|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Ej, ljudi. Danas ja počeo da "tjuniram" svoje Helmholtze, ali rezultati su mi totalno nejasni
![]() Prvo ja počeo sa kutijom od 88.7 L gdje bi po navedenoj formuli ako izbu?im jednu rupu od 35 mm (takav mi je najveći borer kojeg imam), trebala rezonirati na cca. 47 Hz-a, kad ono peak na ... ![]() ![]() Ljubičasta je s jednom rupom, roza s dvije, a zelena sa tri rupe 35 mm ... ![]() ![]() I sada slijedi pitanje. ZAR GLEDAM DIP ILI PEAK jebenog mjerenja ![]() ![]() "Ne-budi-lijen" probu?io ja 8 mm rupu na 80 litarnoj kutiji, pukno mic unutra ... (slika mjerenja je ista, samo su različite slike sa plavom crtom da se vidi frekvencija) ... ![]() ![]() ![]() I mjerenje sa 8 mm rupom u kojeg je gurnut mic od najmanje kutije 70,9 litara ... ![]() Znači, svim kutijama je peak na cca. 37 Hz-a., pa ponavljam pitanje, GLEDAM DIP-ove ILI PEAK-ove ??? Pukno ja i mjerenja u sada?njem sweet spotu poslije ove egzibicije sa bu?enjem Helmholtza i dobio ovo (gdje je rozo prije, a plavo poslije bu?enja rupa na 88 litranoj kutiji, te po jedna mala rupica 8 mm na ostale dvije kutije) ... ![]() Boggy, NLP ... HELP ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Color's Control room - sredjivanje prostora | Color | Dizajn i konstrukcija studija | 99 | 05-10-2008 02:16 PM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |
Vocal Booth sa broadband panelima od konoplje - zavrsen | clusterchord | Dizajn i konstrukcija studija | 17 | 04-01-2007 06:07 AM |