|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Cak i za placeno projektovanje... najtacnije sto sam u zivotu postigao je simetrija unutrasnjeg rostilja jednog malog studija sa tolerancijom +/-5mm... par puta je rasturano vec napravljeno da bi se ponovo sastavilo i takva preciznost postigla (zidovi nisu bili u tako dobroj toleranciji... itd) Generalno usled nesavrsenih modela i nepoznavanja SVIH fizickih uticaja i procesa u konstrukciji nemoguce je sa sigurnoscu proracunati skoro nista u akustici a da se to uklopi TACNO u ono sto cemo imati kao rezlutat... uvek mora neko naknadno podesavanje da se planira ako mora biti tacno... u tom slucaju je jednostavnije radit wideband resenja gde tacnost nema preteranog znacaja. Quote:
Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#12 | |
Member
|
![]()
Vjerojatno cu izbacit ormar tako da ce stol i zvucnici zavrsiti na gornjem zidu,dok ce krevet paralelno na suportni zid.
Naravno da nisam mislija tocno kao sto si napisa,zabrija si. Mislija sam na broj, kolicinu pojednih apsorbera i difuzora,kako ih izraditi i gdje ih smjestiti. Ne ocekujem nista tocno! Zelim donekle poboljsati akustiku, naravno u okvirima svojih mogucnosti i znanja (koje je bijedno zasada! ![]() I naravno da ce se isplatiti ulozeno, jer svoje djelovanje u glazbi ne gledam kroz novce, to je prije svega ljubav i hobi, znaci ne zivim od glazbe. Nisam profesionalac. Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Siguran sam da Vrach nije hteo da bude zlonameran kada ti je postavio pitanja... on jednostavno razmislja o muzici kao o poslu gde sve sto se radi/kupuje/pravi/dizajnira/poboljsava... ima svoje opravdanje u vidu naplacenog posla... ako ne... onda se TO NE ISPLATI, pa zato to ni nece raditi... moguce je da ima svoj hobi koji nije muzika... ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Ma razumljivo,vas je vecina ode pro i zivi od glazbe. Kod mene to nije slucaj,objasnija sam vec
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Pročitaj stickyje pa če? dobiti inspiraciju.
![]()
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Po onome koliko poznajem clanstvo.. upravo je na Forumu vecina hobista i amatera... jako malo realno ima clanova foruma koji (pokusavaju da ili uspevaju da) zive od produkcije.
pozdrav bogi
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Postovana gospodo,
nije me bilo neko vrijeme, ali ja ne odustajem od svoje mini sobice. Dao sam si truda i na temelju procitanog i naucenog, nacrtao ideju kako bih napravio razmjestaj po sobi. Ovako soba izgleda sada: |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
A ovako bih napravio razmjestaj da dobijem na simetriji:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Kao sto mozete primjetiti, ormar (plakar kako ste me ovdje naucili
![]() E sada, ovdje sam primjenio procitano i mislim da sam ostvario maksimalnu simetriju sto je moguce, a da zadovoljim neke esencijalne kriterije iz vasih tutorijala sa pocetne stranice. Znaci ovako cu moci napraviti 3 kutna bass trapa, cetvrti kod vratiju bi mogli izvest na neku pomicnu shemu. Vrata su znaci ispred mene, ne iza mojih leda. Ono sto bih jos zelio pitati je sljedece: da li se kolicna apsorbera i vrsta,te difuzora, utvrduje mjerenjem sobe i samo mjerenjem, ili vi to ovako od oka vec znate di sto? Citam i gledam, i jasno mi je kako ih izradujete (donekle ![]() Hvala, jos jednom isprike svima na forumu koje ovako laicka pitanja iritiraju. Ako Vam se bas ne da pisati, mozete me uputit na neke stare topice koje bi mogli pomoci. Ako Vam se bas ne da ni to jednostavno me zaobidite i nemojte se previse nervirati. Hvala Godspeed! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Molim pomoc oko kupovine PC-ja | DJeneral | Computer Hardware | 35 | 13-01-2010 05:26 PM |
Molim Za Pomoc!!! | stacato | Audio Software | 12 | 15-01-2009 02:05 AM |
Molim Vas za pomoc, hitno mi je......... | bexbeatz | Promocija radova | 9 | 15-05-2006 12:30 AM |
Molim pomoc | STUDIOTON | DSP forum | 3 | 22-02-2006 01:49 PM |
Molim pomoc za Kx drajvere | alexsa1 | Computer Hardware | 2 | 22-05-2005 12:04 AM |