Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-10-2010, 05:40 PM   #11
gorjan
Senior Member

Default Re: sta se slusa u osnovnim i srednjim skolama?

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa i so je nekad bila dragocena. A danas kad je ima u svakoj bakalnici ljudi se vi?e ne lo?e na nju.

Pozdrav,

Vasa
pa mozda ove novije generacije imaju svoje favorite a mi i ne znamo...
bojim se da mi malo stariji pocinjemo da licimo na one djedove iz mapetovaca
kao, nase je bilo najbolje, Azra,Ekv, Bitlsi, Stonsi i ostalo...
mozes misliti...
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2010, 03:29 AM   #12
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Ma ovi danasnji klinci su odlepili totalno,mada ima izuzetaka.Ih kada se setim svog tinejdz doba,jos CD-ovi nisu postojali,pa ono,juris neki album na kaseti po buvljacima,pa kada uspes da ga nadjes,uh,milina.Kad se samo setim,od Metallice pa do Divljih Jagoda,pa skidanje pesama dok se kasete ne izlizuPa one fore sa muvanjem devojcica,dovoljno je bilo reci "toliko te volim da komponujem pesmu o tebi" hehehe i gotova stvar.Danas je takav sistem vrednovanja muzike nestao.Zasto?Pa zbog interneta pre svega.Torrenti,mazge ,youtube,pa splavovi sa DJ-ima,Grande Sale...etc.Eh kada bih mogao da se vratim samo na par dana u svoje "slatke" 16.

Evo sta vecina danas slusa,nazalost:

Pogledajte koliko ovo djubre ima pregleda i sve je jasno.

-"Odavde niko ne izlazi nejeban!"

Last edited by LAMPASH; 19-10-2010 at 03:48 AM.
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2010, 01:37 PM   #13
DzoniPFC
Pro Member

http://www.youtube.com/watch?v=gwG98...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bmh2hgomvvI

http://www.youtube.com/watch?v=Of777...eature=related

Problem su jeftini studiji koji su dostupni svakom klincu
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2010, 02:37 PM   #14
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

NIsu problem jeftini studiji.
I ranije si mogao za relativno male pare (ne bas kao danas) ali opet mnooogo manje nego sto su sprave nekad kostale da kupis neki govnjivi portastudio, podmitis nekoga u drzavnom ili na "dodjem ti" u privatnom ili vec neka leva kombinacija, uglavnom snimis bilo sta...!

Problem je sto to onda niko nije hteo da objavi. Postojali recenzenti, urednici,uopste kontrola...

Danas okacis na Utube sta god hoces,prdenje,skakanje i jos ako je dovoljno debilno, imaces posete...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2010, 02:42 PM   #15
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

E jebes mi sve, odem i ukucam "debil" i pretrazim po rejtingu...

Pazi preko 4 milona poseta za ovo:

Ali bas da lupas glavom o sto, brate, kuda ovo vodi...

Last edited by Bockie; 20-10-2010 at 03:32 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2010, 01:01 AM   #16
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
Kavi genijalni textovi,kakvi aranzmani,kakvi spotovi!Cudo,ej

Old 21-10-2010, 10:39 AM   #17
Ficus
Member

Ficus's Avatar

Danas se slusaju uglavnom novi reperi, tipa Cvija, Elitni Odredi...
Sada svaki klinac moze da snimi pesmu.. Malo se poigra sa autotune-om i vec je super kul.. Cak ne mora ni to.. bitno je samo da prica o ljubavi, pa makar tekst bio tesko sra.e .. Ljudi se dosta primaju na to.. Sve je naravno postavljeno na youtube, sa linkom za download za dz..

Pored toga slusaju se razne Sefice podzemlja, zle barbike itd.. koje u svojim tekstovima govore nesto u fazonu kako je kul biti qrva..

Oni malo napredniji (i koji bolje znaju engleski) slusaju britanski, americki pop..

Eto to je po meni ono sto slusa 90% mladih.. uglavnom ih bas briga za muziku.. ne gledaju je ni najmanje kriticki.. najbitnije je slusati muziku koja je sada in i da kada postave link na fejsbuk dobiju 300 lajkova..
Ficus is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2010, 02:03 PM   #18
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ficus View Post
Sada svaki klinac moze da snimi pesmu.. Malo se poigra sa autotune-om i vec je super kul.. Cak ne mora ni to.. bitno je samo da prica o ljubavi, pa makar tekst bio tesko sra.e .. Ljudi se dosta primaju na to.. Sve je naravno postavljeno na youtube, sa linkom za download za dz..

Pored toga slusaju se razne Sefice podzemlja, zle barbike itd.. koje u svojim tekstovima govore nesto u fazonu kako je kul biti qrva..

Oni malo napredniji (i koji bolje znaju engleski) slusaju britanski, americki pop..

Eto to je po meni ono sto slusa 90% mladih.. uglavnom ih bas briga za muziku.. ne gledaju je ni najmanje kriticki.. najbitnije je slusati muziku koja je sada in i da kada postave link na fejsbuk dobiju 300 lajkova..
Upravo to.Ali sta me je zaprepastilo:isla je neka emisija na RTS o jednoj srednjoj muzickoj skoli u BGD.I tu sada reporterka komentarise sa pijanistom,flautistkinjom,violinistkinjom i celistom.Na pitanje sta slusaju u slobodno vreme svi ko jedan:"NARODNJAKE".

Old 21-10-2010, 05:03 PM   #19
gorjan
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Ficus View Post

e to je odgovor koji cekam...
zanimljivo mi je to sto kazes da je mlade bas briga za muziku, mislim da je to bas pravo stanje stvari...
jednostavno, muzika(ova popularna) vise nije kul, sto bi se reklo...
nekad je glavna fora bila znati drndati crnog leptira i krivo je more na gitari i mogao si da palis i zaris
posto vise nije kul, ne privlaci ni kul tipove pa je postala mlitava, streberska, dosadna ...
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 04:35 PM   #20
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Unhappy Re: sta se slusa u osnovnim i srednjim skolama?

Scena kod srednjoskolaca je uzasna...ono sto ja cujem redovno kod njih (to je recimo 80% srednjoskolaca) su ovi uzasi od turbo-trance-narodnjaka i poneki pacenjicki new pop kao i neki splavovski bendovi koji imaju uzasne autorske pesme..tekstovi tra-la-la...Mada nisam ja merodavan...ja sam 90-tih dok sam odrastao pokusavao nekako da nalazim izdanja d'n'b muzike, Jamiroquai je krenuo tada sa albumima...Detroitski techno, Prodigy, Daft Punk malo kasnije...Bilo je tu i roka stranog i Sting-a...danas...jedna televizija je prakticno unistila generacije, ali cela drzava tome tezi, samo se tone...na srecu pa ipak ima ljudi koji odolevaju i slusaju dobru muziku svih pravaca i to je najbitnije...Uh...mogao bi jos da ih pljujem na 2 strane, bolje da stanem dok sam jos pod kontrolom .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules