Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2010, 01:33 AM   #41
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Opa Pro Tools 9 !

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Da, ali ce PT sad biti svima dostupan, tako da ce izgubiti taj veo posebnosti i izuzetnosti.....
Pa i pre je bio dostupan, uz M-Audio i Le interfejse za male pare...
Ali meni je licno taj ADC iso na zivce, mrzelo me da shiftujem itd, tako da sam smiksao nekoliko pesama na PT-u i manio ga...Ali sad sa ADC-om, stvarno ne vidim razlog zasto ne bih kupio i radio u PT
Jan is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2010, 09:34 AM   #42
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Pa i pre je bio dostupan, uz M-Audio i Le interfejse za male pare...
Ali meni je licno taj ADC iso na zivce, mrzelo me da shiftujem itd, tako da sam smiksao nekoliko pesama na PT-u i manio ga...Ali sad sa ADC-om, stvarno ne vidim razlog zasto ne bih kupio i radio u PT
Ma znam, zezam se, i ja sam takodje imao 002r sa pt LE, uradio par pesama i pobegao
Old 09-11-2010, 09:39 AM   #43
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ma znam, zezam se, i ja sam takodje imao 002r sa pt LE, uradio par pesama i pobegao
heh

Ali je prava privilegija koristiti McDSP na Pro Tools-u
Old 09-11-2010, 10:43 AM   #44
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Kakav vi to latency pominjete, koji to pluginovi imaju latenciju i kakvi su to problemi, voleo bih da znam, jer evo za sve ove godine Pro Tools-anja ne znam da li sam tri puta pomerio traku nazad?!

Da li vi to koristite UAD pa se patite sa velikom latencijom sa njegovim pluginovima?!

Od svih RTAS pluginova koji su nam dostupni, na ovaj ili onaj nacin, dal ima 6, ili 7 koji imaju latenciju, ne vidim cemu tolika prica o ADC koji se tako lako zaobilazi.

Ako jedan Kenny Gioia ne koristi ADC na HD iako ga je platio, kako sam kaze, nego ide old school pa stavlja isti plug ali ga bypass-uje, a to samo na bubnju gde ima vise mikrofona koji snimaju jedan isti izvor zvuka, ne vidim zasto bi bio problem koristiti Mellowmuse ATA, ili jos neko od ponudjenih resenja.

Pa sta ako stavis RVox na vokal i on ti pomeri isti taj vokal za 64 sempla unazad?! To kao nesto menja?
Ili SSL channel, ima latenciju 1 sempl...

I taj ADC, jedino na HD ima smisla, jer on ubija letenciju i na inputima, insertima, kao i na kanalima u mixeru. Ova polovicna resenja na Cubase i slicnim softverima, samo pomeraju ceo projekat napred koliko im plugin sa najvise latencije ocita, a onda pomeraju kanale kako koji iscita latenciju. Ubacis plugin i zapevas, sve pada u vodu.

Kad je UAD u pitanju, situacija je kriminalno losa, ali UAD za, ili protiv je neka druga tema.

Postoji opcija Import Project template, napravis ATA na svakom kanalu i to radi, malo patnje, ali radi isto kao i bilo gde drugde kad je to pomeranje projekta u pitanju.
Mada, ja sam ga koristio, pa se smorio, rezultata nema, sve je isto, samo ga proveravam cesce...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 09-11-2010 at 10:49 AM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2010, 11:33 AM   #45
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Kakav vi to latency pominjete, koji to pluginovi imaju latenciju i kakvi su to problemi, voleo bih da znam, jer evo za sve ove godine Pro Tools-anja ne znam da li sam tri puta pomerio traku nazad?!

Da li vi to koristite UAD pa se patite sa velikom latencijom sa njegovim pluginovima?!

Od svih RTAS pluginova koji su nam dostupni, na ovaj ili onaj nacin, dal ima 6, ili 7 koji imaju latenciju, ne vidim cemu tolika prica o ADC koji se tako lako zaobilazi.

