|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
S obzirom da su snimci sa Thomann-a i test nije veran ... Mnogo znaci i miking i da li je on axis ili off axis, i koji pattern na mikrofonu...
Na Manley-evom testu mikrofona se mnogo jasnije cuju razlike i mozes da primetis najsitniji detalj, ovi snimci nisu pravljeni sa tom namerom ![]() Last edited by Jan; 21-01-2011 at 03:47 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
EVO REZULTATA...
MIC 1 - Neumann u87 MIC 2- The T. Bone Retro bottle Mic 3 -Blue Blue bird Mic 4-AKG C414 XL2 Mic 5-Brauner Phantom classic Ako pogledate prethodne postove, videcete da se vecini svideo (medju svim ovim mikrofonima) MIC 2, a to je bio T.Bone od 99e! , i najvise je on mesan po zvuku sa neumannom u87 od 2600e... Last edited by Nemania; 25-01-2011 at 07:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Zato sto kao sto sam napisao u svom prvom postu na prvoj strani, citiracu sam sebe: Mada prvi ukoliko nije T Bone, onda moze da bude tehnicki neispravan ili premator U87, jer su sibilanti ochaj ... A za sve ostalo sam pogodio za Fantoma i BlueBird-a sam reko ili 3 ili 5, ali nisam bio siguran, ali sam se odlucio za obrnutu varijantu, jer znajuci da Fantom ima dooobar low end mislio sam da je 3.Ali sam se ogradio da moze da bude i 5. Ja koliko sam radio sa u87, odlikuje ga mastan donji midl, i "prashkasti" sibilanti kao eshhh... I zadnja stvar T-Bone je Thoman-ov mikrofon, koji oni uvoze iz kine i brendiraju ga kao T-Bone, razmisli o tome. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Na sound preview opciji nekih terenskih rekordera su na pomenutom sajtu kacili identican take za nekoliko razlicitih modela. Licno im ne verujem, ali ne kazem da je tako i u ovom slucaju. Prilicno se slazem sa Igormink-om...
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
I sta ces sada,da koristis T-bone?....Ponovicu ono sto sam vec dosta puta napisao...5% bolji majk,3% bolji konvertori,5% bolji preamp,1% bolji kablovi,10% bolje slusanje,15% bolja akustika,2,3% bolji muzicar i aranzman,5% bolje usi itd itd....razdelice uvek profi snimak od amaterske varijante.Sto pre prihvatite cinjenicu da "Nema leba bez motike",to bolje za vas.Pozzzzzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Znaci, procitaj moj prvi post ponovo. Mnogo toga zavisi od majkiranja. Neumann ne zvuci nista kao ono, mozda se oseca karakter u srednjima, zato sam i napisao da fajl 1 moze da bude tehnicki neispravan Neumann ili da je postojao neki problem u chain-u, ili jednostavno lose majkiranje za odredjenog pevacha. Pre 2 godine su mi stigli fajlovi snimljeni na najskupljem T-Bone-u i tada, ja nisam znao na cemu su snimljeni i vratio sam fajlove i projekat. Onda sam licno probao taj mikrofon i video da nema vajde od njega. Nekoliko postova iznad imas test mikrofona koji je radio Manley, skini i poslusaj, kako zdrav u87 zvuci. Dovoljno je da je pevach na Neumann-u bio 40 cm udaljen i off axis a da je pevach na T-Bone-u bio closemiking on axis i slusalac ce steci utisak da je T-Bone vise in the face i odabrace njega Jel ti ova dva fajla zvuce kao da je isti mikrofon u pitanju ? (ici ce naizmenicno jedan pa drugi) http://www.sendspace.com/file/nlewld Last edited by Jan; 26-01-2011 at 09:20 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Pa nece da downloaduje...trazi mi broj moba...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Kakav broj moba :s Sad sam proverio radi link :S
Jos da se nadovezem na moj post gore. Da me ne shvatis pogresno, ja ne mislim da oprema diktira kakav ce snimak da bude, vec covek, i smatram da je ljudski faktor najbitniji. Ali ne treba bezati od dobre opreme i lagati sam sebe da nesto mnogo jeftinije svira bolje od neceg mnogo skupljeg i proverenog (mada ima i takvih slucajeva sigurno) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test studijskih mikrofona!!! | tex viler | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 14-12-2010 08:37 AM |
Test 3 mikrofona i iznenađujuć rezultat | VladaNS | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 22-02-2010 09:37 PM |
Test Mikrofona part 2 | Bitch | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 23-05-2009 09:16 AM |
Test 7 Mikrofona | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 122 | 03-05-2009 10:27 AM |