Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-10-2010, 05:50 PM   #11
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Problem sa bubnjarom!

matori, neće ti metal ići na elektronce, vjeruj mi a uostalom, ako će i ići, bolje je da ga otkucaš onda a ne mučiš časnog čoveka
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2010, 06:34 PM   #12
magnum
Senior Member

U slucaju da imate npr. ovaj nov td-20 i uz dobar monitoring (slusalice) nema bojazni i podrzavam te "LAMPASH" 100 posto, a koliko vidim svi ostali imate predrasude o elektroncu, pa Tomas Lang, Jonyy Grabb i mnogi drugi vrhunski bubnjari sviraju na njima, a ti "ZATO STO SAM" sto ne pipas elektricni bas, mislis da ti je to sad kao prednost sto ne sviras elek. bas, svasta, pa znaci Patitucci ne bi trebao da pipne elek. bas, a malo si zaboravio na cemu je svirao Pastorius celog zivota kojima je on bio idol 80 posto basista, nemoj da ste sujetni i sa predrasudama. Naravno da postoji problem kod elek. bubnja, ali samo kad su u pitanju nisko budzetni setovi (kao sto imate monitore, karte zvucne itd..u vasoj bransi, jeftine i skuplje, bolje ili lose) koje vi zbog ulaganja i novca ne zelite da ulazete vise od npr. TD-7,TD-6,TD-8,alesis d4 itd...e pa koliko para toliko i muzike, ali kad se ima vrhunska masina kao sto je TD-20 ili Yamaha dtxtreme900 onda moze sto posto, ali najzalosnije je to sto nece ni da PROBA. Ne mogu da verujem da sa ovim ne moze da se snimi 3-5min. svirke, obratite paznju ima bas set za metal:
http://www.youtube.com/watch?v=oMF1WzRKus4
magnum is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2010, 07:08 PM   #13
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by magnum View Post
Naravno da postoji problem kod elek. bubnja, ali samo kad su u pitanju nisko budzetni setovi (kao sto imate monitore, karte zvucne itd..u vasoj bransi, jeftine i skuplje, bolje ili lose) koje vi zbog ulaganja i novca ne zelite da ulazete vise od npr. TD-7,TD-6,TD-8,alesis d4 itd...e pa koliko para toliko i muzike, ali kad se ima vrhunska masina kao sto je TD-20 ili Yamaha dtxtreme900 onda moze sto posto, ali najzalosnije je to sto nece ni da PROBA.
Ma, probaće kad on to bude hteo, i to je njegovo neotuđivo muzičarsko pravo. I samo to je važno.

@LAMPASH:
Ako si ti gazda projekta (a izgleda da jesi) odluči da li ti je važniji BUBNJAR ili BUBANJ. Sve ostalo će se desiti samo po sebi.

Pozdrav,

Vasa
Old 18-10-2010, 08:44 PM   #14
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

meni je to slično kao virtuelni sex. Jedno je koža, obruč i palica, u sadejstvu sa zidovima i materijalima od koje je soba napravljena, a drugo je imitacija toga, koliko god dobra bila. Uostalom, složiću se da je gomila današnje produkcije po tom pitanju uistinu gadna, i ja i dalje volim više da čujem System of a Down negoli Katatoniu, bar što se produkcije bubnja tiče.
Old 25-10-2010, 12:31 PM   #15
magnum
Senior Member

meni je to slično kao virtuelni sex. Jedno je ko?a, obruč i palica, u sadejstvu sa zidovima i materijalima od koje je soba napravljena, a drugo je imitacija toga, koliko god dobra bila.

Hmmmmmm, malo si preterao, da ne kazem l...., po tvome znaci i elektricnu gitaru svi treba da bace i da sviraju svi akusticni takodje i bas
Old 25-10-2010, 12:34 PM   #16
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa za mjetal jok. Tu je žica, magnet i telo gitare takođe metafizička kombinacija Ali i pedalboard ,lampe na ulazu, lampe na izlazu pojačala kutija, tako da mi je gitarski ekvivalent elektronca, Amp simulator.
Old 25-10-2010, 02:53 PM   #17
magnum
Senior Member

Da, sve stoji sto si nabrojao, ali ja bih primjetio nazalost da (magnet, lampe itd..) to opet nije AKUSTIKA tj. akustucna gitara moras priznati, jer i kod elek. gitare ima cesto da je amp simulator zato je vrlo nezahvalno pricati o virtualnom sexu ......elem , taman posla da imam nesto da kazem da se ne treba svirati elek. gitaru bas naprotiv
Old 25-10-2010, 08:19 PM   #18
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ma ja ovde pričam o magiji, i metafizici. Mojne mi to klasifikovati.
Old 09-11-2010, 10:30 PM   #19
supersonic
Member

supersonic's Avatar

Skroz je bezveze da tip ne želi ni da proba. Ja lično više volim drvo, akustiku, i sve, ali probaj majka mu stara, nemaš šta da izgubiš.Pa ako ne ispadne dobro, jbg, idemo dalje.

Ne valja vam ljudi to ograničavanje ''na prvu loptu''. Stani malo.Nije sve crno bijelo u životu.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules