|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Koji bi kontakt sprej bilo pametno uzeti za ciscenje potenciometara i slicnih stvari i da li postoji neka bolje metoda od koriscenja spreja?
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
postoji bolja metoda a to je i don solaris rekao jos odavno kad je sredjivao neki sint : manite se kontakt spreja uzmite kompresor i ocistite jer ce kasnije kontakt sprej napraviti jos vise problema .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Sto bi rekli kad isparljivi deo k. spreja ispari a ostane masni deo, na njega se navata jos kojekakvih cestica i prasine...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Da, zbog toga sam i pitao, nego, cuh da postoji kompresovani vazduh u spreju (ili mozda ne) koliko je to pametno?
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
sta cistis?
odnesi negde na kompresor sprej nema dovoljan pritisak |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ajd dolazim na chat...
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
RM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
@RM
Odlicno, koji bi mi savetovao?
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Koristi kontakt sprej za opisanu namenu.
Kompresor skine pra?inu, ali ne mo?e i nečistoću. Kontakt sprejeva ima mnogo vrsta i za različite namene. Koristi sprej firme "Kontakt Chemie", neću reći da su najbolji već da su provereno dobri. Lično koristim njihov IPA sprej jer je univerzalan, odlično čisti i brzo isparava. Najveći protivnici sprejeva su ljudi koji su ga pogre?no primenjivali, odnosno koristili pogre?an sprej za određenu namenu. Često čujem da se koristi WD-40 ?to je ravno propasti. Alkohol je takođe proma?aj. Ako je potenciometar propao u nekim slučajevima mo?e da poslu?i grafitni sprej, ali u praksi takva operacija je kratkog daha. Tako o?tećen potenciometar ili preklopnik treba zameniti. Odličan izbor kontakt sprejeva ima Radioklub (www.radioklub.co.yu), ali su prilično skupi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
KONTAKT CHEMIE, a posle njega nanesi i KONTAKT CHEMIE XXX (isti proizvodjac, ne znam tacan naziv, pitaj prodavce) koji "cisti" sam kontakt sprej! To je dobra stvar, ali svakako ne prskaj ono sto bas ne moras.
Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kontakt 4 | dejankuki | Audio Software | 0 | 02-09-2009 12:09 PM |
Kontakt 3 | idekius | Audio Software | 4 | 13-12-2007 12:55 PM |