|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima,
molim vas za savjet oko kupovine prvog kondenzatorskog mikrofona. Kartica koju sam naručio također uz pomoć va?ih savjeta je TC Electronic Desktop Konnekt 6. Po?to sam ja amater u potpunosti, k tome jo? i relativno neiskusan, dati ću sve od sebe da opi?em ?to bolje mogu svoje potrebe. Koristio bih ga sa spomenutom karticom kod kuće, a snimao bih prvenstveno vokal, ali i akustičnu gitaru. A ako se bude moglo onda i pojačalo električne gitare. Glazba kojom se bavim je uglavnom nekakav rock, tj. moderni rock i blues. Radim uglavnom na cubase-u i reaperu, tj. učim se raditi. Novaca (nevjerojatno, znam) nemam puno, mislio sam kupovati mikrofon za oko 100 do 150 dolara, američkih, premda bi bilo lijepo da se radi o eurima. U mikrofone se ne ku?im ali sam u zadnje vrijeme marljivo istra?ivao, pa sam u obzir uzeo sljedeće mikrofone: CAD GXL2200 i Studio projects B1. Kao odličan izbor mi se čini i Rode nt1-a ali je on malo skuplji. Ne znam kakve bi tehničke specifikacije odgovarale mojim lepr?avim potrebama, pri tome mislim na veličinu dijafragme, frekvencijski raspom itd. Ljudi nemate pojma koliko cijenim va?e mi?ljenje. Molim Vas za savjete. (nadam se da nećete preporučiti neki Behringer ![]() Pozdrav svima i unaprijed hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Npr.:
http://www.thomann.de/gb/akg_perception_120.htm http://www.thomann.de/gb/audio_technica_at2020.htm http://www.thomann.de/gb/se_electronics_x1.htm Ja bih se, u tvom slucaju, odlucio za Audio technica at2020. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Mozda u oglasima nadjes nesto polovno a kvalitetnije od gore navedenog za iste pare.
Naravno, dogovoris isprobavanje najpre ako je moguce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
I moje "istra?ivanje" je dalo slične rezultate, tako da sam nedavno u Artistu kupio Studio Projects B1. Nisam ga jo? isprobao.
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na prijedlozima ljudi, posebno na skretanju pa?nje na Audio Technica AT2020, samplovi na thomannu zvuče skroz zadovoljavajuće. ?ta ka?ete na ovu ponudu?
http://cgi.ebay.com/NEW-Audio-Techni...item4153a2521c Ako imate jo? prijedloga i komentara bio bih prezahvalan.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Obrati pa?nju na veličinu membrane kod AT2020. Ona je manjeg prečnika nego kod ostalih LDC mikrofona, to je bio jedan od razloga ?to sam odustao od te opcije. Drugi je ?to SP B1 uglavnom dobija bolje ocene u recenzijama. Probaću ga uskoro, pa javljam kako zvuči.
![]() |
#8 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
Ja recimo kao glavni mic koristim amethyst koji ima jako malu glavu i membranu, a radi neverovatno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam imao SP B1, daaavno, pre 5 godina, i dosta metalno zvuci, skoro sam bio primoran da jedan album smiksam snimljen na njemu...Sta ces, za 100-inak evra nije los, al meni ti mikrofoni od 100 E svi isto zvuce, ukljucujuci i Beringer B1, MXL, te ta najjeftinija AT 0202 ili 2020 kako vec...sa izuzetkom Rode NT1a sa kojim se da napraviti nesto ali i on je tanak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupovina preko E Bay..i online kupovina uopste | korenjak | Razno | 10 | 06-12-2011 06:26 PM |
Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete | sira | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 31 | 07-05-2011 01:18 AM |
Kupovina mikrofona? | Riccolo | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-01-2010 12:04 PM |
Molim savjete | sira | Promocija radova | 4 | 08-12-2009 06:51 PM |
Trebam pomoć i savjete oko ?timanja razglasa!!! | edincic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-10-2009 02:20 PM |