Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-12-2010, 08:30 PM   #11
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: RODE K2 lampa

Nemoj se mnogo zanositi, ta lampa i ne sluzi zvuku, neko jednom rece ako je izvuces mikrofon ce raditi...

Nego, EI Nis ima odlicne lampe, svugde u svetu ih najtoplije preporucuju,. problem je to sto je procenat losih veliki, zapravo skartova, pa nikad ne znas sta uzimas, jedino sto su jeftine...

Pogledaj ovde:
http://www.tubeaudiolab.co.rs/en/index.html

To je u Zemunu, oni bi trebali imati sve potrebno...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2010, 10:54 AM   #12
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Nego, EI Nis ima odlicne lampe, svugde u svetu ih najtoplije preporucuju,. problem je to sto je procenat losih veliki, zapravo skartova, pa nikad ne znas sta uzimas, jedino sto su jeftine.
Koje tacno Ei cevi se "preporucuju" u svetu?Zivo me zanima da mi napises neku oznaku?.Znam da je njihova ecc82 jedno vreme (pre 20god.) bila na listi "solidnih" cevi u casopisu Hi Fi Choice,ti imas jos neki podatak?I kako to mislis da je bilo "mnogo skarta"?,bude iskrivljena katoda u cevi ili tako nesto,sta tu konkretno moze da bude pogresno uradjeno?Te cevi se ne prave odavno i jako slabo ih u poslednje vreme ima i po oglasima.

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Pogledaj ovde:
http://www.tubeaudiolab.co.rs/en/index.html

To je u Zemunu, oni bi trebali imati sve potrebno...
Cisto sumnjam da ce se Gosn Nikola cimati da salje jednu ecc88 lampu...nije taj link sto si dao nikakva prodavnica....i cak moze i da nagrabusi ako nazove za vreme popodnevne dremke.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2010, 11:40 AM   #13
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Quote:
Originally Posted by tex viler View Post
koju lampu stavit u RODE K2 mikrofon...
ka?u da je mikrofon dosta bolji kad se zamijeni stock lampa iz rode...
Koja bi bila najbolja za njega, da li je sa nekom svijetliji, masniji, profinjeniji... ili ide jednostavno ?to skuplja lampa bolji zvuk... ?

Ako si iz HR. probaj nazvati 098 352 977 - Hrvoj, ja sam od njega kupio Philips lampu za svoj K2 i bio sam vi?e nego zadovoljan u odnosu na njihovu tvorničku ( kinesku) , mislim da je cijena bila oko 180 kn..ali nisam vi?e siguran.U svakom slučaju čovjek se bavi lampama pa ga probaj nazvati ako te zanima.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2010, 11:59 AM   #14
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Evo ti isti taj Mullard li malo jeftiniji. Samo je pitanje dal ?alju u ove krajeve...
http://tctubes.com/mullard-6922-e88cc.aspx

Inaće, meni kad je trebala nova lampa tra?io sam ju po ebayu. I tamo sam na?ao definitivno najjeftinije. Ganjao sam JAN (joined army navy - vojna specifikacija general electric modela) lampu za UA koja je po shopovima bila oko 80 dolara - na kraju kupio od nekog slovaka dva komada za 60 baksi. New old stock, netaknute!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2010, 07:57 PM   #15
analog
Senior Member

analog's Avatar

Koliko ja znam Ei lampe su i?le neko vreme u Marshalle fabrički
analog is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2010, 09:34 PM   #16
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ei lampe su isle i u audiofilska pojacala koja sam vidjao po netu i za nekoliko desetina hiljada evra...!

Quote:
Ei 12AX7 Elite Gold is one of the finest replacements for any 12AX7 / ECC83 / 7025. It was designed using the Telefunken Smooth Plate ECC83 tube as a model...
Fabrika je konacno sjebana od strane eksperata, kao i sve druge u zemlji i ako nesto nadjes , skupo je i neces ga verovatno ponovo naci...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2010, 11:05 PM   #17
quake2
Banned

Za gitarska pojacala su EI lampe do jaja i sada, ako ih nadjes, ali za ozbiljan HiFi tu se motalo samo par modela jer su uglavnom imale...kako da se izrazim....pomalo sirov i krt zvuk (odlican za gitar.amp).Philips je tu kud i kamo bio upotrebljiviji za HiFi.Ako se ljudi zale na "ostre visoke" kada je K2 mikrofon u pitanju,tesko da ce zamena postojece sa Ei nisovom to da popravi ali.....nije skupo da se proba.Ja sam ih se sit naprobavao tako da ne prenosim informacije sa neta vec svoja iskustva.Pozzzzzzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2010, 11:43 PM   #18
tex viler
Member

ma naravno da neću tražit nis lampe za koje niko nema pojma kako rade na RODE K2 majkovima.. treba mi neki siemens ili mullard ili telefunken.. može i jan phillips koliko sam uspio izguglat..
tex viler is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2010, 01:36 AM   #19
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by tex viler View Post
ma naravno da neću tra?it nis lampe za koje niko nema pojma kako rade na RODE K2 majkovima.. treba mi neki siemens ili mullard ili telefunken.. mo?e i jan phillips koliko sam uspio izguglat..
Tex, rec je svakao o vrhunskim lampama... neces pogresiti, ali skoro da nema da se nadje...

Studio "Big Sound" iz NS je u njihov K2 ugradio Telefunken lampu skoro odmah po nabavci sprave i majk je zaista dao bar 10-15% bolje rezultate, na ionako veoma dobre u osnovi, sto je mnogo, veruj , jer ljudi placaju i 3X vise za 2% u ovoj grani...!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2010, 11:24 AM   #20
tex viler
Member

?ta ka?ete na ovu lampu?

http://cgi.ebay.com/Siemens-E88CC-69...#ht_1563wt_905
tex viler is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules