|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#131 |
Pro Member
|
![]()
Moje izvinjenje, to nije izgledalo ovako sitno kod mene prije uploada.
Nadam se da ce bit sad bolje. Evo 2.. Jedna ovako sa vecim brojevima, druga zumirana malo vise.
![]() |
#132 |
Pro Member
|
![]()
I evo jos 1 mjerenje.. Ovog puta sam povukao zvucnike nazad od mjesta slusanja (primakao prednjem zidu) jos 20 cm..
To je sad crveni graf..
![]() |
#133 | |
Moderator
|
![]() Quote:
predstoji ti pozicioniranje,... obelezavaj pozicije na podu... izaberi najmanje losu. Non smoothed merenje ti realno ne treba, jer sa gomilom problema ni ne mozes nista da ucinis, cilj ti je da se uklopis sa 1/3 oktave u sto uze granice. Trazili su mi na jednom forumu da merenja iz Pressed Lizarda objavim bez smoothinga, i ja sam to ucinio, ali posle toga niko do sada nije dao (meni) ubedljivo obrazlozenje za sta ce nekome tolika kolicina detalja sa kojima realno ne moze ama bas nista u maloj sobi da ucini... da ne davim sada sa standardima i preporukama... U stvari, saznao sam da pojedini ljudi cuju high Q (uske) notcheve u frekventnoj karakteristici akustickog odziva sobe,... u redu... ali to se na prste moze prebrojati, i totalno je van pameti, jer cilj koji bi trebalo da imamo bi trebao da bude pravljenje pristojne kontrolne sobe (sa, recimo, neprostojno malim budzetom).
![]() |
![]() |
#134 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hmm.. OK.. Znao sam nekako da ces mi to reci ![]() Samo da smislim u nedostatku stalaka kako da namjestim zvucnik na optimalnoj visini, a i da ne zvoni (ako ga stavim na metalne merdevine npr koje imam).. Gledao sam danas po gradu cim mi je stigao mic i nigdje nemaju na prodaju cak ni obicne quick lock ili kako se zvahu oni stalci..
![]() |
![]() |
#135 | |
Moderator
|
![]()
pa ne znam koliko je stvarno neophodno zbunjivati samog sebe necim sto se ne moze ispraviti
Quote:
Ja za pozicioniranje koristim lagane prenosne quiklok stalke kojima se moze podesavati visina... posle toga dolaze krajnja resenja. http://www.quiklok.com/catalog/?p=pr...1&sName=BS-300
![]() |
![]() |
#136 | |
Moderator
|
![]() Quote:
postavis zvucnik na neko mesto, pa promenis nekoliko pozicija slusanja... sve to izmeris zatim pomeris malo zvucnik, pa ponovis merenja za potencijalna mesta slusanja... itd...
![]() |
![]() |
#137 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ok, hvala.. Probacu sjutra da obidjem jos neku radnju, (mada sam obisao maltene sve tuda) da nadjem nekako te stalke a da ne moram da vozim u bg. ![]() Sa stolom istina i nemam neki manevarski prostor sve i da ne smeta mjerenjima.. Vratio sam sto na prvobitnu poziciju poigrao se jos malo i snimio i mackie-a i ns10 ponaosob, eto cisto da mozda nesto i naucim dok stalke ne nadjem i odradim vise regularna mjerenja ![]() narandzasto = mackie zeleno = yamaha Mozda ce vam znaciti sami odziv kutija a mozda i ne ![]() Pozdrav!
aje Last edited by Rhino; 08-11-2011 at 11:53 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Ako moze, moze.... ako ne moze ... a nek ne moze. Ako zvucnici moraju biti na stolu i nemas stalaka, ok... sad imas mikrofon postavi ih tako da sviraju sto bolje na stolu, a stalke namestaj drugi put. s tim sto sada moras pomerati i sto i zvucnik zajedno. pri tom obradi sve ose... gore-dole, levo-desno i napred-nazad za (recimo) levi zvucnik. Pozicija slusanja je uvek na sredini sobe, i osa je samo napred-nazad. Quote:
![]() |
![]() |
#139 |
Pro Member
|
![]()
Pod odzivom kutija sam mislio da mackie definitinvno ima neku svoju krivulju (smajli varijanta) jaci bas, izrazeni visoki.. Nije ni bitno
![]() Ok.. Zapamtio iz proslih threadova, threadova i threadova. ![]()
![]() |
#140 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|