BL rekli da je to vrlo tesko organizovati odavde.
Bota is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2011, 12:43 PM   #130
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bota View Post

@Jan, kako si ti uspio organizovati slanje svojih monitora? Da li si kontaktirao Adam direktno ili si isao preko Artista? Meni su u BL rekli da je to vrlo tesko organizovati odavde.
Na zalost, jos uvek nikako, ali ako procitas ovu temu od pocetka, ne znam na kojoj strani pise sve o tome.

Ja cekam nekog iz distribucije da se seti da me kontaktira, jer ja stvarno ne znam koga da kontaktiram za to.

Last edited by Jan; 29-03-2011 at 12:47 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules