|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ja bi gitaru uštekao u DI box a onda iz njega balansiranom vezom u studio i tamo drugim DI Boxom u pojačalo, a možeš i samo napravit prelaz nebalansirano u balansirano ako nije neka velika udaljenost, Vrh jacka ide na pin 2 XLR-a Shield jacka na pin 3 XLR-a, možeš ga i spojit ukratko sa 1 na XLR-u (1 i 3).
Onaj Radial je u biti DI-box aktivni koliko vidim. Last edited by sira; 20-03-2011 at 05:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Da me ne shvatite pogresno, znam da je taj radial najbolje resenje, ali nemam takve akcije cesto, pa gledam da mi ostane 300e u dzepu ![]()
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 21-03-2011 at 09:43 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
cini mi se da je ovo jeftinije resenje
http://www.littlelabs.com/std.html Pogledaj i ostale proizvode odlicni su u jako prakticni |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Pitanjce za dvuckovica, da ne otvaram novi topic...a i ima veze sa temom.
Da li mislish da je dovoljno da za reamping koristim recimo radial jdi i posle da se vracam u amp sa pro rmp-om ili je bolje da koristim za DI neki bolji preamp. I naravno, ako koristim preamp, da li je bolje da imam shto chistiji ulaz, tj neki tranzistorski ili je ok da se to malo zaprlja nekom lampom...mada kapiram da ako vec ulazim u cevno pojachalo, onda bolje lezhi tranzistor. Ili greshim? Unapred hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Pa, koji god DI da koristis, moraces i neki preamp u koji ces da ga ubodes?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Da,zaboravih,to se podrazumeva,s tim shto nemam preamp poseban nego sam mislio u linijski ulaz na Fireface-u da ga ubodem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Neces imati dovoljno gaina
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Obično to gitaristi imaju i u live setupu kabel od 6m, par kablića među pedalama, i jo?2-3 metra kabela od zadnje pedale do pojačala. Probaj prvo nebalansirano, najjeftinije je, ako ?ljaka, ?ljaka, ako ne, onda pređi na DI box |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ako neko vec ima iskustva sa reampingom (Arthur? ) - da li mi treba i preamp pre DI-a, s obzirom da su na gitari aktivni EMG 81/85? Naravno, signal iz DI-a ide u Fireface, u linijski ulaz.
Unapred hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
I kad smo vec kod reampinga, moram da dodam ovo - chovek je lud shta je napravio!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ko to tamo peva? | alek019 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 1 | 04-11-2010 08:38 PM |
Firewire za setnju tamo - 'vamo :) | Rhino | Computer Hardware | 14 | 24-04-2010 03:44 AM |
ns 10 pojacalo | alavuk | Monitoring | 13 | 15-03-2008 05:52 PM |
EXIT: jeli ko bio tamo? sintevi uzivo? | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 15 | 30-08-2006 02:04 PM |