|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Prosto pitanje?
Koji je nacin da dodjem do neke od Peluso kapsule i lampe i ko je dovoljno spoosoban da mi uspesno uradi mod i sta mi vi preporucujute? Naime kupio sam SE Z5600 mikrofon i zadovoljan sam zvukom, ali bih mu uradio mod, stavio bih mu Peluso lampu i kapsulu, aj pomagajte, sha da radim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Za pocetak Peluso lampa ne postoji, kapsula postoji i zavisi koji tip zelis za mod
najcesce moduju od kineskih kopija AKG c12, znaci kinez mikrofon, kapsula Peluso, mada kad sve to kupis i neko ti jos uzme pare za mod (a u Srbiji ne znam ko to dobro radi) onda ti izadje na vise od 400-500 eura, za te pare imas RODU K2 kojoj ne treba mod, eventualno bolja lampa, ali i to ne mora, a mikrofon je potpuno ok i jako blizu nekoliko puta skupljim micovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
SE Z5600 je skuplji mikrofon i jako dobro-zvuceci sto se mojih prohteva tice, zato sam ga uzeo, do duse stariju verziju, nisam ni mislio da postoji Peluso lampa, nisam toliko glup, mislio sam na neku od lampi koju oni nude na svom sajtu, i koliko vidim kapsula im kosta 170-200 $.Sto ako ja jednostavno nisam malouman je daleko ispod 400-500 E. Sad jedino da li postoji neko u Srbiji ko to moze da uradi, a lampu cu svakako menjati. Se mikrofoni su jako podcenjeni ovde, po gearslutz-u i levo desno na forumima se 90 % ljudi slaze da Z5600 zvuci dosta bolje od K2-ojke... A i ja sam se odlucio za njega iz tri razloga: 1. razlog je Manley-ev test na kome sam ga na blind testu stavio na drugo mesto, odmah iza Neumann U87. 2. razlog je taj sto sam ga uzeo za male pare polovnog 3. razlog je sto sam radio sa SE Gemini-em i svidja mi se Sa K2 sam dosta radio, i ne bih ga kupovao, SE 5600 ovakav kakav je sad mi jako bolje zvuci od K2. Last edited by Jan; 05-08-2009 at 07:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Sta se mrstis, pa ja nisam nista ni govorio o micu SE, nisam ni pomenuo, samo sam pokusao da ti objasnim da ce to na kraju da ti izadje na onoliko para koliko sam napisao. Ima raznih testova, ima i raznih misljenja, ali postoje i micovi o kojima ne treba diskutovati jer su jednostavno dobri, to sto se tebi manje svidja RODE K2 to je vec tvoj problem, ali na ovom forumu ljudi snimaju jako ozbiljne projekte bas sa tim micom, a snimaju i sa MXL. Ponuda velika, ti biras!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Elem, svrha posta je bila da mi neko da savet u vezi sa modom, s toga cu nastaviti u tom pravcu, probao sam na 10-ine mikrofona sto skupih (Neumann, Brauner, SE GEmini), prosecnih i jevtinih, 5600 i nemodifikovan za ove pare za koje sam ga kupio se meni jako svidja, ali bih zeleo uraditi sta god je moguce sa njim da zasvira jos bolje. Ja sam totalni laik za tehnicke popravke i to i mene to ne zanima niti malo, mene zanima da li ovde ima nekog ko je menjao kapsulu na svom mikrofonu i ako jeste sta mi preporucuje da ja uradim, koju lampu da uzmem, koju kapsulu, sta mogu dobiti, kome da se obratim za mod itd. Velika hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Kupio si SE, koristi SE. Kada budes skupio jos love, kupi Peluso i to je to. Svako budzenje je vise rizik da ce ti raditi gore nego sto vec jeste, ukoliko nemas zaista nekoga ko je nabudzio desetine tih mikrofona i zna tacno sta treba da uzmes da bi sve radilo "kako treba".
"Skuplje" ne mora uvek da znaci i "bolje", te ako uzmes neku nabudzenu lampu, ne znaci da ce ti taj mikrofon koji imas svirati bolje. Nekada se jednim delom opreme kompenzuje nedostatak (ili visak) drugog dela opreme, a proizvodjaci nisu pali sa kruske pa da nisu razmisljali kako da sto bolje upakuju proizvod koji prodaju. Ne kazem da ne postoji sansa da dodje i do poboljsanja, ali gledaj to ovako... Cene u dolarima povecaj za 10-15, izbrisi znak dolara i dopisi euro, a onda nadji nekoga kome ces 100% verovati da mu poveris mikrofon (koji vec radi da kazes da si "zadovoljan") od 300 e i delove od takodje 300 e i da cekas da li ce raditi isto, bolje ili mnogo losije... I ko ce tada da bude kriv? NIKO. Samo ti. Majstor ne moze biti kriv, ako je ugradio nesto sto si mu ti doneo. Snimaj na mikrofonu takav kakav je, a kad skupis love, kupis jos jedan i sve super ![]()
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Nego.... kako je doci do tih Peluso micova ovde... kakve su cene?
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Zahvaljujem na odgovorima.
Brisite temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
amin. Samo sto mercedes iz 70-ih godina u vidu mikrofona i dan danas drzi cenu ![]() Ovde govorimo o kineskim autima ![]() Last edited by Jan; 06-08-2009 at 10:03 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shtanc diskova u Srbiji gde? | Jan | Razno | 5 | 23-05-2009 01:16 PM |
Da li ovo ima da se kupi u Bg ili Srbiji? | Klarinetista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 11-01-2008 07:14 PM |
Audix u Srbiji | OFF | Razno | 5 | 05-11-2006 06:50 PM |