|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ja sam prije par dana kupio malence A3X znajuci za problem. Na paru koji sam ja uzeo postoji port noise na kriticnim frekvencijama (ispod 90 Hz) kada se volume podigne preko 50 % sto je poprilicno glasno sa kucno slusanje. Mene elektronika ne zanima tako da u 99% slučajeva nemam nikakav problem.
Volio bih da cujem utiske poslije retrofitiranja, da li se promijenila zvucna slika jer realno i da nista ne diram meni je ovako kako radi super. @Jan, kako si ti uspio organizovati slanje svojih monitora? Da li si kontaktirao Adam direktno ili si isao preko Artista? Meni su u BL rekli da je to vrlo tesko organizovati odavde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja cekam nekog iz distribucije da se seti da me kontaktira, jer ja stvarno ne znam koga da kontaktiram za to. Last edited by Jan; 29-03-2011 at 12:47 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
http://www.adam-audio.com/en/pro-aud...7x/description
Novi model, nadam se da ce bolje svirati od P33 . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Bas citam gearslutz dugacki thread. Zanima me dali netko ovdje moze to potvrditi.
Navodno sve nove tojest "ispravljene" seriije A7x i A6x imaju drugacije bas portove. Na starim tojest neispravnim serijama bas portovi su navodno ravni sto znaci (na primjer) da ako svijetiljkom svijetlite unutra, vidi se unutrasnjos zvucnika kroz rupu u bass portu. Ovi novi iz nove serije i ispravljeni navodno imaju "zavinute" bas portove. Moze li netko to potvrditi? Evo slika navodno ispravnih bas portova: ![]() Ovaj je malo drugaciji tojest malo jace zavinut ali ista stvar ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Last edited by anap25; 29-03-2011 at 09:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Cini mi se da stari a7 nema zakrivljeni port pa nema port-noisa osim kad ne pojacas do kraja neki bass heavy materijal...
btw citajuci gearslutz izgleda da i S serija ima problem sa port-noisom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Osnovni uslov za uspostavljanje port noise-a je PRESEK porta, odnosno brzina protoka vazduha kroz port.
Osnovni uzrok port noise-a je turbulentno kretanje vazduha. pocetak turbulentnog kretanja je prilicno nagla pojava... pri nekoj brzini protoka vazduha prestaje linearno kretanje i pocinje haoticno (turbulentno) Brzina protoka vazduha od nekih 15m/s je neka granica za proracun bass reflex kabineta. Preko toga je vrlo verovatna pojava turbulencije na nekim frekvencijama i pri vecim nivoima SPL Noise se moze smanjiti do neke mere prosirivanjem porta na izlazu i ulazu u "flared port", ali samo do neke mere. Bolji nacin za smanjenje suma je povecanje preseka cevi, odnosno smanjenje brzine protoka vazduha, ali to vodi ka proporcionalnom produzavanju cevi te posle ne moze stati u kabinet. Savijanje cevi ne pogorsava mnogo port noise, mnogo vise nego sto vec jeste pogorsan presekom cevi. Pored ovog suma, usled turbulencije, u dvosistemcima postoji i problem izlaska srednjih frekvencija sve do preko 1kHz iz porta, sto je takodje "port noise" ali sa drugim uzrokom. Vise o tome imate ovde. Resavanje tog problema je izrada bass reflex trosistemca.... odnosno izbegavanje port konstrukcije na mid frekvencijama. Najbolji nacin za smanjenje suma porta je izbacivanje porta iz konstrukcije. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 08-05-2011 at 04:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Meni samo smeta paradox da port noise-a nema na mnogo jeftinijim monitorima...
![]() Kupis low budget monitore radis na njima neko vreme a vec od prvih para zamisljas neki upgrade, skupis pare, kupis puno bolje monitore i sav si srecan do trenutka kada cujes da su felericni i jos te najvishe porazi podatak da je to "normalno".. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
To NIJE normalno!
Desavali su se kvarovi i sa PMC AML1 (cca 10k$ po paru) ... ali se na kraju poprave... pa sviraju kako su svirali. pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koliko vam zapravo treba talenta za RnB ? | ugljesa | Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike | 10 | 11-05-2010 08:09 PM |
Lexicon MX serija | akordeonista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 02-08-2009 12:24 AM |
Sta zapravo podrazumeva posao muzickog urednika na televiziji? | sadux | Razno | 10 | 18-03-2006 11:49 PM |