Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-12-2010, 10:45 PM   #101
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Tape saturacija plugovi

Quote:
Originally Posted by fosnex View Post
Najgori analogni mikser ikad napravljen zvuči bolje od najboljeg plugina

Od ove nove genercije plagova tesko... Ali ko zna mozda kod tebe jeste tako..posto si sve imao

...eeh ! Ma ..da.

Ja (konkretno) nikad nisam ulazio u tu pricu "bolje - gore"...nema svrhe!
Drugo, nisam nikad nesto bio opsednut tehnikom (iako se nakupilo svega tokom vremena), niti sam imao sve top sprave...samo ono sto mi je u datom momentu trebalo da odradim neki posao (najbolje sto se moglo u tom momentu, kad se saberu svi faktori - vreme, budzet, itd)
Ako se danas dobije dobar rezultat sa kutijom za sibice - meni je dobro!

Naj interesantnije je sto jos nisam cuo neke nase produkcije koje (sa svim skupim hardware-om po nasim studijima) zvuce (bar) blizu neke UK ili USA produkcije...a o plug in produkcija da ne pricamo...svi nesto stidljivi, ili kad se izkritikuju bude "e mi smo BAS TAKO hteli da zvuci !"...he he ..

i ko sto rece Alavuk, opet smo skrenuli sa teme.....

i jos nesto..malopre sam opet malo dzarao Decapitator (koji BTW nije tape saturation plug) i i dalje mi je mega. Svega tu ima.i distorzije i kompresije i eq / filtera...super !
Na bubnju - mega !!! (pogotovo ako je bubanj kilav, suv i mlak!)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2010, 11:28 PM   #102
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post

Naj interesantnije je sto jos nisam cuo neke nase produkcije koje (sa svim skupim hardware-om po nasim studijima) zvuce (bar) blizu neke UK ili USA produkcije...a o plug in produkcija da ne pricamo...svi nesto stidljivi, ili kad se izkritikuju bude "e mi smo BAS TAKO hteli da zvuci !"...he he ..
Kojim skupim hardwerom? Nema ovde takvih studija. Mozda samo 2 ili 3, ali oni snimaju gospodu sa Granda.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2010, 11:48 PM   #103
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:

Word!
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2010, 12:08 AM   #104
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Naj interesantnije je sto jos nisam cuo neke nase produkcije koje (sa svim skupim hardware-om po nasim studijima) zvuce (bar) blizu neke UK ili USA produkcije...
Sunčana strana ulice i Filigranski pločnici zvuče bolje od 90% neke dana?nje UK i USA produkcije.
Old 27-12-2010, 12:36 AM   #105
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Većina stvari snimljenih u YU u razdoblju od 1970-1985 zvuči bolje od većine stvari što se snimaju danas na prostoru ex Yu.

A vi nastavite i dalje mlatiti o laptopima,Ajfonima, pluginovima, Opel Countachima i UAD Studerima.
Ili loše čujete ili dobro ne vidite.

"The farther backward you can look, the farther forward you can see."
Winston Churchill

Last edited by Surfer; 27-12-2010 at 12:38 AM.
Surfer is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2010, 12:52 AM   #106
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Većina stvari snimljenih u YU u razdoblju od 1970-1985 zvuči bolje od većine stvari ?to se snimaju danas na prostoru ex Yu.

A vi nastavite i dalje mlatiti o laptopima,Ajfonima, pluginovima, Opel Countachima i UAD Studerima.
Ili lo?e čujete ili dobro ne vidite.

Winston Churchill
+100000000....
ne moze da se uporedi.

ovde se ljudi plase stvari koje ne mogu da osvoje.
Old 27-12-2010, 01:06 AM   #107
LA-2A
Member

LA-2A's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Ve?ina stvari snimljenih u YU u razdoblju od 1970-1985 zvu?i bolje od ve?ine stvari ?to se snimaju danas na prostoru ex Yu.

Ili lo?e ?ujete ili dobro ne vidite.

Winston Churchill

e sad ko si ti uopste pa da mozes da pricas sta zvuci bolje a sta losije,ako tako mislis onda mora da si upravu

Last edited by LA-2A; 27-12-2010 at 01:09 AM.
LA-2A is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2010, 01:52 AM   #108
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

O cemu vi pricate!

Vratite se na temu ili krece brisanje

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 27-12-2010, 02:32 AM   #109
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by LA-2A View Post
e sad ko si ti uopste pa da mozes da pricas sta zvuci bolje a sta losije,ako tako mislis onda mora da si upravu
Svako ima pravo na misljenje.
Cinjenica je da muzika sa ovih prostora je ogromno dzinovsko SRANJE (Pitaj kolege sa zapada, Amere, dobiju upalu stomacnih misica kad cuju pesme sa ovih prostora). I to nema veze sa opremom, ali da vas podsetim, da ovde svi koriste plugine i jeftinu kinesku opremu tako da je rezultat jos vece sranje, ali propovedaju i tvrde kako neki plugin daje iste rezultate kao neki hardware zato ne treba uloziti novac u pravu stvar, a onaj ko pokusa ispada budala.
Ljudi sa ovog dela Evrope su lozaci koji nisu nista postigli pa se sve svodi da sjebes sledecg coveka koji zapravo ima volju i ambiciju da ulozi i stvori nesto. Ljubomora je mrznja, zato necemo nikad napredovati.

Pozdrav.
Old 27-12-2010, 02:37 AM   #110
analog
Senior Member

analog's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Sunčana strana ulice i Filigranski pločnici zvuče bolje od 90% neke dana?nje UK i USA produkcije.
Ma daj. Mislim da samo voli? te albume sa muzičke strane. Bio sam svedok da muzičari lo?iji snimak a muzički njima dopadljiviji proglase za bolje zvučeći od nekog drugog.

Druga stvar.. ljudi koji 90% muzike slu?aju albume iz 80ih ili ranije očekuju da čuju isti zvuk i 30 godina kasnije i dobra im je samo muzika i zvuk koji ih podseća na to ?to slu?aju. Uskoro će 2011, način snimanja i miksovanja se promenio i ima koliko hoće? kvalitetnih radova. Samo ih treba prihvatiti, pru?iti ?ansu, skapirati. I za početak prihvatiti NOVU muziku a ne čekati recikla?u stare. Ne verujem da su dana?nji muzičari manje genijalni od starih muzičkih idola, samo im treba pru?iti ?ansu. Ili bar treba da se slegne. Verovatno će se za 30 god pričati o zvuku iz dvehiljaditih. Jedino ?to ?alim za "starim" vremenima jeste ?to imam utisak da je kvalitetnija muzika bila prisutnija u medijima, mainstream. Sada treba malo pročačkati, ali kvaliteta ima.
analog is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules