Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2011, 11:27 AM   #1
danya
Junior Member

Default Re: Pomoc u vezi sa zvucnom izolacijom

Hvala vam, ljudi, mnogo. Nazalost ce izgleda da padne prodavanje stana kad budem bila u prilici.

Uzgred, javljam se iz Beograda, sa Dusanovca, opstina Vozdovac. I da, Boggy, u pravu si za veoma ostar zakon, na papiru. Pise da je zabranjeno skakanje, trcanje i bacanje lopte u svako doba dana. E sad, u praksi to izgleda tako da mi je tip iz komunalne policije rekao da to zaboravim i da mogu da ih zovem samo ukoliko to ili nesto slicno rade u doba odmora (13-17 i posle 22), a na pitanje sta se desava ako ja pozovem komunalnu, a oni stignu (posto ih ima jako malo) kad buka prodje, onda navodno upozoravaju, a ako zovem vise puta, onda naplacuju neke mandatne kazne, a ako je mnogo puta, onda podnose prekrsajnu prijavu. Sve u svemu, igranka bez prestanka, a manijaci odozgo ce samo da ukapiraju da samo tad ne mogu da divljaju i da onda divljaju namerno u svako drugo doba. Pritom, crtica iz zivota, gospoda su zivela u Nemackoj i zena mi je sama rekla da bi ih tamo izbacili iz zgrade (bez obzira na vlasnistvo, navodno mogu komsije da se skupe i da ti kazu da te vise ne zele tu ako ih uznemiravas i moras da se odselis), ali je stavila tri tackice u koje sam sama mogla da ubacim varijantu ALI MI SMO U SRBIJI.

Eto, hvala vam u svakom slucaju.
danya is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 06:48 AM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Pomoc u vezi sa zvucnom izolacijom

Evo, nadjoh dokumente, i kao sto rekoh, zakon je prilicno ostar... s obzirom na stanje u realnosti koje postoji u nekim zivotnim sredinama... (ne mislim na zivahan komsiluk!)

http://ekologija.pf.uns.ac.rs/Buka/1.doc
http://ekologija.pf.uns.ac.rs/Buka/pravilnik.doc
ko nema word,... pdf je u attachmentu.

EDIT1: Osnovno je da je razlika u nivou buke izmedju vremena odmora i svakog drugog vremena 5dB odnosno, 30dB(A) nocu, 35dB(A) danju... tako da... zabrana pravljenja buke vazi uvek, samo nije isti nivo nocu i danju.

EDIT2: za neku referencu, u kontrolnim sobama i sobama za snimanje je preporucen nivo buke od oko 10dB(A).

pozdrav

bogi
Attached Images
File Type: pdf zakon.pdf (194.7 KB, 310 views)
File Type: pdf pravilnik.pdf (148.3 KB, 369 views)

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 09-03-2011 at 03:40 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules