|
|||||||
| Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
A i vi ga sad pilite, ne bi da sam napisao da je to trajno rješenje, i da svi potenciometri daju "masni zvuk" sa WD-om, ajde lemite nešto
![]() ![]() ![]() Naravno, da se trebaju zamjenit, ali dok naručiš kvalitetni potenciometar, dok on dođe, i dok ga zalemiš prođe i 7-14 dana, a tebi pot treba odmah, e onda ga lijepo naliješ WD-40 om i provrtiš, to se odnosilo na krčanje, ne na čiščenje ![]() ![]() ![]() NIje isto klizni i rotacioni, klizni su otvoreniji i puno više skloni skupljanju prašine od rotacionih Last edited by sira; 17-11-2010 at 02:03 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
|
Ajde ti majstore vise ne lupetaj,potovi na audio spravama se NIKADA ne prskaju WD-om cak i ako si na nekoj cuki pa nemozes do novih.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Joj šta volim Corksniffere :
![]() Ne lupetam, lijepo sam sam napisao da je suprotno pravilima struke, i da je to iz osobnog iskustva, ako se netko hoče držat pravila struke ko pijan plota nek se drži, na žalost prije sam radio na radio stanicama koje su koristile totalno izraubanu opremu, i nisu imali ni za plaće, a kamoli za ulaganje u opremu, u takvoj situaciji se snalaziš kako god znaš i umiješ, onim šta imaš (a imaš WD i štafciger i lemilo koje si donio od kuće) Tisuću puta sam na poslu morao improvizirat, pa sam i to radio, ni jedan kontakt sprej neće napravit smanjenje krčanja baš iz razloga zašto struka ne preporuća WD40 - ne radi zaštitni sloj, taj isti zaštitni sloj je ljepljiv i poslije će skupiti više prvljaštine nego površina tretirana WD-om, ako ti pot na programskom pultu zajebaje poprskaš ga kontakt sprejom i nakon pola sata ga možeš opet prskat, s WD-om će držat duže, taman dok namoliš direktora da ti odobri buđet da možeš naručit dijelove da ga ih zamjeniš, prije toga ga rastaviš i očistiš na pultu koji radi jer drugog nemaš. Last edited by sira; 17-11-2010 at 09:00 PM. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderator
|
Uh, cika Quake, nemoj bas tako grubo, mislim, ok u pravu si, ali objasni onda coveku, lako je packe deliti...
Cika Sira (Siro,Sire, kako li vec ide u tom padezu), ako potenciometar "krcka" ne znaci da je neispravan ili da je riknuo, mozda je jednostavno zaprljan i bez obzira sto je star recimo 30 ili vise godina, kada se pravilno i lepo ocisti, moze da radi jos 30 godina, dakle ako nije stvarno riknut... Ako takav potenciometar ocistis WD-om (koji je inace odlicna stvar,ali ne za ovo) imaces mnogo vise problema, iako ce u momentu izgledati kao da je "stvar resena"...! Kasnije ce se prasina mnogo lakse skupljati i pot' ce krcati jos vise i mozda se i brze dodatno osteti itd... Treba naci dobar kontakt sprej, znam da ima milon proizvodjaca, ali samo 1-2 valjaju, odnosno sam video da ljudi/serviseri koriste... Nije jeftino... ************************************************** *** Evo nasao sam u nasoj "arhivi"...I to preko google-ta... Rumski je cudo, Sava kaze: Quote:
http://www.rumski.com/forum/archive/...p/t-21922.html
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 17-11-2010 at 11:58 PM. Reason: Nasao sam.... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Pa znam ja to, vidiš da sam i napisao, da je wd 40 rješenje dok ne dođe novi dio, možda nisam bio dovoljno jasan, to je rješenje za baš "mrtve" potove, koji krče nakon čiščenja, dok ne dođe zamjena ne znam kako je u večim gradovima, ali u Splitu nema za kupit poštenog potenciometra, samo oni plastikaneri u ćipoteci (koji se prepadnu kad ugledaju lemilo) a i njih vrlo rijetko ima u odgovarajučoj vrijednosti i odgovarajučeg načina promjene vrijednosti, a rijetko ima i grafitnog spreja.
Lako je sad kad radim na finoj stanici, pa ako šta rikne, pošaljem u ovlašteni servis ili naručim cijeli modul, pa ga samo prištekam, ali moram priznat da mi ponekad fali to kemijanje i onaj osječaj kad pogledaš režiju i pomisliš, jebote koja hrpa smeča a sve radi ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
|
@Boki
Ok,ok..... |