Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-02-2011, 02:47 PM   #51
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Sunovrat pop kulture

he he ...evo ga opet "ogavni DaBear forum"...(Arthure???)

Mislim sta da se radi...mozda bi SVI koji su ukljuceni u muziku da postanu neka vrsta muzicke policije?

- dodje band u studio, vlasnik cuje (da su budale) i posalj ih kuci..nece da snima i da truje narod!!

- dodju neki narodnjaci u studio - a vlasnik nece ni vrata da otvori!! kaze: "Marsh odavde -trujete decu i narod! Necu da budem deo toga...Idite slusajte Pink Floyd, pa kad ih stignete, vratite se"..

- stignu neki diskovi u radnju, a vlasnik kaze:" ovo je sund, necu da se u mojoj radnji prodaje ovo djubre!"...i vrati nazad posiljku!

- dodje "pevac / pevacica", mama i tata prodali kravu da dete snimi plocu - a producent nece ni da cuje da radi neto tako , pa ni za ?10.000

- stigne novi spot na TV, a urednik kaze, ovo je djubre, necemo da prikazujemo,

itd itd itd.... i sta se deslo na kraju?? Svi sede kuci i duvaju ga...!!
Koliko god thread i tema bili obecavajuci toliko je isto BESMISLENO polemisati oko toga, jer svi mi nemamo ama bas nikakav uticaj na sve to!
Mozemo samo da slusamo ili ne slusamo!

pozz
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 04:24 PM   #52
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
.........
Mislim sta da se radi...mozda bi SVI koji su ukljuceni u muziku da postanu neka vrsta muzicke policije?

- dodje band u studio, vlasnik cuje (da su budale) i posalj ih kuci..nece da snima i da truje narod!!

- dodju neki narodnjaci u studio - a vlasnik nece ni vrata da otvori!! kaze: "Marsh odavde -trujete decu i narod! Necu da budem deo toga...Idite slusajte Pink Floyd, pa kad ih stignete, vratite se"..

- stignu neki diskovi u radnju, a vlasnik kaze:" ovo je sund, necu da se u mojoj radnji prodaje ovo djubre!"...i vrati nazad posiljku!

- dodje "pevac / pevacica", mama i tata prodali kravu da dete snimi plocu - a producent nece ni da cuje da radi neto tako , pa ni za €10.000

- stigne novi spot na TV, a urednik kaze, ovo je djubre, necemo da prikazujemo,
..........
Pricas o cenzuri? Da, verujem da cenzura JESTE nekada postojala u exYU, mozda to nije bila preterano demokraCka pojava ali se obavljala neka selekcija. Ako gresim neka me neko ispravi, posto nisam upucen u detalje.

Danas, ocigledno, toga nema, ili je samo u osnovnoj formi (youtube "standard")

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 04-02-2011 at 04:28 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 04:52 PM   #53
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Pricas o cenzuri? Da, verujem da cenzura JESTE nekada postojala u exYU, mozda to nije bila preterano demokraCka pojava ali se obavljala neka selekcija. Ako gresim neka me neko ispravi, posto nisam upucen u detalje.

Danas, ocigledno, toga nema, ili je samo u osnovnoj formi (youtube "standard")

pozdrav

bogi
hocu da kazem da je sve to uzelo maha, da je preveliko, da se brzo siri i da je NEMOGUCE promeniti tok kretanja, jer bi mnogo ljudi ostalo bez posla...i da je zbog svega toga besmisleno polemisati o "sunovratu pop kulture".

pozz
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 05:27 PM   #54
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Quote:

MUZIKA JE POTROSNA ROBA KOJA SE VREMENOM PRERASTE!
Bas kao i neka jakna ili farmerke...
Kljucna recenica!Da li je bas tako??Nekako me plasi ova izjava i isuvise je hrabra,cak i od tebe,mada pokusavam da razumijem zasto si to napisao...Pretpostavljam da je zbog ovoga

Quote:

Veruj mi, upoznao sam razne profile ljudi za 26 godina koliko sam ovde..od mega producenata, DJ-a, artista, dizajnera, filmskih rezisera, slikara itd...i sve se na kraju svede da svi to rade za PARE!
Ako ti je film popularan - vise para (bolji zivot, bolja kuca, kola, studio,itd...)
Kad se razmisli malo vise o tome dosli bi do strasnih zakljucaka i nelogisnosti u svakom aspektu razumijevanja iste?!?PA ZAR NIJE (MUZIKA) NESTO MNOGO DUBLJE I PLEMENITIJE TO STO JE ODVAJA OD SVEGA OSTALOGA??

Quote:
A najinteresantnije je kad malo izadjes iz "sveta muzike" i vidis "druge svetove" , tek onda shvatis kako je to nesto tako malo i kako ne dodiruje i uzbudjuje 99% svetske populacije.
Ovo je ODLICNO RECENO !

Stvarno je sve postalo toliko HUGE da jednostavno nema povratka nazad...E sad koliko je sve to dobro,koliko covjek tu moze kao pojedinac,stvaralac ili konzument da utice,to je pitanje...Mislim da su se izgubile granice u odlucivanju sta je dobro a sta ne,vazno je samo da melje!

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post

No, forum cesto prevazilazi industrijsko-ekonomske aspekte muzike, pa nemoj se sustezati i da kad-kad kazes koju ne vezanu samo za pos'o..! Ovde ljudi mogu zaista puuuno da nauce od tebe, a da nije samo posao...!

E i ovo da ne zaboravim!SJAJNA replika od velikog Bokija!

AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 06:18 PM   #55
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
hocu da kazem da je sve to uzelo maha, da je preveliko, da se brzo siri i da je NEMOGUCE promeniti tok kretanja, jer bi mnogo ljudi ostalo bez posla...i da je zbog svega toga besmisleno polemisati o "sunovratu pop kulture".

pozz
Ma ok, shvatam te potpuno i slazem se s tobom... mogu da dodam da je sva sreca da ima ljudi koji znaju sta hoce... makar to sto hoce bilo i diskutabilno i besmisleno... najvise mi smeta neodlucnost i oklevanje kod klijenata (ako smem....)

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 04-02-2011, 06:46 PM   #56
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by AudioStorm View Post
...........
Kad se razmisli malo vise o tome dosli bi do strasnih zakljucaka i nelogisnosti u svakom aspektu razumijevanja iste?!?PA ZAR NIJE (MUZIKA) NESTO MNOGO DUBLJE I PLEMENITIJE TO STO JE ODVAJA OD SVEGA OSTALOGA??
..................

BTW, tebe niko ne sprecava da tako mislis i osecas, cak i da imas nebrojeno mnogo istomisljenika... ali ako je rec o misljenjima i stavovima, nema potrebe niti obaveze da se bas i DaBear s tobom slaze, to bi bilo jednoumlje...

Pogotovo ga ne treba prozivati sto tako nesto kaze i proglasavati izjavu "smelom"... zasto? Veliki Brat ce se ljutiti na DaBear-a? Smesno!

Zanimljivo je koliko ima clanova koji ocekuju da se mora imati konsenzus oko bas nekih licnih stavova i principa.... a ovde je rec o tome.... nema ni nauke, ni fizike, ni matematike, ni pravnih nauka... samo licni stavovi....

izvin'te na smetnji

pozdrav

bogi

Old 04-02-2011, 08:11 PM   #57
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Naravno da se ne mora imati konsenzus, ali licni stavovi su jako vazni s obzirom da ova tema o kojoj pokusavamo da pricamo jeste i socioloska i kulturoloska. I drustvene nauke kao i prirodne nauke koriste logiku, tako da ce jednog dana ako ne i ranije, neko da se bavi ovom temom i dace jedno racionalno objasnjenje, kao sto sada znamo kakva je bila umetnost i muzika u romantizmu, postmodernizmu i tome slicno. Definitivno pop kultura je obelezila jedan vek, tacno je da se ona razvija u nesto drugo, i mi o tome i raspravljamo zbog cega je to tako. Ja licno ne bih voleo da se pop kultura i muzika izjednaci sa koriscenjem kondoma i da postane nesto za jednokratnu upotrebu.
Za mene a i mnoge druge muzika ima puno dublji smisao, a to prevazilazi pitanje ukusa. Problem je u tome sto se ne nudi muzika koja je bolja, kako god se ona zvala. Ja sam potpuno siguran da nije kraj muzici i da u njoj nije jos sve receno. Osnovno je pitanje koja je to ideja u trenutnoj pop kulturi?
Braca is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 08:52 PM   #58
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

I dan danas izlaze pesme koja su za sva vremena.
Koliko ja vidim, odredjeni ljudi imaju problem sa tim sta se servira na tv-u, jutjubu i sta je popularno... Hmmm... Imam ga i ja.
Ali jedno je sigurno, ponuda zadovoljava potraznju, obican slusalac diktira sta ce najvise da se pravi i sta ce da se plati.
A ko zeli, i dan danas moze da nadje albume sa fantasticnim izvodjacima, produkcijom itd... Recenica "Toga nema vise" je laz. Ima, toliko toga ima da bas zbog toga ne moze da se primeti.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 08:54 PM   #59
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Osnovno je pitanje koja je to ideja u trenutnoj pop kulturi?
Pare.

Ende.

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2011, 10:19 PM   #60
alek019
Senior Member

Ufff bre Big ti ga ba? zakuca (ko posledji ekser u kovčeg).Do du?e u pravu si i na sahranama neko uzima kintu i to obično pop.
alek019 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules