![]() |
sinhronizacija audia iz različitih izvora
problem je slijedeci:
snimao sam live jednog benda (Cubase) na način da sam dobio direkt outpute iz pulta i to 48.000/24. Istovremeno snimao se koncert i sa snimalicom zoom h4 44.100/24. ?elio bi taj audio materijal umiksati u kanale u Cubase projektu. Kao ?ta je bilo za očekivati, kanali se nakon par minuta krenu postepeno raspadati da bi nakon 2-3 minute bili čujno nesinhronizirani (naravno da sam konvertirao audio iz zooma u samplerate projekta). Kako to rje?iti? Meni pada napamet mo?da usnimiti u real timeu line out iz zooma u projekt ali mislim da ako u startu nije kori?ten zajednički word clock nema ?anse da to popravim.... |
Re: sinhronizacija audia iz različitih izvora
Quote:
ako nista ne uspe i ako ne dobijes neki matematicki odgovor ovde na forumu importuj sve resampleovane u ableton i warpuj prvu i zadnju punch tacku lepo na Complex Pro modu, trebalo bi da propliva.. ako ne zapliva jos malo rucno warpujes.. sve u svemu 15-ak min posla a snimak ce ti se oskrnaviti neznatno/necujno (ako imas ableton :D) |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
+ 1 |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Apsolutno. Ali na svu srecu, radi se samo o snimanju koncerta bez pretenzija, samo da se ima dokument događaja. Svakako za neko ozbiljno snimanje nebi tako bezveze organizirao setup. Lekcija je u svakom slučaju jasna i vrijedna |
totalno se slažem. Identična situacija sa revijskim orkestrom Metropolis od pre par nedelja u SC - Moj multitrack po grupama 10ch sa FF800 i 2ch master sa mixete usnimljen direktno u drugi komp, macbook , interna karta. . Oba na istom samplerateu i sve, nisam uspeo AMA BAŠ ništa da uradim. Dva dana experimentisanja, i ništa. Zahtev je bio da se na postojeći mix doda nešto od multitracka i tako poprave live mix greške, tipa, vokal i sl. Al nisam uspeo nikakvim warpingom da im uskladim dužine jer mi se čini da uopšte i nije problem u samoj dužini, tojest, brzini motanja, nego jednostavno materijal đuska okolo jednog drugog i konstantno pravi fazne probleme. Jedva sam uspeo na jednoj pesmi da dignem neke repove od violančela i to pojedinačno nameštajući svaki, i žestoko filterišući, pa se i nešto ne primećuje flanger, na tih par puta po 5 sekundi.
Tako da, odustani. Realno, nema načina da se slože sada. |
word clock je chudo. samo to kod nas niko ne koristi. cak i adat sync baguje a kao ne bi trebao. na male duzine se i ne primeti, ali kad je koncert, uh...
|
Quote:
Sent from my iPhone using Tapatalk |
All times are GMT +1. The time now is 01:36 PM. |