Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-11-2010, 12:32 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: sinhronizacija audia iz različitih izvora

Quote:
Originally Posted by marcos View Post
problem je slijedeci:

snimao sam live jednog benda (Cubase) na način da sam dobio direkt outpute iz pulta i to 48.000/24. Istovremeno snimao se koncert i sa snimalicom zoom h4 44.100/24. ?elio bi taj audio materijal umiksati u kanale u Cubase projektu. Kao ?ta je bilo za očekivati, kanali se nakon par minuta krenu postepeno raspadati da bi nakon 2-3 minute bili čujno nesinhronizirani (naravno da sam konvertirao audio iz zooma u samplerate projekta). Kako to rje?iti?

Meni pada napamet mo?da usnimiti u real timeu line out iz zooma u projekt ali mislim da ako u startu nije kori?ten zajednički word clock nema ?anse da to popravim....
U?tedi sebi vreme, trud i ?ivce i odustani od bilo kakvih poku?aja da sinhronizuje? ta dva zvuka tako da sviraju zajedno. I nemoj nikad vi?e da radi? na taj način.

Pozdrav,

Vasa
Old 28-11-2010, 01:14 PM   #2
marcos
Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
U?tedi sebi vreme, trud i ?ivce i odustani od bilo kakvih poku?aja da sinhronizuje? ta dva zvuka tako da sviraju zajedno. I nemoj nikad vi?e da radi? na taj način.

Pozdrav,

Vasa
uf
marcos is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2010, 06:48 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by marcos View Post
uf
Pa nije to ni?ta stra?no - stekao si nekakvo iskustvo. Sledeći put postavi pitanje pre nego ?to uđe? u projekat

Pozdrav,

Vasa
Old 28-11-2010, 06:55 PM   #4
marcos
Member

Quote:
Pa nije to ni?ta stra?no - stekao si nekakvo iskustvo. Sledeći put postavi pitanje pre nego ?to uđe? u projekat

Pozdrav,

Vasa

Apsolutno. Ali na svu srecu, radi se samo o snimanju koncerta bez pretenzija, samo da se ima dokument događaja. Svakako za neko ozbiljno snimanje nebi tako bezveze organizirao setup.

Lekcija je u svakom slučaju jasna i vrijedna
marcos is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2010, 06:58 PM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

totalno se slažem. Identična situacija sa revijskim orkestrom Metropolis od pre par nedelja u SC - Moj multitrack po grupama 10ch sa FF800 i 2ch master sa mixete usnimljen direktno u drugi komp, macbook , interna karta. . Oba na istom samplerateu i sve, nisam uspeo AMA BAŠ ništa da uradim. Dva dana experimentisanja, i ništa. Zahtev je bio da se na postojeći mix doda nešto od multitracka i tako poprave live mix greške, tipa, vokal i sl. Al nisam uspeo nikakvim warpingom da im uskladim dužine jer mi se čini da uopšte i nije problem u samoj dužini, tojest, brzini motanja, nego jednostavno materijal đuska okolo jednog drugog i konstantno pravi fazne probleme. Jedva sam uspeo na jednoj pesmi da dignem neke repove od violančela i to pojedinačno nameštajući svaki, i žestoko filterišući, pa se i nešto ne primećuje flanger, na tih par puta po 5 sekundi.

Tako da, odustani. Realno, nema načina da se slože sada.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2010, 08:43 PM   #6
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

word clock je chudo. samo to kod nas niko ne koristi. cak i adat sync baguje a kao ne bi trebao. na male duzine se i ne primeti, ali kad je koncert, uh...
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2010, 02:10 PM   #7
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
u?tedi sebi vreme, trud i ?ivce i odustani od bilo kakvih poku?aja da sinhronizuje? ta dva zvuka tako da sviraju zajedno. I nemoj nikad vi?e da radi? na taj način.

Pozdrav,

vasa

+ 1
Moritz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules