![]() |
giarista vamo, pojacalo tamo
Koji je najsigurniji nacin da posaljem signal iz gitare koja se kao i gitarista:) nalaze u reziji, u sobu za snimanje u kojoj je pojacalo? Imam multicore, koji ima samo balansirane kablove i xlr na sebi (u oba smera, naravno)......
Da li da pravim neku varijantu unbal/bal/unabal ili.......? |
Re: giarista vamo, pojacalo tamo
|
ja sam u jednoj režiji sproveo zvučnički kabl 2x2mm tako da git glave držim u režiji. A u drugom, manjem studiju sam kroz zid sproveo klotz la grange. U oba slučaja, oba kabla nisu preko 5m
|
Ni ja nemam veliku razdaljinu kao Dejo, pa bih pribegao nekom jeftinijem resenju :(
A sta radis kad imas kombo pojacala (ili to nemas?) |
http://www.radialeng.com/re-sgi.htm
mislim da vredi svake pare |
Mozes i multicorom, ako imas neko predpojacalce ili pedalu, pojacaj prvo, pa u multicor, unbalanced (samo vrh-signal i masa), pa iz multikora na isti nacin u pojacalo. Tako ce brujanje gitare ostati pod kakvom takvom kontrolom))) i imaces regulaciju zvuka na dohvat ruke.
|
Shta sustinski radi ovaj radial set? spusta impedansu pa je podize?
|
pa uglavnom sad snimam u tom manjem studiju, gde je provučen taj Klotzov git. kabl obični, i tad glavu držim u tom manjem gluvaću. Retko kad snimam kombo pojačala, kod mene mahom high-gain svirka
|
Ja bi gitaru uštekao u DI box a onda iz njega balansiranom vezom u studio i tamo drugim DI Boxom u pojačalo, a možeš i samo napravit prelaz nebalansirano u balansirano ako nije neka velika udaljenost, Vrh jacka ide na pin 2 XLR-a Shield jacka na pin 3 XLR-a, možeš ga i spojit ukratko sa 1 na XLR-u (1 i 3).
Onaj Radial je u biti DI-box aktivni koliko vidim. |
Quote:
Da me ne shvatite pogresno, znam da je taj radial najbolje resenje, ali nemam takve akcije cesto, pa gledam da mi ostane 300e u dzepu :( |
All times are GMT +1. The time now is 04:12 PM. |