Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-10-2010, 01:32 AM   #1
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: RTAS to VST adapter

alen
Console 2 i meni stoji na masteru pre SSL compressor-a, a to je preset za SSL input stage i response.

Sto se tice CB4, nisam se puno njime igrao, ali drago mi je da jos neko ima slicno misljenje, ne rade emulacije identicno, ali je vrlo koristan i lak za upotrebu.

Jan
Abbey Road pluginovi su nesto najkarakternije sto sam cuo do sada, uvek mi je praznik kad im nadjem mesto u mixu, mada vrlo lako preteram pa sve napumpam i istaklnem p[revise tranziente.

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2010, 02:01 AM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: RTAS to VST adapter

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
alen
Console 2 i meni stoji na masteru pre SSL compressor-a, a to je preset za SSL input stage i response.

Sto se tice CB4, nisam se puno njime igrao, ali drago mi je da jos neko ima slicno misljenje, ne rade emulacije identicno, ali je vrlo koristan i lak za upotrebu.

Jan
Abbey Road pluginovi su nesto najkarakternije sto sam cuo do sada, uvek mi je praznik kad im nadjem mesto u mixu, mada vrlo lako preteram pa sve napumpam i istaklnem p[revise tranziente.

Da da, bas su "punchy", Ja ih volim na vokalima sa malo gain redukcije, nekako dobijam neki old skul osecaj sa njima, mada cesto ih stavim ovde i tamo, probao sam da uradim jedan miks sa njim gde sam njega koristio na vokalima i ritmu i na masteru sve je bilo kul i punchy ceo sound ekstra, ali je miks na kraju bio i previse tranzijentan... A inace na vokalu ga stavim (2005 model) da vrlo malo komprimuje sa najbrzim release-om (ili sta vec bese tamo pise) cisto da mu doda taj sparkle, taj njegov karakter, vise ga koristim zbog toga, zbog boje, nego zbog same kompresije... Isto u PT okrezenju mnogo koristim AC1 i AC2 od McDSP-a... Mozda bi bilo pametno probati ih na bas gitarama, a to mi nikad nije palo na pamet :S (sad jeste)
Jan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules