|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pitanje za sve one koji znaju i koji su radili sa oba sistema! Ja trenutno radim na LE, planiram da predjem na HD pa ne znam tacno koje su razlike i slicnosti!
Mislim znam sve ono sto pise na sajtu Digidesign, ali mi treba vise informacija iz prve ruke! Na oko software deluje isto, ali je li zaista isti, ili opravdava svoju cenu i kvalitetom! Naravno sve ono sto znate i sto bi mi moglo biti od koristi! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pretpostavljam da ti je jasno da prelaskom sa LE na HD mjenja? hardware...
Tako da ti je onda jasno u čemu je razlika... Tako da... ![]()
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
interna Bit rezolucija je veca, HD accel karte su odprilike jake kao 5 x G5 macintosha, tako da sa compa koristis samo Graficku, sve ostalo odmara ![]() razlika u ceni je opravdana, tek nabavkom HD-a imas apsolutni High End sistem i dorastao si svakom izazovu...moje savet, ako imas novca i ako ti stvarno treba...nemoj da razmisljas Ja sam skoro radio na nekom filmu ovde sa HD 3 imao sam otvorenih 190 kanala i plus video...ni najmanjeg nagovestaja da je pri kraju resource-a, vec je ceo sistem radio sa nekih 40% mislim da je to dovoljno reci Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Da znam da se menja hardware!
![]() Dosta znam sa interneta i Digidesign sajta, ono sto mi je nedostajalo je prakticno iskustvo i da cujem kako sve zvuci! Slusao sam neke snimke sa HD3 i cuje se ona lepa "tisina", nema guzve i buke, e sad vrsta muzike koja je radjena nimalo mi nije odgovarala tako da je utisak bio nepotpun! LE je bolji naravno od bilo kog drugog software u toj klasi, ali opet se tu cuje kompjuter i jeftinoca, naravno koliko para toliko i muzike, uvek bilo i bice! ![]() Ali ono sto je meni jako bitno je headroom i dimenzija svega! Mozda ce zvucati smesno, ali koliko je moguce pribliziti se jednom SSL (ako izuzmemo ljudski faktor) i produkciji iz studija koji kostaju po nekoliko stotina hiljada?! ![]() Last edited by kravadinka; 04-03-2006 at 05:54 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Prelaskom na HD ces samo dobiti vrhunski rekorder i solidan mixer... Sto sada nemas.. Radio sam prije na Mix sistemima, sada oko dvije godine svakodnevno u HD1 sa 192 i/o... Radio sam i na SSL-u
![]() Sto se softwera tice, osim onoga sto je Manley rekao, imas vecu brzinu editinga, jer su pristupacniji shorcutevi... Ostalo ne znam napamet, jer na LE radim samo povremeno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Razlike izmedju tih softwarea su toliko male da su beznacajne za mix ..... ili znas ili ne znas , nema " lepe tisine " jer je to tolika *&$(*&#$ da necu ni da komentarisem , mozda sam samo malo iznerviran tim silnim nagadjanjima , ali ti 10000 % garantujem da nikad neces naci razliku ako je nesto mixano u pro toolsu ili Nuendu ..... Ko god misli da moze , otvoren sam za opklade ... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Nije cak stvar ni u tome sto ja nemam vremena, nego ljudi placaju na sat, pa oce da zavrse posao za najmanje moguce vremena...Novac je, kao i u svim ostalim industrijama, kljucna stvar, i on definise i trendove i opremu koju koristimo, pa cak i stilove muzike koji su aktuelni...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Brojao sam do 10, ubedjivao sebe da nemam vremena da sad ulecem u diskusiju... ALI ne mogu, a da otcutim.
Ono sto rece Max, apsolutno nema nikakve veze da li je to radjeno u PT ili u Nuendu, jer to potpisujem i tvrdim, niko, ali bas niko sa ovog foruma i sire ne moze da primeti i prepozna na A/B testu. Kvalitet snimka zavisi najvise od znanja, pa talenta, pa svega ostalog. Jedino moze postojati to da se neko oseca prijatnije u ovom ili onom okruzenju, te da mu je manje ili vise inspirativno (ali sustinski, ni to ne bi trebalo da ima veze). Utoliko mogu da priznam da je nekom bolji PT, a opet nekom drugom Nuendo ili Logic, tj. sve dok se zadrzimo u domenu subjektivnog. Naravno, mozemo pricati i deklarativno o podatcima, ali koga to jos briga. Moram jos da kazem, da me jako iritira to izbacivanje fraza i floskula bez ikakvog kriterijuma i ovde ne mislim na nikoga posebno. Moj studio radi svaki dan i kroz njega prolazi dosta ljudi, ali jos nikom nije zasmetalo to sto je rad u Nuendu "sporiji" ili "kompjuterskiji" od rada u PT. Takodje, ako imas dobar racunar, ne brine te ni opterecenje, jer je to kategorija, koja se teoretski i moze dogoditi, ali se u 98% slucajeva NE DOGADJA. Eto, toliko... Mozda sam danas malkice nervozniji, pa sam svasta nabacao, ali najdobronamerniji savet coveku koji je pokrenuo ovaj topic je da se jos neko vreme uzdrzi od kupovine HD sistema zato sto to potpada pod "kompjutersku opremu" kojoj strahovito pada cena u jedinici vremena, a ocigledno je da (ako se rasprava vodi na ovom nivou) bi to bio cist gubitak kapitala. Moj savet je da jos malo poradis na sebi, pre nego se odlucis za tako ozbiljan ulog, jer daleko od toga da HD ne valja, ali samo onome ko iz njega izvlaci 100% i potpada pod kategoriju "komercijalni studio". Drugi uslov bi bio da imas toliko novca da ne znas sta ces sa njim, pa ajde i PT HD.
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Samo, Oggy, nije mi jasno ono o opterecenju racunara ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pro tools LE vs TDM | OFF | Audio Software | 21 | 07-03-2008 01:47 PM |
Pro Tools.. | Zid | Tutorijali | 4 | 26-05-2006 12:20 AM |