|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
E ovako drugari...
imam problem real time effect...koristim audio interface DIGI 001 sa CUBASE SX3....problem je u tome da moram recimo da skinem Direct Monitoring da bi imao effect u real time....ali kad dobijem effect onda imam latency....neko mi je rekao da moze drugacije da se napravi neka vezica da bih mogao recimo direktno da koristim effect u cubase sa digi 001 i da nema latency...kako to da postignem./??hajde neka neko pomogne posto vidim da ovde ima dosta iskusnih i pametnih ljudi...inace da vam kazem da isti problem ima moj kolega koji ima DIGI 002 RACK isto sa cubase uvek mora da ima ukljucen u DIVACE MENAGER onaj Direct Monitoring da bi mogao da snima bez Latency ali onda nema Real Time effect.. ![]() hajde daj boze da se nadje neko ko bi nam pomogao... hvala jos jednom unapred!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa to je problem latencije, probaj smanjit latenciju koliko minimalno mozes a da ti ne prekida i to je to, namam iskustva sa digi pa ne znam do koliko moze. Druga varijanta je direct monitoring ali bez efekata.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala kolega na javljanju!
E pa vidis u tome je problem sto kod DIGI kad se radi sa CUBASE nema ta opcija da se smanjuje latencija kao kod drugih audio intreface-a...to sa direct monitoring to i radim ali bez efekata....problem je u tome sto postoji neki nacin kako da se aktiviraju efekti bez latencije kao sto to recimo bude normalno ako koristim neki drugi sekvencer recimo LOGIC ili PRO TOOLS....ali kako da sredim u CUBASE SX3 bez latencije a sa efektima ![]() ok...mozda jos neko imao iskustva sa ovim pa se javi... hvala unapred svima koliko vas ima! a i srecan bozic onima koji ga slave ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
SuperModerator
|
![]()
probaj da dignes ProTools, napravi praznu sesiju, smanji sto vise buffer, snimi, i onda digni cubase, pa ce Digi HW drajver da povuce poslednju vrednost bafera, i trebalo bi da ti radi. Doduse ne znam kako je na PC-u, trebalo bi da je isto.... probaj
pozz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Ma dragi kolega ja Buffer Size smanjim i na cubase dirktno ali onda imam druge probleme...kao sto su pucketanje.kocenje....itd itd...
a inace pro tools sekvencer ne koristim radim iskljucivo na CUBASE SX3... ja sam samo pomislio da bi mi ovde neko mogao pomoci kako to da resim...garant ima neka vezica ili konfiguracija koju ja neznam jer cuo sam od coveka koji je uspeo imati effekt dok sina bez latency....kako to neznam... eto mozda se javi jos neko ko ima vise iskustva sa DIGI i CUBASE ... hvala i budite mi pozdravljeni svi!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ja sam imao Digi 002 i Mbox2 i radili su bez problema na malim latency sa Cubase SX3,nema nikakva fora isto vrijedi za Digi kao i za bilo koju drugu zvucnu kartu(e sad za 001 nisam siguran ali nebi trebalo da ima veze).Po meni tvoj je problem u necem drugom.Probaj ako ti se da svjeze instalrati i Windows XP i drivere od karte ili prokusaj kod nekog drugog na kompu instalirati.
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
ako neko ima jos neko misljenje raspolozen sam da citam i ucim... hvala svim kolegama na trudu! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Nisu stvari zamisljene da rade tako kako ti hoces, ali moze da se namesti...
Pre svega, ako radis MIDI u Cubase, onda lepo predjes u Pro Tools da snimis audio, on je za to jednostavno neprevazidjen, a mozes napraviti routing takav kakav ti zelis i da to najnormalnije radi... Sto se tice Cubase, sa Mbox hardware-om moze da se namesti to sto ti hoces, sa 001 i 002 ne moze, zato imas Pro Tools... U Pro Tools-u se to namesta vrlo lako, pored kanala nakmoji snimas, otvoris jos jedan AUX kanal na kome namestis isti input kao i na tom audio kanalu, smanjis AUX do kraja, dodelis mu BUS koji stavis na PRE i doziras jacinu efekta koji ces cuti dok snimas u real time... Ne znam samo sta ce ti reverb pri snimanju, verovatno hoces da slazes sebe i maskiras greske... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
E ovako drugari ...
spustio sam u cubase Buffer Size na 512 i nema stvarno nikakvog pucketanja za sada...probao sam i na 256 da spustim i nisam primetio pucketanje a radi sve ok... pa sada sta vi kazete koji buffer size da zadrzim i jeli stetan nizak buffer size za PC??mislim da mi ne osteti procesor ili ram ili sta ja znam ![]() hvala vam svima... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Molim Vas za pomoc, hitno mi je......... | bexbeatz | Promocija radova | 9 | 15-05-2006 12:30 AM |
Molim pomoc | STUDIOTON | DSP forum | 3 | 22-02-2006 01:49 PM |
Molim pomoc za Kx drajvere | alexsa1 | Computer Hardware | 2 | 22-05-2005 12:04 AM |