|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ne znam.. sla?em se sa time da veličina membrane ne bi trebala biti presudna ali mi je svejedno za sada favorit AT2020. Za ovog behringera t1 neam pojma, trudim se izbjegavati taj brand jer sam imao lo?ih iskustava sa njihovim proizvodima, koji dodu?e nemaju nikakve veze sa mikrofonima.
Vasa, hvala na savjetu. Prostorija u kojoj radim nije niti pribli?no studijski tretirana, premda se radi o maloj sobi sa malo reverba, ako se to tako ka?e. Ja bih ipak ostao pri kupovini kondenzatora, odnosno "affordable professional studio large diaphragm condenser", ali ne mora nu?no biti large diaphragm. Koliko sam čitao po netu razne savjete za kućno snimanje, kondenzator se ipak čini kao kvalitetnije rje?enje, ali opet mo?da ja grije?im (?to je uvijek vjerojatnije). ?ta ka?ete na MXL 990 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Postoji jedna fizička zakonitost: SVAKI mikrofon čuje prostoriju u manjoj ili većoj meri. Ako ima? samo jedan mikrofon, koji pritom "dobro čuje" (u smislu osetljivosti i "?irine zahvatanja zvuka") i ako putem tog jednog mikrofona snima? sve slojeve matrice... ono ?to na kraju dobije? je umno?ena gre?ka akustike prostorije u kojoj je snimano. Zato, ako ima? bud?et koji te ograničava na jedan jedini mikrofon... po meni je bolje da on ne bude toliko osetljiv i "pametan", nego ba? naprotiv ![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Slazem se sa awacsom tu!
Ali i da stavimo sa stranu NE-akustiku sobe u kojoj ces da snimas i sto kondezator moze da hvata od nje.. Ja bih ti svejedno u tom cjenovnom rangu prije preporucio pristojan dinamicki nego ultra low budget kondezator.
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ja imam SM58, kupio ga ovako cisto da ga probam na nekim vokalima...
Ono skinem mu kapicu i golo closemiking pevanje, repovanje u njega, super kul zvuci... Meni bolje nego li jeftini kondenzatori |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
...jel uz to i očepi? gain do jaja?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupovina preko E Bay..i online kupovina uopste | korenjak | Razno | 10 | 06-12-2011 06:26 PM |
Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete | sira | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 31 | 07-05-2011 01:18 AM |
Kupovina mikrofona? | Riccolo | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-01-2010 12:04 PM |
Molim savjete | sira | Promocija radova | 4 | 08-12-2009 06:51 PM |
Trebam pomoć i savjete oko ?timanja razglasa!!! | edincic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-10-2009 02:20 PM |