|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Slazem se Surfer, al napisacu ti opet ono sto sam napisao u proslom postu pa obrisao. Sad za jedan atelje u kome cu ja raditi trebamo uzeti mikrofon do 1500 E, iskreno ja i za tih 1200-1300 E (kolko ce biti za mikrofon), ne znam sta uzeti a da budem kompletno zadovoljan time kao main mic (razmisljam o tim jeftinijim Neumann-ima, Brauner Phantom i Phantera, Violet Amethyst, pa cak i Peluso 2247 ako nekako moze da se dobije u Srbiji), problem je sto da bih odlucio koji mikrofon mi treba, morao bih da probam sve njih na taj partikularni vokal pevacha kojeg cu najvise snimati u tom ateljeu, a to ce biti malo teze izvodljivo, najverovatnije cu morati da presudim na osnovu audio fajlova sto bi mi dobronamerni ljudi odavde poslali da cujem karakter sound-a svakog mikrofona . Ja imam Rode NT2 kome je crkla kapsula, njegova kineska od 15$, sad za 200 E kolko kosta Peluso kapsula, ne verujem da mogu da kupim jos jedan bolji mikrofon nego da upgradeujem vec pokvarenu kapsulu na zdravom mikrofonu kojeg tu i tamo koristim. SE Z5600a sam dobio po 70% nizoj ceni od novog i kad bih stavio novu kapsulu u njega i sve promenio sto moze opet nece izaci cena kao novi 5600. Last edited by Jan; 10-01-2011 at 06:17 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
sasavi Kinezi
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ako mislis na Rode NT2, pojma neam :S
Ali sam na prodigy-pro forumu procitao da je u Rode-ovima neka 15$ kapsula, a da je u K2 pa na gore valjda neka malo bolja, ako ni u njima nije ista. Iskren da budem stizali su mi vokali na miks sa Rode NTK i sa Rode Classic II i ja tu ne cujem 1000 E razliku, kolika je razlika u ceni, sta vise zvuce mi vrlo slicno ... Dok mi je K2 malo masniji, tamniji od oba navedena gore, ali i on ima nesto Rodovsko u sebi Last edited by Jan; 10-01-2011 at 06:38 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
RODE K2 lampa | tex viler | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 53 | 09-02-2011 02:42 AM |
Lampa za SE Z5600?? | Jan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 28-03-2010 08:23 PM |
Peluso lampa i kapsula u Srbiji? | Jan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 39 | 11-08-2009 02:15 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |