|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Vidis ovo nisam znao, a ni na predavanjima nam niko nije ni pomenuo ovo
![]() Svaki dan naucis nesto novo ![]() P.S. - Gde se kaci ovo cudo? (Na sta? Kako radi?) ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pa izmedju karte i zvucnika. Oba gore-pomenuta su pasivna uredjaja (ne zahtevaju dodatnu struju), i prakticno rade kao atenuatori. Treba samo dodatnih kablova... Imas i mali "mute" ako zazvoni telefon ili volis da se cuje odjek u sobi kad prdnes npr...
![]() |
#3 |
banned
|
![]()
Jo? sam se pitao čemu to dugme slu?i, a uz to i ne radi!
![]() |
#4 |
Ivan Lekic
|
![]()
Ja sam nekako vise za varijantu karta koja na sebi ima vec monitoring, recimo tc konnekt 6 .. ima i jeftinije
a ovo, dok sve kupis, za iste pare imas sve u kompletu .. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
banned
|
![]()
Jeste to tačno, ali opet ima? prednost u tome ?to mo?e? zameniti kartu, a zadr?ati isti monitor kontroler.
![]() |
#6 |
Ivan Lekic
|
![]()
Pa jeste i to je tacno ali sdruge strane moras da znas da ozbiljan controler i dosta kosta.. Ovo sto pricas nekada sam i ja koristio ali nisam bio zadovoljan, jer kartu ces menjati a kontroler ti ostaje koji ako nije kvalitetan vremenom propada, pocinje da krci sl. I onda dolazis u situaciju ponovo da ga menjas ili da uradis kako sam vec i naveo , da kupis kartu koja ima u sebi monitoring
To pricamo sve u slucaju te neke jeftine varijante ali opet moze da se postavi pitanje sta je to jeftino??? Jer danas vec za 100 i kusur eura mozes uzeti kartu koja ima sve na sebi i externa je, a za malo vise vec i veci izbor istih Hocu da kazem da nisam siguran koliko je isplativa i dobra ova kombinacija a opet imajuci u vidu i cenu uredjaja.. Bez obzira da li ste pocetnik ili napredniji ili pak profesionalac uvek mislite na onu staru "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari" .. Na kraju ipak dodjete do tog zakljucka ![]() Dakle u svakom slucaju a misleci i na ulozeni novac mislim da je bolja varijanta "all in one" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
banned
|
![]()
Sa tim se svakako sla?em. Problem je ?to je čovek već dao novaca i kupio sve ?to je mislio da mu treba, ali je zaboravio da nije isto koristiti zvučnu kartu sa običnim zvučnicima i sa monitorima. Ljudi obično zaborave upravo tu jednu sitnu, a ustvari vrlo bitnu stvar. Ovo bi mo?da upravo trebalo biti upozorenje svima da uvek kada uzimaju monitore uračunaju i to da će nekako morati kontrolisati njihovu jačinu, pa volja im kako, kao integralno re?enje ili kao posebno.
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Ok.Imam ja i mix Behringer Xenyx 802 kako je najbolje da povezem zvucnu i monitore sa njom da nekupujem volume kontroler dzabe.Znaci koji kablovi i gde?Evo slika iznad.Hvala
Last edited by ljusi; 02-11-2010 at 03:34 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
banned
|
![]()
http://www.topdjgear.com/ho13durcatsc.html
Ovaj ili slican kabl stavi od zvucne do miksera... stavi ih na aux return ulaz, taj mikser je vrlo... los... ali makar mozes koristiti te ulaze kao dobre... onda sa main outputa ili jos bolje sa control room outputa kontrolisi jacinu, a treba ti jos i ovaj kabl http://www.bhphotovideo.com/c/produc...S_Male_to.html koliko se secam, kabl moze biti i balansiran i nebalansiran, nema neke veze, izlaz sa tog miksera mislim da podrzava obe vrste konekcija, mada nisam siguran.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc za kupovinu monitora | drums | Monitoring | 10 | 20-12-2010 05:14 PM |
Dve zvucne na jednom PC?! | ifes | Computer Hardware | 10 | 05-01-2010 10:20 PM |
Pomoc oko izbora monitora! Hitno! | djbogdan | Monitoring | 8 | 21-08-2009 04:05 PM |
Ko se razume u zvucne??? | Riccolo | Computer Hardware | 4 | 20-01-2009 02:48 PM |
Pomoc oko izbora zvucne karte | Aconius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 23-10-2007 12:24 AM |