Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2011, 08:25 PM   #41
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Sunovrat pop kulture

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
A sto se tice toga da CV i iskustvo nisu bitni na forumu, chekiraj gearslutz i objasni njihovim gostima, koji su npr. top mixeri, da nemaju validnost i kvalitet bezobzira na portfolio
Mali, nemoj da se ložiš - ti likovi što gostuju na GS su iste budale ko i ovi naši gosti - samo kenjaju kako mogu da rade ITB i OTB i kako ih zanimaju pesme, a ne tehnika. To su bre budale - niko neće da prizna da ne ume da napravi dojajčani zvuk dok ne protera sve što ima kroz ono što niko osim njih nema. Foliranti, ne možeš da veruješ.

Pozdrav,

Vasa
Old 04-02-2011, 07:15 AM   #42
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Da se vratimo na temu,niko se jos nije najeo leba od klikova,po meni oni nisu merilo nicega, da je Justin imao bar deseti deo prodatih ploca kao pink floyd gde bi mu bio kraj,ljudi su uzeli lovu i radili ono sto hoce i vole,a ne ono sto im korporacija nalaze da urade za sitnu lovu ,pa ljudi ovu Rijanu nema ker za sta da ujede,nema banke pa mora da se prostituise po spotovima nebi li nesto zaradila.
samo se pitam kakvo li ce sranje od muzike da nastane kad je budu pravili ovi sto su odrasli uz Justina i slicne,a ne uz beatlese,pink floyd itd.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 10:00 AM   #43
kissellii
Member

Ne vidim sunovrat pop kulture
Vidim da sam stariji i da me je mnostvo dostupnih sadrzaja smorilo, i sve sam oholiji.
Takodje znam da danas kad cujem neku ljigu iz svoje mladosti na koju sam tada prezrivo gledao sad je pevusim, urezalo se valjda u tim godinama formiranja sve i svasta. I dalje ne mislim da je to bog zna sta ali meni prija.
Danas je veci izbor dostupan svima, malo internet znanja i sva su vrata otvorena.
I svako bira.
Istina, gade mi se megalomani kojima nikad dosta - zasto basista ne napravi par emisija koje bi bile pandan hitu meseca i promociji demo bendova u nekim ok terminima. Moze mu se sad i tesko da bi ga ugrozilo ozbiljno ali valjda se taj mentalni sklop menja sa kontom u banci. Pri tom sam ubedjen da on privatno ne slusa ono na cemu zaradjuje. Mada, to i nije pop.
Zasto Britanci uvek naprave nesto manje ljigavo od USA. Mislim da su zato 80 te i bile drugacije u smislu pop produkcije koja jeste bila komercijalna ali kao da je manje ciljano pravljena za naaajsiru masu. Ili je samo trebalo vremena da marketing profesionalizam zadje tako duboko u sve pa da band postane brand.
A producenti, oni rade za novac. To je profesija.
Ako ocekujemo proboje, tj ako su uopste moguci, oni ce doci od nerazumnih producenata, muzicara i sl kojima pored toga sto su nerazumni tj imaju neku svoju viziju imaju i neku dobru vilu koja ce ih ispratiti i omoguciti im da to njihovo ludilo prodje.
I ko zna kakva nas buducnost po pitanju multimedije ceka.
Scenario po kome se sve komercijalno naplacuje a sa druge strane imate paralelni svet ljudi koji putem interneta i besplatnih alata prave, produciraju, razmenjuju i slusaju sadrzaje koji su za nekakvo uze druzenje i solo konzumiranje nije nemoguc.
Mada, svaki racunar zablesavi pa mora da padne reset. Za planetu je mozda opet neminovan jedan
kissellii is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 11:34 AM   #44
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Mada, svaki racunar zablesavi pa mora da padne reset. Za planetu je mozda opet neminovan jedan[/quote]

Ova ti je dobra, i meni na to lici!
Braca is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 11:41 AM   #45
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by kissellii View Post
Mada, svaki racunar zablesavi pa mora da padne reset. Za planetu je mozda opet neminovan jedan
Samo da taj reset padne kad se vec izlogujem sa sistema.
Old 04-02-2011, 12:32 PM   #46
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Mislim da je gosn Surfer, uz dužno poštovanje svih fotografija koje je okačio, ipak dovoljno diskreditovao sebe uskakanjem u sopstvena usta, flejmovanjem pa negiranjem istog i kontradiktornim stavovima, da bismo ga ipak mogli poštedeti mesta počasnog gosta ovog ogavnog DaBear foruma... ne bismo ga dalje uzrujavali našim misconceptionima analogne i digitalne tehnike ni kvaliteta i svrsishodnosti postojanja pop muzike. Što mi je jako žao, jer se, bar po fotografijama, čini da bismo imali kvalitetnog sagovornika sa dosta nekog iskustva u raznim sferama muzičke produkcije... što me opet kopka, obzirom da većinu ljudi koje sam upoznao sa takvom pozadinom, ipak imaju veće lične kvalitete, naročito takta u komunikaciji, i odsustvo malicioznosti u istom.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 12:46 PM   #47
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
ali valjda je posle skoro pola veka jasno da Bitlsi i Bouvi imaju nešto bitnije od toga. Vremenom će to biti zamenjeno nečim novim, kažeš. Kada će Bitlsi biti zaboravljeni - ne kao sociološki fenomen, već kao stvaraoci - baš me interesuje tvoja prognoza?

Naravno da su sociološki fenomen, kada im je to i bila svrha...

Prije tog "fenomena", seljak je slusao frule, plesove, kola... onaj u gradu valcere... mladi isto to... malo kopaju polje, onda navecer sjednu uz vatru, popiju i pjevaju nesto... ako je zima, obuku se u nesto toplo... nikoga i nije bilo briga da se ošiša ko onaj na omotu ploče, da se napije pa porazbija jer mu to onaj sa ploče naredi, da vjeruje u ovu ili onu religiju, jer to vjeruje onaj sa ploče... da se drogira jer je to "in" kao i onaj sa ploče, da se kara u guzicu jer je to "in" kao onaj sa ploče... ubiti se jer to onaj sa ploče poručuje...

Zvijezda promjeni frizuru, pola svijeta promijeni... a tek tzv. underground pokreti... uniformiranost do kraja... ko zombiji...

Ako slušam to i to, moram se oblaciti tako i tako, imati te i te stavove, vjerovati u ovu ili onu religiju, mrziti ove ili one, imati ovakve kriterije za ovo ili ono... sve propisano... a ako nije onda nisi "pravi" fan....

A nekad je seljak samo slušao frulu dok čuva ovce i odmarao.... mislio o tome da ima koju ovcu više ili kravu... da se oženi, da pojede nesto, popije...

Prije hipi pokreta, CIA je otimala ljude sa ulice i drogirala ih, puštala ih na ulicu pa pratila gledajući reakcije...

Kad su došli hipiji, dobrovoljno su milijuni ljudi pristali na to... nadrogiraj ih pa gledaj...

Danas industrija, koja se hvali da "prodaju stvari koje uopće nisu bitne ljudima" kao nešto bez čega se ne može...
"Uvalit ćemo vam nešto što vam ne treba i za koju godinu vi nećete moći bez toga"...

Totalno oglupljivanje ljudi... masovni eksperiment na kojega ljudi dobrovoljno pristaju... kada danas ovi sto se u big brother prijavljuju....

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 04-02-2011 at 12:51 PM.
MD is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 01:02 PM   #48
MD
Senior Member

MD's Avatar

Dvostruki post....

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 04-02-2011 at 02:15 PM.
Old 04-02-2011, 01:50 PM   #49
igormink
Member

Ovo da je svrha Beatlesa bila postati sociolo?kim fenomenom je najobičnija glupost. Mislim da je svrha bila puno skromnija. Ima? bend, svira?, ulovi? kojeg komada, zaradi? neku lovu... Onda se dogodio Brian Epstein i to sve ukalupio u dobar proizvod. Pa sam Lennon u podosta intervjua priznaje da su prve stvari bile money makeri, i da im je to i bila namjera, pa i po tekstovima se vidi kome su se obračali. Ali pojavom Rubber Soula stvar se promiijenila u svim pogledima. I muzikom se nastojao iznjeti stav. Kakav-takav. Naravno da se te?ilo i zaraditi, ali bolje je prodavati kvalitetan nego lo? proizvod, barem za publiku. Svejedno meni su i te njihove prve stvari super, ali to je već stvar osobnog ukusa...
igormink is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 02:14 PM   #50
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by igormink View Post
Ovo da je svrha Beatlesa bila postati sociolo?kim fenomenom je najobičnija glupost. Mislim da je svrha bila puno skromnija. Ima? bend, svira?, ulovi? kojeg komada, zaradi? neku lovu... Onda se dogodio Brian Epstein i to sve ukalupio u dobar proizvod. Pa sam Lennon u podosta intervjua priznaje da su prve stvari bile money makeri, i da im je to i bila namjera, pa i po tekstovima se vidi kome su se obračali. Ali pojavom Rubber Soula stvar se promiijenila u svim pogledima. I muzikom se nastojao iznjeti stav. Kakav-takav. Naravno da se te?ilo i zaraditi, ali bolje je prodavati kvalitetan nego lo? proizvod, barem za publiku. Svejedno meni su i te njihove prve stvari super, ali to je već stvar osobnog ukusa...

Nije to svrha Beatlesa, nego onih koji su ih pretvorili u rock zvijezde... kao i gomilu drugih "rock" zvijezda...

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules