|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Bez ikakvog pravila, povremeno, slika na monitorima pocinje da treperi, a to treperenje je praceno brumom iz zvucnika. Posle izvesnog vremena to trepernje i brum prestanu. Da li taj problem ima veze sa naponom struje u mrezi, uzemljenjem ili necim slicnim?
Da li je iko imao ovakav problem i ako jeste kako je taj problem resio? Inace, pokusao sam da zamenim graficku karticu i napajanje, a problem se i dalje javlja. Do pre pola godine u istom prostoru na istoj strujnoj mrezi, sa istim racunarom i audio interface-om nisam imao nikakvih problema. Maticna ploca je Asus P5W DH deluxe, procesor Intel C2D E6300 1,86 GHz, graficka kartica Power color HD 4650, napajanje Cooler master Silent Pro M 600W. Audio interface je RME FF 800. Unapred hvala svima na odgovorima i veliki pozz od Vlade Spider/a |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Najvjerovatnije negdje u strujnoj mrezi imas nekog malo zesceg potrosaca (komsija koji ima teske masine za metalurgiju, ili prosto neka druga masina koja svojim elektromotorom, po principu samoindukcije prlja mrezu) .\
Ja sumnjam da mozes ovo da rjesis bez nekog skupljeg upsa (i to onog aktivnog, preko kojeg nonstop dobijas struju iz baterije, a mreza je samo dopunjava). Koji i kakav, e to je sada malo teze pitanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
probaj posudit od nekoga UPS... čisto da utvrdiš da je problem sa strujom... ako je problem u mreži, toplo preporučam Furman-ov power conditioner koji daje balansiranu struju (cca 2000 eura). ali problem možda nije u mreži. možda je problem negdje drugdje u lancu i to treba utvditi prije keširanja veče količine para
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Zaboravio sam reci da ispred racunara vec imam offline UPS APC Smart 1000VA, a i dalje imam problem sa treperenjem monitora i brumom u zvucnicima koji se pereiodicno javlja. Pokusacu iskljuciti sve sprave koje su vezane u sistem, osim racunara, audio interfaca-a, studio kontrolera i monitora.
Videcu sta ce se onda desavati. Hvala svima na dobronamernim savetima. Last edited by spidermusic; 20-12-2010 at 08:34 AM. Reason: Dopuna teksta |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
posto sumnjas na struju , probaj da promenis monitor , tipa uzmi na "zajam" od nekoga ... nekako mi to deluje da je do monitora ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Na racunar su vezana dva LCD Samsung 19" monitora i na oba se pojavi to treperenje koje je na jednom od monitora intezivnije. Promenom frekvencije osvezavanja ekrana, promeni se samo brzina tog treperenja.
Probacu i da iskljucim jedan po jedan monitor kako bih otkrio da nije kod nekogi od njih problem. Sunjam da je tu problem, ali nije nemoguce. Kod Samsunga se svasta moze desiti! Hvala. Last edited by spidermusic; 20-12-2010 at 08:58 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
probaj zamijeniti fazu, ustekaj u neku drugu uticnicu taj ups...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
|
![]()
Treba probati sve sto ti padne napamet!
Prosto iz razloga sto mi ne znamo za sve okolnosti u kojima ti obitavas (a moze da bude i nesto trivijalno, sto se nama, zbog datih razlicitih okolnosti, nije desilo). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Hvala svima. Ako jos nekome padne na pamet bilo kakva dobra ili losa ideja slobodno neka postuje.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Problem je resen. Internet konekcija preko USB kabla na modem SBB distributera stvara ground loop.
Hvala svima koji su svojim predlozima pomogli. Dakle, ukoliko se ikome javi slican problem, imace smernicu kako da ga resava. Veliki pozz Vlada Spider. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc za kupovinu monitora | drums | Monitoring | 10 | 20-12-2010 05:14 PM |
Povezivanje zvucne i monitora pomoc! | ljusi | Monitoring | 17 | 04-11-2010 10:21 AM |
Pomoc oko izbora monitora! Hitno! | djbogdan | Monitoring | 8 | 21-08-2009 04:05 PM |
USB i brum na izlazima-struja ili..??? | player | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 16-08-2009 10:58 AM |
Brum iz zvucnika | Milosguitar | Computer Hardware | 12 | 02-02-2009 09:21 PM |