View Full Version : Kontakt sprej
dexyco
09-03-2008, 03:01 PM
Koji bi kontakt sprej bilo pametno uzeti za ciscenje potenciometara i slicnih stvari i da li postoji neka bolje metoda od koriscenja spreja?
alavuk
09-03-2008, 04:03 PM
postoji bolja metoda a to je i don solaris rekao jos odavno kad je sredjivao neki sint : manite se kontakt spreja uzmite kompresor i ocistite jer ce kasnije kontakt sprej napraviti jos vise problema .
korenjak
09-03-2008, 06:12 PM
Sto bi rekli kad isparljivi deo k. spreja ispari a ostane masni deo, na njega se navata jos kojekakvih cestica i prasine...
dexyco
09-03-2008, 10:52 PM
Da, zbog toga sam i pitao, nego, cuh da postoji kompresovani vazduh u spreju (ili mozda ne) koliko je to pametno?
korenjak
09-03-2008, 11:27 PM
sta cistis?
odnesi negde na kompresor
sprej nema dovoljan pritisak
dexyco
09-03-2008, 11:33 PM
Ajd dolazim na chat...
RetroMan
09-03-2008, 11:46 PM
kad isparljivi deo k. spreja ispari a ostane masni deo, na njega se navata jos kojekakvih cestica i prasine...
Ili ako je u pitanju "pravi" KVALITETAN sprej, onda on usput nanosi elektrostaticki sloj koji odbija cestice prasine, pa tako ne samo da cisti, vec i umanjuje mogucnost prljanja u buducnosti.
RM
dexyco
10-03-2008, 01:28 AM
@RM
Odlicno, koji bi mi savetovao?
Koristi kontakt sprej za opisanu namenu.
Kompresor skine pra?inu, ali ne mo?e i nečistoću.
Kontakt sprejeva ima mnogo vrsta i za različite namene. Koristi sprej firme "Kontakt Chemie", neću reći da su najbolji već da su provereno dobri. Lično koristim njihov IPA sprej jer je univerzalan, odlično čisti i brzo isparava. Najveći protivnici sprejeva su ljudi koji su ga pogre?no primenjivali, odnosno koristili pogre?an sprej za određenu namenu. Često čujem da se koristi WD-40 ?to je ravno propasti. Alkohol je takođe proma?aj. Ako je potenciometar propao u nekim slučajevima mo?e da poslu?i grafitni sprej, ali u praksi takva operacija je kratkog daha. Tako o?tećen potenciometar ili preklopnik treba zameniti.
Odličan izbor kontakt sprejeva ima Radioklub (www.radioklub.co.yu), ali su prilično skupi.
perun
10-03-2008, 11:10 AM
KONTAKT CHEMIE, a posle njega nanesi i KONTAKT CHEMIE XXX (isti proizvodjac, ne znam tacan naziv, pitaj prodavce) koji "cisti" sam kontakt sprej! To je dobra stvar, ali svakako ne prskaj ono sto bas ne moras.
Pozdrav.
RetroMan
10-03-2008, 12:31 PM
koji bi mi savetovao?
U svetu je najpoznatiji Super Servisol, a ja imam www.caig.com dva spreja, jedan za kontakte a drugi za potenciometre, a prave i za druge svrhe.
RM
roginator
10-03-2008, 02:06 PM
po neznam koji puta ...ponavljam na ovom forumu....
CAIG je SKUP i malo ga se dobije..+ SMRDI ko sprej za ubijanje komaraca, i ostavlja masnocu i boju koja se tesko skida i preagresivan je za plastiku...Provjereno !!!!!
NAJBOLJA stvar koju mozes kupiti , a ja sam s time cijeli MCI slozio , Minimooga........je
OSZILIN SPREY - TESLANOL T 6
za cijenu Caiga dobije se cca 20x veca kolicina tj, zapremina spreja, a i 5 puta je efikasniji
ja nista drugo NE PRIZNAM!!!!!!!
ovo cisti, lubricira i ne ostecuje komponente, ne smrdi, nije stetno......
OSZILIN RULEZ
http://www.technodis.co.yu/index_tes.htm
evo i u BG ima toga....
a kod nas u ZG u elmatisu !!!!!!!
nadam se da bu pomoglo
perun
10-03-2008, 02:40 PM
po neznam koji puta ...ponavljam na ovom forumu....
CAIG je SKUP i malo ga se dobije..+ SMRDI ko sprej za ubijanje komaraca, i ostavlja masnocu i boju koja se tesko skida i preagresivan je za plastiku...Provjereno !!!!!
NAJBOLJA stvar koju mozes kupiti , a ja sam s time cijeli MCI slozio , Minimooga........je
OSZILIN SPREY - TESLANOL T 6
za cijenu Caiga dobije se cca 20x veca kolicina tj, zapremina spreja, a i 5 puta je efikasniji
ja nista drugo NE PRIZNAM!!!!!!!
ovo cisti, lubricira i ne ostecuje komponente, ne smrdi, nije stetno......
OSZILIN RULEZ
evo i u BG ima toga....
nadam se da bu pomoglo
BRAVO! Zaboravih Teslanol, a celu spoljasnjost SSL-a smo ocistili istim! Sad sam ga nasao u shpajzu. Fenomenalna stvar. Doduse, potove nismo ni cistili jer nije bilo potrebe.
dexyco
10-03-2008, 03:52 PM
Odlicno, sad samo da probam da ga pronadjem u Nisu... Narode, hvala vam puno... :)
roginator
11-03-2008, 07:55 AM
pitaj ove u BG jel salju postom u NIS i rijeseno!!!!
fischek
11-03-2008, 09:42 AM
pitaj ove u BG jel salju postom u NIS i rijeseno!!!!
potvrdjujem Teslanol je FENOMENALAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mogli
11-03-2008, 10:40 AM
,
evo i u BG ima toga....
nadam se da bu pomoglo
Hvala brate, mnogo si mi pomogao!:grin:
dexyco
27-04-2008, 11:39 PM
Evo konacno ga uzeh i to iz veleprodaje, posto nigde u maloprodaji nisam nasao. Hteo sam da mi puste za Nis, ali posto salju samo firmama, morao bih da nadjem nekog ko bi to prihvatio kao pravno lice. Posto takvog nemam, prosetao sam do BGa i uzeo direktno... Roginator, i svi ostali, hvala jos jednom... :) Sprej je odlican i prilicno jeftin i od mnogo losijih...
Gde si ga nasao majke ti, ajd' sad podeli resenje misterije sa nama :)
Pozz
lesha
28-04-2008, 01:52 PM
nema maloprodaje?
dexyco
28-04-2008, 11:20 PM
Ma postoji sigurno negde u maloprodaji, ali ko zna gde. Uzeh u Tehnodisu (roginator je ostavio link), i tamo mi bas rekose da ga ima slabo u maloprodaji, valjda firme uzimaju za svoje potrebe uglavnom... :D
LACKY
29-04-2008, 01:22 AM
Vidim da ste kod kontakt sprejeva, pa da pitam. Nesto mi se baguju Nuendo i PTL, a jedan Vst plug skripi. Dali tu pomaze sprej i koji?
fosnex
29-04-2008, 02:36 AM
Vidim da ste kod kontakt sprejeva, pa da pitam. Nesto mi se baguju Nuendo i PTL, a jedan Vst plug skripi. Dali tu pomaze sprej i koji?
pino silvestre,ali moras po malo da ne usmrdis uredjaj:D
Imas Perfex plug-in, kad ga instaliras imas opciju Cleen My VST Connections... za sekvencer vec moras uzeti dvoslojnu ili troslojnu varijantu istog... i onda ce ti sve konekcije biti k'o bebina guza... :wink: :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.