Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2010, 09:15 PM   #51
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: Alesis monitoring

Quote:
Originally Posted by propellerhead View Post
pa kada zavrsis mix materijala saljes ili radis postprodukciju, istrese se svaki kanal posebno,ritam sekcija,instrumenti vokal itd itd,,,, sve posebno i onda se radi tretiranje odvojeno svakog kanala posebno,

a mastering podrazumjeva rad sa gotovim mixom kroz ekvilajzer,kompresor,limiter,maximizer itd,,,,

uglavnom cij je postic slijedece stvari:

1.standard -0,03db
2.sto cisci i konkretniji a glasniji zvuk,sto "napumpaniji"u zavisnosti od vrste muzike a da ne prelazis standard dB
3. itd.itd...

obicno se radi po bandovima odvojeno se tretira low, odvojeno strednje podrucje odvojeni visoke freq,,,

al znas ti to sve kao i ja
Pa naravno. Ali ovdje nismo sami .
alfom is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 11:50 PM   #52
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Au bre, momci razvaliste...

Cika Boggy je u pravu za Meyer, ali zato i kosta 10 kilo-evra...

Ali evo, citao sam dosta u zadnje vreme , neke strane intervjue s bas velikim facama koje su radile Bitlse,Pink Flojde,Alana Parsonsa,ko kako radi itd, i ljudi su uglavnom stavili u prvi plan neke tehnike snimanja i nesto od sprava koje korista a vrlo malo o monitoringu,cak mi se svidelo jedno misljenje da ni nemora da bude neka krvava izolacija i da toj prici nikad nema kraja i da sve i da sad odes u Abbey Road mozes da stanes u neku sobu i dodas vec neki panel...
Naravno da nije cilj da se obesmisli adaptacija prostora ali,sto me vrlo prijatno iznenadilo, upravo na necemu na cemu sam insistirao milion puta ovde, a to je koliko ko poznaje monitore na kojima radi! Dakle ako si project studio turi omiljeni CD i pusti na nove monitore koje si kupio, dva meseca slusaj i uci i shvati kako rade.
I sad slusam neke svoje stare mixeve sa AKG-K44 koje su najosnovnije low budget sto moze (30 evra) i kontam da bez obzira zvuci overall sasvim solidno , a da uopste blage veze nema sa onim na cemu sad radim.
Sada je mnogo lakse,dzebi ga ipak,ali i skuplje.

Najgore je sto ste svi u pravu,volim da reagujem, ali svak' u svoj klinac, nemam sta da vi' recem...

Pocetnici,project-ovci,ucite kako radi to sto imate i to sto cete tek nabaviti. I kada sam kacio kanale za vezbu,ponavljam, najvise greski je bilo bas u tome, da vidim da ljudi ne kontaju rodjeni monitoring...

Poz'

Last edited by Bockie; 02-04-2010 at 11:55 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2010, 12:41 AM   #53
propellerhead
Member

propellerhead's Avatar

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Pa naravno. Ali ovdje nismo sami .
Old 03-04-2010, 01:03 AM   #54
propellerhead
Member

propellerhead's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Au bre, momci razvaliste...

Cika Boggy je u pravu za Meyer, ali zato i kosta 10 kilo-evra...

Ali evo, citao sam dosta u zadnje vreme , neke strane intervjue s bas velikim facama koje su radile Bitlse,Pink Flojde,Alana Parsonsa,ko kako radi itd, i ljudi su uglavnom stavili u prvi plan neke tehnike snimanja i nesto od sprava koje korista a vrlo malo o monitoringu,cak mi se svidelo jedno misljenje da ni nemora da bude neka krvava izolacija i da toj prici nikad nema kraja i da sve i da sad odes u Abbey Road mozes da stanes u neku sobu i dodas vec neki panel...
Naravno da nije cilj da se obesmisli adaptacija prostora ali,sto me vrlo prijatno iznenadilo, upravo na necemu na cemu sam insistirao milion puta ovde, a to je koliko ko poznaje monitore na kojima radi! Dakle ako si project studio turi omiljeni CD i pusti na nove monitore koje si kupio, dva meseca slusaj i uci i shvati kako rade.
I sad slusam neke svoje stare mixeve sa AKG-K44 koje su najosnovnije low budget sto moze (30 evra) i kontam da bez obzira zvuci overall sasvim solidno , a da uopste blage veze nema sa onim na cemu sad radim.
Sada je mnogo lakse,dzebi ga ipak,ali i skuplje.

Najgore je sto ste svi u pravu,volim da reagujem, ali svak' u svoj klinac, nemam sta da vi' recem...

Pocetnici,project-ovci,ucite kako radi to sto imate i to sto cete tek nabaviti. I kada sam kacio kanale za vezbu,ponavljam, najvise greski je bilo bas u tome, da vidim da ljudi ne kontaju rodjeni monitoring...

Poz'

Evo malo sam se naljutio pa sam uspio naci NS10 u extra stanju, sutra idem pazarit i njih, pa da vidimo jebemu mi?a sta old school kaze...

samo ?teta pasivne su pa nemam eq iza
Old 07-04-2010, 03:14 AM   #55
submaster
Member

submaster's Avatar

ma da dajte radove da se cuje..nebitno je na cemu se radi..
ja recimo sa alesisima sam imao problema sa srednjima..dok nisam presao na krk..sada mi mixevi svuda isto zvuce mislim sve je tu i na malim krsh komp zvucnicima i na hi fi u-a i na drugim monitorima..
kad osetim potrebu za boljim ,verovatno cu preci na adam p ili s seiju..
i to je to..zasad mi je ok ovo za sobu...
malo zamara cela ta filozofija...kako ,sta ,gde ,poboljsati..izvuces maximum ako neide predjes na druge i opet dok ne udaris u plafon s njima..
mozes ih drzati i na prozoru nebitno je ako znas sta radis..
submaster is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2010, 08:16 PM   #56
tomycrosound
Member

pozdrav. Imam m1mk2 aktivne mon. Valjda sam dobro napisao. Stije na zidnim nosacima 5-10cm od zida. Soba nije nikako tretirana i nije pogodna za rad al upravo zato me cudi ?to imam manjak basa. Kada smiksam nesto i odnesem u dnevnu sobu na hk970 i focale koji su dosta svjetli, bas me ubi..tuli muli. Tek kad smiksam tako da na monitorima jedva ima basa onda je ok. Igra li ulogu u samom zvuku kako je podesen volumen na samoj kutiji? I zanima me, iz triliana kada koristim bas cujem kako mi visoki sitno i tiho ?u?ti kad opalim ton. Trebam li uklanjat tu freq il je to samo do zvučnika? Eto ko zna.. Hvala.
tomycrosound is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2010, 04:01 AM   #57
Granata
Member

Quote:
Originally Posted by tomycrosound View Post
... Soba nije nikako tretirana i nije pogodna za rad al upravo zato me cudi ?to imam manjak basa. ...
Netretirana soba ne mora da znachi uvek vishak basa, takodje moze da dodje i do ponishtavanja faza - neke frekvencije budu jache neke slabije.
Granata is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2010, 11:42 PM   #58
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Ja imao te alesise i redovito mi je ispadalo previse basa
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2010, 01:49 PM   #59
tomycrosound
Member

kakvi su bili stalci, soba itd?
...znači li to da trebam bacit te monitore i kupit ne?to duplo skuplje?
tomycrosound is offline   Reply With Quote
Old 28-10-2010, 02:59 AM   #60
ljusi
Banned

Quote:
Originally Posted by propellerhead View Post
Pozdravljam,

imao samo za napokon rjesenje problema monitoringa nekoliko verzija i odlučio sam se za jedan izbor, u odnosu koliko novaca sam imao.

u opciji su bili:

1.Alesis M1 Active 620
2. Yamaha HS 50M
3. Behringer Truth 2031A
4. mali KRK RP5 G2

svi su u istoj budget klasi,

ODABRAO SAM ALESIS M1 ACTIVE 620,
mnogo sam lcitao po forumima i odlučio se ipak za ove, KRK je privlačan al je stvarno premalen,naručio sam u Artistu dolaze mi sutra.

Nisam mogao naći na ovom forumu ni?ta o njima, ?ta mislite da li sam napravio pravi izbor i ima li neko iskustvo sa njima??

Inače ih koristim samo za mix,aranziranje radim u kasnim nocnim satima i koristim AKG K240 prilikom komponovanja.

Hvala unaprijed

Kako ti rade monitori Alesis M1 Active 620 kako si zadovaljan?
ljusi is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules