Quote:
Originally Posted by Rhino
Evo me iz par stovarista i nigdje ne mogu da nadjem visoko impregniranu (jel se tako kaze?  ) 10cm debljine vunu od 100tinjak kg/m3.. Kazu ne trazi se previse takva, nemaju na lageru, (vidjeh samo neku mekanu od 3 cm debljine) ali mogu da narucim da stigne... Ajd ok..
|
Quote:
Kako zastiti vunu i ako je u ramu, i ako je oblozena tkaninom da je gravitacija ne vuce dolje i ona lagano pocne dobijati oblik slova C, ili ne daj boze kasnije ispane iz rama?
|
Ako ti je gusta vuna, ne brini se, neće ispadati jer je kompaktna i ne vija se ... osim pri vanjskim čimbenicima (recimo ako sjedne? na nju ... po du?ini

)
Quote:
Trapovi recimo trebaju biti visoki 2.65m koliko mi je i visok plafon, i onda moram da ih pravim iz djelova rezane vune a ne 1 komada! Predpostavljam da je odgovor vezati vunu nekako za sam ram jel? Kako vi to radite? Ili je ta gusta vuna dovoljno kruta da zivi tako sama tu? 
|
Moram priznati da si me malo izgubio ...

Stajaći paneli 10 cm debljine, jel

. Napravi? samo ram 10 cm debljine (2,65 m visine), napuni? vunom i cijeli ram pre?tepa? tkaninom ... vuna nema kamo da ide

, jer ju tkanina dr?i ...
Quote:
I da li da uzmem 100kg/m3 ili 120kg/m3 vunu? ili vise? Je li uvjek vise bolje? Ne bih volio da napravim 'mutav' prostor... Mada vjerovatno i ne mogu da ga napravim 'mutavim' jer su to ipak paneli i vidjece se goli zidovi tu i tamo...
|
Kako sam ja shvatio, da nije za sve dijelove akustike dobra najgu?ća vuna, npr. superchunkove, ali u tvom slučaju ne vidim razloga za?to ne ići na 100/120 kg/m3, ali tu su ti bolji mozgovi koji će ti na to pitanje odgovoriti ...
Pozz