Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   sinhronizacija audia iz različitih izvora (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35970)

marcos 27-11-2010 04:48 PM

sinhronizacija audia iz različitih izvora

problem je slijedeci:

snimao sam live jednog benda (Cubase) na način da sam dobio direkt outpute iz pulta i to 48.000/24. Istovremeno snimao se koncert i sa snimalicom zoom h4 44.100/24. ?elio bi taj audio materijal umiksati u kanale u Cubase projektu. Kao ?ta je bilo za očekivati, kanali se nakon par minuta krenu postepeno raspadati da bi nakon 2-3 minute bili čujno nesinhronizirani (naravno da sam konvertirao audio iz zooma u samplerate projekta). Kako to rje?iti?

Meni pada napamet mo?da usnimiti u real timeu line out iz zooma u projekt ali mislim da ako u startu nije kori?ten zajednički word clock nema ?anse da to popravim....

InsaneEyes 27-11-2010 05:04 PM

Re: sinhronizacija audia iz različitih izvora

Quote:

Originally Posted by marcos (Post 292124)

Meni pada napamet mo?da usnimiti u real timeu line out iz zooma u projekt ali mislim da ako u startu nije kori?ten zajednički word clock nema ?anse da to popravim....

probaj to.. ako ni ondak ne radi onda ti je zoom sjebao nesto pri snimanju :banghead:

ako nista ne uspe i ako ne dobijes neki matematicki odgovor ovde na forumu importuj sve resampleovane u ableton i warpuj prvu i zadnju punch tacku lepo na Complex Pro modu, trebalo bi da propliva.. ako ne zapliva jos malo rucno warpujes.. sve u svemu 15-ak min posla a snimak ce ti se oskrnaviti neznatno/necujno (ako imas ableton :D)

awacs 28-11-2010 12:32 PM

Quote:

Originally Posted by marcos (Post 292124)
problem je slijedeci:

snimao sam live jednog benda (Cubase) na način da sam dobio direkt outpute iz pulta i to 48.000/24. Istovremeno snimao se koncert i sa snimalicom zoom h4 44.100/24. ?elio bi taj audio materijal umiksati u kanale u Cubase projektu. Kao ?ta je bilo za očekivati, kanali se nakon par minuta krenu postepeno raspadati da bi nakon 2-3 minute bili čujno nesinhronizirani (naravno da sam konvertirao audio iz zooma u samplerate projekta). Kako to rje?iti?

U?tedi sebi vreme, trud i ?ivce i odustani od bilo kakvih poku?aja da sinhronizuje? ta dva zvuka tako da sviraju zajedno. I nemoj nikad vi?e da radi? na taj način.

Pozdrav,

Vasa

marcos 28-11-2010 01:14 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 292164)
U?tedi sebi vreme, trud i ?ivce i odustani od bilo kakvih poku?aja da sinhronizuje? ta dva zvuka tako da sviraju zajedno. I nemoj nikad vi?e da radi? na taj način.

Pozdrav,

Vasa

uf:cry:

Moritz 28-11-2010 02:10 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 292164)
u?tedi sebi vreme, trud i ?ivce i odustani od bilo kakvih poku?aja da sinhronizuje? ta dva zvuka tako da sviraju zajedno. I nemoj nikad vi?e da radi? na taj način.

Pozdrav,

vasa

+ 1

awacs 28-11-2010 06:48 PM

Quote:

Originally Posted by marcos (Post 292168)
uf:cry:

Pa nije to ni?ta stra?no - stekao si nekakvo iskustvo. Sledeći put postavi pitanje pre nego ?to uđe? u projekat :)

Pozdrav,

Vasa

marcos 28-11-2010 06:55 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 292198)
Pa nije to ni?ta stra?no - stekao si nekakvo iskustvo. Sledeći put postavi pitanje pre nego ?to uđe? u projekat :)

Pozdrav,

Vasa

Apsolutno. Ali na svu srecu, radi se samo o snimanju koncerta bez pretenzija, samo da se ima dokument događaja. Svakako za neko ozbiljno snimanje nebi tako bezveze organizirao setup.

Lekcija je u svakom slučaju jasna i vrijedna

Arthur 28-11-2010 06:58 PM

totalno se slažem. Identična situacija sa revijskim orkestrom Metropolis od pre par nedelja u SC - Moj multitrack po grupama 10ch sa FF800 i 2ch master sa mixete usnimljen direktno u drugi komp, macbook , interna karta. . Oba na istom samplerateu i sve, nisam uspeo AMA BAŠ ništa da uradim. Dva dana experimentisanja, i ništa. Zahtev je bio da se na postojeći mix doda nešto od multitracka i tako poprave live mix greške, tipa, vokal i sl. Al nisam uspeo nikakvim warpingom da im uskladim dužine jer mi se čini da uopšte i nije problem u samoj dužini, tojest, brzini motanja, nego jednostavno materijal đuska okolo jednog drugog i konstantno pravi fazne probleme. Jedva sam uspeo na jednoj pesmi da dignem neke repove od violančela i to pojedinačno nameštajući svaki, i žestoko filterišući, pa se i nešto ne primećuje flanger, na tih par puta po 5 sekundi.

Tako da, odustani. Realno, nema načina da se slože sada.

Bitch 28-11-2010 08:43 PM

word clock je chudo. samo to kod nas niko ne koristi. cak i adat sync baguje a kao ne bi trebao. na male duzine se i ne primeti, ali kad je koncert, uh...

STUDIOTON 28-11-2010 09:07 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 292209)
word clock je chudo. samo to kod nas niko ne koristi. cak i adat sync baguje a kao ne bi trebao. na male duzine se i ne primeti, ali kad je koncert, uh...

+1

Sent from my iPhone using Tapatalk

All times are GMT +1. The time now is 01:36 PM.