![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Posto sam ja radio taj mastering, u svoju "odbranu" mogu samo da ti kazem da su Partibrejkersi veoma zadovoljni, i da su bili prisutni cijelo vrijeme masteringa. Sami snimak je prilicno los, i nije se posvetilo dovoljno paznje u toku priprema za koncert.
|
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Pa poznata je stvar da to pojačavanje uglavnom tra?e klijenti a producenti naravno rade tako da mu?terija bude zadovoljna (i ja tako radim dizajn). Niko ne voli da mu snimak zvuči slabije nego neki tuđi, i tako mic po mic dođe se do nula decibela. Ipak, mislim da je vreme da i muzičari shvate da se u celom procesu gube neki vrlo bitni (ako ne i najbitniji) elementi njihove svirke. Mislim da se to u svetu već polako de?ava, jer je sve vi?e primera kao ?to je ovaj na slici (Dafi - Warwick Avenue, ?ivi snimak).
#13 |
Senior Member
|
![]()
Nisam slu?ao taj album, ali nekako mi se čini da ste lagano opsjednuti gledanjem glazbe
|
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
To ti je isto kao kad gledaš u termometar. I bez njega osećaš da je napolju "sveže", ali kad vidiš na skali da je -10 onda tačno znaš da te utisak ne vara.
#15 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
prvi da su partibrejkersi trazili da ovako lose ( po meni, ovde na forumu ima ljudi koji vole ovakve snimke ) uradis mastering, iz razloga kog drugog sem da se potrosacima uvali laka roba po poznatom receptu, da se cuje lepo na prvu ruku i da se nadamo da ce odma da se pljune lova za cd, a posle nek taj cd bace jer ne valja nicemu. Ova varijanta bi po mene licno bila pomalo porazavajuca po partibrejkerse da razmisljaju na ovaj nacin. drugi slucaj je da je mastering odradjen ovako na svoju ruku, a da su clanovi benda ako su bili pristuni pomalo nagluvi. Kad malo bolje razmislim ne valja ni u kom slucaju. Interesantno je kako se pri pominjanju ove teme odmah nadju izgovori za lose odradjen posao, ili je to klasika tipa to se od nas tako trazi, ili mozda eto los je bio snimak pa kao nista drugo ne moze da se uradi sem da se iskompresuje do daske... dakle znam ja da radim to ali mi ne daju da radim kako znam ![]() Elem, kakav god izgovor da ima bilo ko, ostaje na kraju jadno odradjen projekat, koji je za djubre, sto je tuzno, propusteni neki lepi zabelezeni zivotni trenutci za nista. Last edited by SomiKnight; 30-12-2010 at 03:39 PM. |
|
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
SomiKnight, možda je nepravedno svaljivati krivicu za današnje standarde u masteringu na jednog čoveka. Ovde sigurno nije bila u pitanju loša namera bilo koje vrste, još manje neznanje dvuckovica.
Činjenica je da mi ovako možemo raspravljati i imati svoje mišljenje, ali kad dođe trenutak da se nešto zaista uradi i pojavi kao izdanje, obično je zahtev da to bude na nivou svetskih trendova i standarda, a mastering se nažalost danas, uz retke izuzetke, zaista svuda radi ovako. Osim toga, mogu da zamislim situaciju gde muzičari sede u studiju i slušaju A i B verziju pesme: jedna zvuči tiše, a druga "otkida" kroz vrhunske monitore. U tom trenutku će oni naravno da se opredele za onu jaču varijantu i pitanje je da li je posao mastering engineer-a da ih edukuje o značaju dinamike u snimku, a još je teže ubediti nekoga da baš sa njegovim albumom treba napraviti eksperiment i vraćati se na neke stare načine rada.
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 30-12-2010 at 04:52 PM. |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Meni je krivo sto necu dobiti odgovor na pitanje koje sam postavio, a u stvari me vrlo interesuje, dakle ili dvuckovic ne zna da miksuje, ili su partibrejkersi toliko zedni love to trazili od njega, sta je od ta dva? U stvari da se ne lazemo, 99% sam ubedjen da dvuckovic zna svoj posao, a da je problem u partibrejkersima, ali eto u neke stvari je tesko poverovati. |
|||
![]() |
![]() |
#18 |
VIP Member
|
![]()
#19 |
Junior Member
|
![]()
Odlican primer Vaso, da otac i sin nisu hteli da stekaju, ved da kupe konja, svo troje bi bili zadovoljni
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Vasa je hteo da ka?e da će uvek biti nezadovoljnih, kako god da se uradi mastering. Da je urađeno tako da se svidi tebi i meni sad bi ovde neko kukao kako je snimak ti?i nego ?to je normalno.
Tags |
loudnes war |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Loudness war is over??? ili Vratite dinamiku pesmama??? | dejankuki | Audio Produkcija - Tehnike | 27 | 13-03-2009 07:11 PM |