Ako jedan Kenny Gioia ne koristi ADC na HD iako ga je platio, kako sam kaze, nego ide old school pa stavlja isti plug ali ga bypass-uje, a to samo na bubnju gde ima vise mikrofona koji snimaju jedan isti izvor zvuka, ne vidim zasto bi bio problem koristiti Mellowmuse ATA, ili jos neko od ponudjenih resenja.

Pa sta ako stavis RVox na vokal i on ti pomeri isti taj vokal za 64 sempla unazad?! To kao nesto menja?
Ili SSL channel, ima latenciju 1 sempl...

I taj ADC, jedino na HD ima smisla, jer on ubija letenciju i na inputima, insertima, kao i na kanalima u mixeru. Ova polovicna resenja na Cubase i slicnim softverima, samo pomeraju ceo projekat napred koliko im plugin sa najvise latencije ocita, a onda pomeraju kanale kako koji iscita latenciju. Ubacis plugin i zapevas, sve pada u vodu.

Kad je UAD u pitanju, situacija je kriminalno losa, ali UAD za, ili protiv je neka druga tema.

Postoji opcija Import Project template, napravis ATA na svakom kanalu i to radi, malo patnje, ali radi isto kao i bilo gde drugde kad je to pomeranje projekta u pitanju.
Mada, ja sam ga koristio, pa se smorio, rezultata nema, sve je isto, samo ga proveravam cesce...
Altiverb, L2, L3, ne znam sta jos, ne secam se, nisam miksao jace od 2 godine u PT-u
Old 09-11-2010, 11:33 AM   #46
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Kakav vi to latency pominjete, koji to pluginovi imaju latenciju i kakvi su to problemi, voleo bih da znam, jer evo za sve ove godine Pro Tools-anja ne znam da li sam tri puta pomerio traku nazad...
Ja koristim i PTle i Nintendo...

Da, UAD pravi latenciju, ali cak ne mora ni taj ATA plug jer i sam uad daje plugcic koji to resava i koji je doduse manual, ali je free!!!

Iskreno,sad i kad radim nesto u nintendu nedostaje mi taj plug da popeglam faze na bubnju! Mocna stvar...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2010, 12:03 PM   #47
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

smor...
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2010, 12:24 PM   #48
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
smor...
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2010, 02:00 PM   #49
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

L2 i L3 idu na master sinu i dolaze na kraju kad je sve gotovo, najranije je tu kroz mix, a ni tada ne smeta, jer ide na master, a on kasni i u nintendu zbog tog ADC koji pomera ceo projekat.
Altiverb ne pokazuje vise od 32 sempla, sto za reverb nije uopste bitno, a na kraju nije nezamenjiv, Waves IR radi sa impulsima i ima zero latency.
Gde je Trilium Lane, pa algoritamski PCM Lexicon, ReLab LX 480 i tako redom, mora li se koristiti Altiverb.

Sto se tice UAD-a, kad je Pro Tools u pitanju, pocinje da bude nepotreban uz pojedine alate koji postoje, zapravo nije neophodan odavno za bilo koju platformu.

Ko bude zeleo da radi u PT, morace da napravi promenu i u glavi, a ne samo u kompjuteru.
Jedan dobar brain washing je potreban da se od nintenda predje na bilo sta drugo.

Smor? Nema veceg smora od grozomornih boja u Cubase i Nuendo, glupavih resenja rutinga i bespotrebnog kliktanja desnog i levog klika u nedogled, mixeru gde se nista ne razaznaje i surogatnih resenja prostih stvari.
Uostalom, ko ne misli tako, niko ga ne tera da prelazi, pa i da diskutuje. Ono poredjenje sa Golfom odozgo nije slucajno, jer je tipicno za njegove vlasnike da se sami umesaju u price o bilo cemu drugacijem, iako ih niko nije prozvao, nekako su ubedjeni da je to sto poseduju najbolje. Nesto slicno sa Steinberg-om.
Germanofila na sve strane, opravdanih i neopravdanih... ;-)

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2010, 02:30 PM   #50
MilTon
Member

Quote:
Sto se tice UAD-a, kad je Pro Tools u pitanju, pocinje da bude nepotreban uz pojedine alate koji postoje, zapravo nije neophodan odavno za bilo koju platformu.
Hrabra izjava Boki, hrabra...
MilTon is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules